Terminator: Genisys

Başlatan dean, 20 Mart, 2014, 13:04:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doktor1881

fragmanı hemen izledim film hakkında bir karar veremedim Pek bir yenilik vadetmiyor Sanki seyretmişim izlenimi veriyor

dean

Alıntı yapılan: doktor1881 - 04 Aralık, 2014, 21:29:02
fragmanı hemen izledim film hakkında bir karar veremedim Pek bir yenilik vadetmiyor Sanki seyretmişim izlenimi veriyor

Yanılmıyorsam olaylar ilk iki film ile paralel gelişecek. Ondan öyle hissettirmiş olabilir. Çünkü bende öyle hissettim.

Pulluk

Jurassic World hayal kırıklığından sonra bir nebze iyi geldi. T3 ve T4'den daha iyi gibi duruyor ama öte yandan T1000 ve Sarah Connor oyuncu seçimleri hatalı zannımca... Alan Taylor,gayet güzel işlere imza atmış bir yönetmendir. Gerçi Terminator serisi Jonathan Mostow gibi bir yönetmeni yok etmiştir zamanında, o yüzden sakin olmakta fayda var. :)
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

NIC

Arnold'ı geçtim velakin robert patrickten başka t-1000 tanımam.

emre ozdamarlar

T2'de ne kadar muhtesem sahne varsa aynisini kullanmislar resmen.
Izler myim, buyuk ihtimal izlerim.

sefik

3. Filmde çıta o kadar düştü ki daha kötüsünü yapabileceklerine ihtimal vermiyorum

dean

Açıkçası ben beklediğim kadar kötü bir film olarak bulmadım fragmanı itibari ile. Belli ki bu film hem sequel hemde reboot. Bu taktik yeni nesil Star Trek filmlerin müthiş bir şekilde uygulanmıştı.(Yine de bazı Star Trek fanları sevmez orası ayrı.) Bunda da aynı şekilde uygulanmaması için bir sebep yok.

dean

kalidor

İlk filmle ilgili bir sahne var. Kendi içinde mantıksal bir çerçeveye de oturtmaya çalışıyorlar galiba. bir de ilk fragmanlardaki çekik gözlü Skynet terminatöründen başka asıl terminatör farklı birisi gibi görülüyor.
Crom! Ölüleri Say...

dean

Alıntı yapılan: kalidor - 13 Nisan, 2015, 17:02:52
İlk filmle ilgili bir sahne var. Kendi içinde mantıksal bir çerçeveye de oturtmaya çalışıyorlar galiba. bir de ilk fragmanlardaki çekik gözlü Skynet terminatöründen başka asıl terminatör farklı birisi gibi görülüyor.

Bu filmde timeline üzerinde baya oynayacaklar. İşler ya mantıklı hale gelecek, yada iyice sapıtacak.

dean

2003 yılındaki Terminator 3: Rise of the Machines kendisini bu kadar uzun süre beklettikten sonra kalbimi kırmaktan öteye gidememişti. 2009 yıılndaki seveni varsa kusura bakmasın ama berbat Terminator Salvation'dan sonra seri benim için bir nevi bitmişti. Olası bir beşinci film fikri bile bana oldukça uzak geliyordu.

Terminator: Genisys duyurulduğunda bunlardan ötürü filme yaklaşımımda oldukça soğuk oldu. Arnold Schwarzenegger geri dönüşü, hikayenin ilk iki filmin izinden gideceği, Star Trek mantığı ile önceki filmleride canon sayan bir soft reboot olacağı güzel haberlerdi. Ama 3. ve 4. filmin hayaleti hala peşimizde olduğu için kesinlikle heyecanlandırmıyordu. Hatta filmle ilgili ilk fotoğraflar yayınlanınca hiç beğenmediğimi hatırlıyorum.

