Captain America: Civil War (2016) - Phase 3/13

Başlatan dean, 07 Nisan, 2014, 19:44:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rumar80


dean

Havalimanı sahnesi izledim. Tek kelime ile Muazzam. 15 dakikalık şoku anlatamam. İnanılmaz.

noir

Ben artık tv spot yada başka birşey izlemiyorum, filme saklıyorum, o heyecanı sürprizleri filmde yaşamak isterim

bugraltu

BvS'ye kızıyorduk her eyi yayınladılar diye, bunların da farkı kalmadı. Biliyorum daha pek çok şey var ancak, 35 TV spotu nedir ???  Zaten filmi bazı yerlerde gösterime sokarak bütün interneti spoiler markete çevirdiler. İlginç bir pazarlama oldu gerçekten.

dean

Alıntı yapılan: bugraltu - 30 Nisan, 2016, 23:03:54
BvS'ye kızıyorduk her eyi yayınladılar diye, bunların da farkı kalmadı. Biliyorum daha pek çok şey var ancak, 35 TV spotu nedir ???  Zaten filmi bazı yerlerde gösterime sokarak bütün interneti spoiler markete çevirdiler. İlginç bir pazarlama oldu gerçekten.

  Batman v Superman'de aslında kızılan nokta filmin bazı senaryo twist'lerinin gösterilmesiydi. Doomsday gibi. Ya da çöl sahnesinin rüya olduğunun söylenmesi gibi. Bu seviye filmlerde tv spot ve clip sayısı yüksek oluyor. Normal seyircinin belli bir süre dahilinde bu tanıtımların en az iki veya üçüne denk gelmesi isteniyor. Ama biz fanlar olarak hepsini takip ettiğimiz için bize fazla geliyor. Ortalama bir sinema seyircisi zaten bunların 10'da birine anca denk geliyor. Bu arada Civil War henüz plot twist açık etmedi. O yüzden tv spot'larda şimdilik bir sıkıntı çıkmadı.

rumar80

 Tek kelime: BAYILDIM
İlk yarı black Panther
İkinci yarı Ant man ve spidey rol çalıyor.

   Detaylı yazı herkes seyrettikten sonra

alan ford

  Ben çok sevmedim. Kış Askeri'nden sonra çıtayı daha da yükseltmelerini bekliyordum. Olmamış. Kara Panter çok iyi ama , hemfikirim.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

Pulluk

Çizgi romandaki Civil War hikayesi ile neredeyse hiç alakası olmamasını görmezden gelebildiğiniz takdirde harika bir film sizleri bekliyor. (8/10)
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

rumar80

  SPOİLER

   Filmin başında hafiften çizgi romandaki civil war hikayesine dokunsa da olayı Winter Soldier ' a bağlamak gerektiği için başka boyuta geçiyor.

-brendon-

Film gösteri maçı gibiydi, kötümü deil çok iyimi değil, bir sonraki avengers filmine katkisi var mi yeni karakterler dışında yok

lampard

Ben çok beğendim filmi, Whedon filmlerinden daha az neşeli, daha az komik ama daha olgun filmler yapıyor Russolar. Her şey yerli yerinde ve kararındaydı. Ayrıca açık ara #TeamIronMan :)

dean

Captain America: Civil War



Spoiler

  Öncelikle son yıllardaki çoğu çizgi roman uyarması film için gelen hikaye "çizgi romanlardaki orijinal maceraya benzemiyor" eleştirisini artık bir kenara bırakmamız lazım. Hiçbir zaman benzemedi, bunda da benzemiyor ve yüksek ihtimalle gelecekte de benzemeyecek. Burada kilit nokta her zaman ana konseptin kullanılması oldu. Hikayenin aynısının uyarlanması gibi bir durum söz konusu değil. Watchmen gibi limited serilerin uyarlamalarında bu konu hakkında konuşulabilir. Lakin Marvel ve DC'nin filmlerinde bu "kullandığı isme hikaye benzemiyor" olayı çok doğru bir eleştiri değil.

  Örneklerle gidersek Avengers: Age of Ultron filmine Age of Ultron hikayesi okuyarak giden bir insan, sinema çıkışı "bu nasıl filmdi. Alakası yoktu" diyor. İyide zaten hiçbir zaman alakası yoktu. Film "ben bu çizgi romandan uyarlandım" demiyor ki. "Bu çizgi romanın konseptini aldım. Kendi evrenime koydum" diyor. Captain America : Civil War'da aynı şekilde Civil War event'ından uyarlanmıyor. MCU içinde yeni bir Civil War konsepti yaratıyor. Batman v Superman: Dawn of Justice'ın da The Dark Knight Returns'den uyarlanmıyor. Oradaki konsepti alıyor. Kendi ihtiyacına göre işliyor. İş bu kadar basit.

