Kızılmaske - Büyülü Çizgi

Başlatan mandrake66, 13 Mayıs, 2013, 19:23:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

can amca

Alıntı yapılan: rumar80 - 15 Mayıs, 2013, 14:30:19
  O bile göreceli olarak uzun (52 yıldan bahsediyoruz) ama ne çare.

Arkadaşlar biliyorsunuz Kızılmaske gazetelerde hafta içi altı gün bir strip (şerit) halinde ve pazarları 3 şerit (bunlar hafta içi yayınlanan maceralardan farklı) halinde yayınlanmıştı. 3 şerit yaklaşık bir sayfaya denk geldiğinden bu şu anlama geliyor:

Yılda 310 şerit yaklaşık yılda 100 sayfa günlük, 52 sayfa haftalık macera oluyor. İlyas her ay bir yılı içeren 150-160 sayfalık bir kitap çıkarsa 52 ay yani dört buçuk senede biter.

alan ford

Alıntı yapılan: can amca - 16 Mayıs, 2013, 22:40:57
Arkadaşlar biliyorsunuz Kızılmaske gazetelerde hafta içi altı gün bir strip (şerit) halinde ve pazarları 3 şerit (bunlar hafta içi yayınlanan maceralardan farklı) halinde yayınlanmıştı. 3 şerit yaklaşık bir sayfaya denk geldiğinden bu şu anlama geliyor:

Yılda 310 şerit yaklaşık yılda 100 sayfa günlük, 52 sayfa haftalık macera oluyor. İlyas her ay bir yılı içeren 150-160 sayfalık bir kitap çıkarsa 52 ay yani dört buçuk senede biter.

  Bu çok çok iyi bir yayın periyodu olurdu. Şahsen ilk yılların çizimleri ve konuları bugün pek ilgi çekmeyebilir evet ama çizgi roman tarihinin en önemli yapıtaşlarındandır sonuçta. Ben bu yılları düzgün bir edisyonla görmeyi çok isterim.  Keza Alex Raymond işlerini de öyle.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

pearl jam

Alıntı yapılan: gunessemerci - 16 Mayıs, 2013, 08:55:36
Oyle deme Kalidor Kizilmaske nin o okudugum Tay donemi cok naiftir.Benim sonradan okudugum insan azmani doven olduren kafa goz dagitan Kizilmaskeden daha cok daha guzel o donem.Yeni donemde gereksiz siddet var.

Katılıyorum o naif dönemi bence de daha iyi, gerçek kızılmaske o zaten. Çizgi romanda pek nostalji meraklısı değilimdir ama nostalji yapılacaksa kızılmaskeyle yapılmalı bence. Eden adası var abi aslan ceylan kardeş kardeş yaşıyor, daha bunun dinozoru var fısıldayan korulukları var karı koca yaşayan mağara adamları var. Böyle bir ortamda ciddi çizgi roman olmaz abes kaçar. Ha yeni sayıları bilmiyorum belki onlarda bu yukarıda saydıklarımın bir kaçı yoktur ama o zaman da bildiğimiz kızılmaske olmaz zaten. Lafı uzattım biraz kısaca böyle bir dünyaya naif hikayeler daha çok yakışır bence o yüzden nostaljisi yapılacaksa kızılmaskenin ki yapılsın diyorum.

abselemon

Ben lafımın arkasındayım. Eğer gerçek bir külliyat ortaya çıkacaksa en baştan ve de kronolojik tarih sıralamasıyla giden bir seri olmalı. Eski çizimler ilgi çekmez diyenlere de katılmıyorum. O zaman hoz comics'in batması lazımdı. Çünkü zembla hariç hangi seyi verdilerse (zembla'da aynı yolu takip ediyorlardı ama oneta kardeşler hariç diğerlerinin mirasçıları keyfiyen yayınlama izni vermedi) hepsini sıralı ve de düzgün bastılar. Bir şeyi külliyat yapacaksanız baştan vermeniz gerekir. Bir noktadan başlayarak değil.

rumar80

   Fikrine saygı duyuyorum ama kişisel olarak yıllar önce Indrajal comics'te gördüğüm ve okuduğum o Kızılmaskeleri almam.
   Ortalıkta bu kadar çok yayın varken ayakta kalmak için yapılmış olduğunu düşündüğüm bu taktiğe de saygı duyarım. Belki birgün satışlar istediği gibi olursa İlyas en eski sayılar için bir "efsane" serisi çıkarır.