Filmin fragmanları yayınlanmaya başladıkça filme karşı beslediğim olumsuz ön yargılar yerini nötr bir hale bıraktı. Artık çıkınca sinemaya gideceğim bir filmdi. Vizyon tarihi yaklaştıkça gelen olumlu eleştiriler beklentimi biraz arttırdı. Dün sinema salonuna "acaba mı ?" diye girdim.

Evet arkadaşlar gönül rahatlığıyla söylüyorum ki bu sefer olmuş. Tamam bi' Judgment Day değil. Zaten kimsede Judgment Day olmasını beklemiyordu. İkinci film sadece Terminator serisi için değil tür için bile bir efsane zaten. Ama günümüz blockbuster filmleri içinde çekilebilecek belkide en iyi Terminator filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

Filmin hikayesinin başarılı olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi ilk iki filmin izinden gidiyor. Ama kendi hikayesini oluşturmayı başarıyor. Böylece acaba ilk iki filmin taklidi mi ? gibi bir durumu da ortadan kaldırıyor.

Cast oldukça başarılı. Emilia Clarke'dan bir Linda Hamilton yaratılmaya çalışılmaması çok yerinde bir tercih. Clarke kendi Sarah Conner'ı nı ortaya koymayı başarmış. Filmin en ilgin. karakteri açık ara Jason Clarke'nin canlandırdığı John Conner. Hikaye içerisindeki twist fanları kızdıracak cinsten olsada seri için oldukça işlevsel ve özgün olduğunu söylemeliyim. Benim açımdan filmin yıldızı John Conner karakteri. Şimdi diyebilirsiniz zaten serinin en önemli karakteri o. Ama bu filmde işler öyle farklı bir hal alıyor ki ...

Genisys'den önce Thor: The Dark World'ü çeken Alan Taylor'ın yönetmenlik becerisi olarak bu filmde Thor'dan çok daha iyi olduğunu söylemek durumundayız. Özellikle 1984'e geri dönüş. O filmin atmosferini bire bir yaşatması takdire şayan.

Bu kadar övdük ama dediğim gibi bi' Judgment Day değil. Ya da kusursuz bir film değil. Özellikle senaryonun belli aralıklarla kendini açıklamak zorunda kalması bazen aksaklığa sebep olabiliyor. Ama 5 filmlik bir serinin zaman çizgisinin bu kadar değiştiği bir senaryoda bu açıklamalar olmak zorunda. Ona yapılabilecek bir şey yok.

Özetle Genisys bir blockbuster filmi olarak yapması gereken herşeyi yapan, bu süreçte Terminator mitolojisinide geliştiren, hatta değiştiren, bazı soruları cevaplayan ama bazı sorularda sorduran, başarılı bir film.

xmenac

https://x.com/The_Streamr/status/1823064985163223501

Son haberlere bakılırsa, yakınlarda yeni bir Terminator filmi duyurusu gelse sürpriz olmaz gibi görünüyor. Alien ve Terminator maalesef bir türlü geçmişte inşa ettiği öykü temelini istenildiği kadar yayamayan seriler oldu gibi geliyor bana. Özellikle her iki seride de filmlerin düz bir çizgide ilerlemeyip zaman zaman neredeyse canon olmayacak noktalara gitmesi de bunda etken.

Konusu geçmişken Terminator filmleri sıralamamı da yazayım:
1- Terminator 2: The Judgment Day
2- The Terminator
3- Terminator 3: Rise of the Machines
4- Terminator Salvation
5- Terminator Genisys
6- Terminator: Dark Fate

Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisini izlemedim. Bence ilk iki film serinin geri kalanına göre bambaşka bir kategoride... Üçüncü ile dördüncü filmin arasında çok kararsız kaldım, aslında 4 daha iyi denilebilir ama 3 beklentiyi karşılamasa da bir final yapıyor ve hikayeyi bitiriyor. Beşinci filmde ise Terminator performansı dışında pek de bir şey yok. Popüler isimlere yer vermenin iyi casting için yeterli olmadığının bariz bir örneği adeta. Son filmi ise beğendiğimi söyleyemem...