Nightrain

Alıntı yapılan: hanac - 13 Mayıs, 2013, 21:24:34
Kesinlikle doğru.

Kızılmaske'nin yanında Marvel Team Up, Hulk ve Thor da var.

Thor mu, oyyyyy! İnşallah çabuk çıkar.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

dursar

nerden baslanırsa baslansın ama mutlaka SONU GELSIN isterim.Darısı mandrake basına.

connyapku

Baslamak icin en dogru secim bence Barry. Ilk sayilari kimse alip okumaz. Evet darisi Mandrake basina.

DAMPYR

Arkadaşlar ilk çizimler gerçekten güzel değil.1001 romanda yayınlanan Kızılmaske buna örnek.Barryden başlamak en doğru seçimdir.İlyas işini bilir.Mandrakede başlasa gerçekten çok güzel olurdu.Hadi İlyas onada bir el at istersen.bak alıcı hazır görüyorsun... 8) :D :)

aa

Kötü çizimlerle başlarsa yeni okuyucular için hayal kırıklığı olabilir. Pecos Bill böyle yarım kaldı.
Esse Gesse Hayranı...

rumar80

  Pecos Bill'in mantığı da eskiyesi bence.

mandrake66

Herkese Merhaba,

sohbet çok zevkli ve dikkatle takip ediyorum, ancak, yanlış algılamadıysam, konu "Kızılmaske" ve "İlyas'dan ", "Pekos Bill" ve "Hozé'a kaydı.

Yanlış anlaşılmasım, hem "Hoz" hem de "Pekos Bil", çok takdir ettiğim 2 konu, ancak, adminimiz isterse, bu başlık altında başka bir bölüm açılsın....

Kızılmaske konusuna gelince, İlyas arkadaşımız, bu işin altına (daha doğrusu, taşın) elini sokan kişi olduğundan, tercihine saygı duyuyorum ve hangi çizerden başlarsa başlasın, desteklerim!

yunusmeyra

İlyas'ın başladığı yolda hızla ve emin adımlarla ilerlediğini görmek bizleri memnun ediyor..dediğiniz gibi mandrake ve hatta gordon v.s. gibi klasikleri ve özelliklede belli dönemlerine ait maceraları bize İlyas ve "büyülü dükkan" kazandırabilir..İlyas'ın bu işi yapan bir ticaret erbabı olması yanında yayıncılığıda düzgün yapabilecek kişilerden olduğuna inanıyoruz..İlyas'ın bu konudaki en büyük artısı uygulanabilir projeleri bulup hayata geçirirken müşterileri olan bizlerle diyaloğu,çizgi romana samimi sevdası en büyük artısı olacaktır..
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

Büyülü Rüzgar



Bundan beş yüzyıl kadar önce, babasının ölümüne ve gemisinin korsanlar tarafından batırılmasına tanıklık eden genç bir adam, kendini Bengali kıyılarında bulur. Walker soyadını taşıyan o genç adam, daha sonraları babasını katleden adamın kafatasına elini koyarak zalimlikle ve açgözlülükle hayatlarını sürdüren insanların kökünü kurutmaya yemin edip Bengali topraklarında soyunun nesiller boyu yaşatacağı efsaneyi, ölümsüz ruhu yaratır: Fantom'u.

17 Şubat 1936'da Amerikalı tiyatro yazarı Lee Falk, Kızılmaske'yi bir gazetedeki birkaç karelik çizgi roman şeridi olarak okurların karşısına ilk kez çıkarttığında, maskenin toplum düşmanlarının ya da balo müdavimlerinin bir aracı olmadığını herkese kanıtlamış ve bununla yetinmeyip "bedeni sıkıca saran" özel kostümle çizgi romanlarda yeni bir gelenek başlatmıştır. Kendine has bu unsurlarla Kızılmaske günümüzün en popüler kahramanlarının atası ve bir çizgi roman klasiği olmuştur.

70'li ve 80'li yıllarımıza damga vuran Kızılmaske şimdi Büyülü Çizgi Roman etiketiyle, karakterin altın çağında çizgilerin Sy Barry'ye emanet edildiği günlük gazete bandı maceralarını kronolojik sırayla toplayan bu ciltlerde yeniden okuyucuyla buluşuyor.

tommikser

Abi heyecanın dozunu artırıp duruyorsun asıl konuda gel ne zaman okuyacağız  ;D