  Filmle ilgili bence en önemli mevzu bu filmin Captain America 3 mü ? yoksa Avengers 3 mü ? olacağıydı. Şunu net bir şekilde söylemeliyiz ki bu film Captain America 3. Her ne kadar Avengers filmlerinden daha fazla Avenger içerse de odağını hiçbir zaman Captain America'dan uzaklaştırmıyor. Hikayesini Captain America üzerinden anlatmaya devam ediyor.

  Steve Rogers ve Tony Stark arasındaki hem Sokovia Accords mevzusunun, hem de kişisel mevzunun hikaye son derece dengeli ve başarılı yedirildiğini düşünüyorum. Diğer karakterlerimizin katılımıyla Accords politik ve tatmin edici şekilde işlendi. Filmle ilgili ürktüğüm noktalardan başında bu geliyordu. Accord'un üstünde az durulup, Bucky'yi daha ön plana çıkarmalarından korkuyordum. Lakin Accords ve Bucky olayı birbirinden ayrı gelişen ama karakterlerimiz açısından birbirini etkileyen bir şekilde kurgulanmış ve filmin iskeletini son derece güçlü şekilde kurmuş.

  Filmde en dikkat çekici unsurların başında filmde boş hiçbir anın ve diyoloğun olmaması geliyor. Gördüğümüz hemen hemen her şey ya ana hikayeye ya da karakterlerin kendi hikayelerini besledi. Söylenen her söz bir anlam ifade etti. Zaten filmin bu özelliği, bu kadar çok karaktere sahip olmasına rağmen hiçbirinin figürana dönmemesinin sağladı. Her karakter öne çıkma şansı yakalamış filmde. Hiçbir karakter için "boş boş gezdi, filme katkısı olmadı" diyemeyiz.

  Karakterler demişken Black Panther'e değinmemiz lazım. Üst paragrafta boş anın olmaması lafımın en içini dolduran karakter Black Panther olsa gerek. İlk kez Civil War'da çıkmasına ve arkasında büyük bir mitoloji ile filme gelmesine rağmen süresini en verimli kullanan karakter oldu. Filme müthiş bir hava katmış. Olayların hem içinde hem dışında olma gibi bir özelliği var. Çünkü filmden yer yer bağını flulaştıran kendi hikaye çizgi var. Bunun filme başarılı şekilde eklendiğini ve hikayeye bakış açısı kattığını söylemek mümkün.

  Spider-Man ise tek kelime ile muhteşem. Spider-Man bu kadar kısa süre içerisinde ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Airport sahnesine çok şey katmış. Yalnız bu sefer Spider-Man fakirlikte çağ atlamış. Çöp'de bulduğu elektronik aletlerle çalışması felan son derece eğlenceli bir karakter profili çizmiş. Eğlence demişken çizgi romanlardaki esprili Spider-Man'i burada tüm şiddeti ile görebiliyoruz. Solo film için sabırsızlanmamak elde değil.

  Russo kardeşler The Winter Soldier filminde başardıkları işin burada daha büyüğünü başarmışlar. The Winter Soldier halen harika bir film. Lakin Russo'lar Civil War ile bu sefer bir başka cephede zafer kazandılar. Bu filmle birlikte takım filmlerini de iyi bir şekilde yönetebileceklerini gösterdiler. Zira Avengers: Infinity War Part I ve Part II onların ellerinde.

  Baron Zemo'da süresini en başarılı şekilde kullanan karakterlerden biri. Az ekran süresine rağmen yaptığı her hareket, filmin olay örgüsüne her dokunduğu an, filmde ayrı bir katman açmayı başardı. Sokovia'lı olarak tasarlanmasını da beğendim. Böylece Ultron'un yaratılışının ve Sokovia olayı ciddi bir neden-sonuç ilişkisine bağlandı.

  Sonuç olarak filmi çok beğendim. Bir çizgi roman uyarlaması olarak son derece başarılı olmasının ötesinde bir sinema filmi olarak da başarılı olduğunu söylemek mümkün. Marvel Cinematic Universe bu film ile 13. filme ulaşmış oldu. Büyümeye, değişmeye ve güçlenmeye devam ediyor. Bize de bu süreci keyifle takip etmek kalıyor.

10/10

  Ekşi sözlükteki yazımdan alıntıdır.

dean

  Politik olan ilk eleştirimden sonra Civil War ile Dawn of Justice üzerinden MCU ve DCEU çıkarımları yapmak istiyorum. Her ne kadar çoğu kişiye Marvel'cı olarak gelsem de ben aslında kaliteli iş yaptığına inandığım tarafın işlerini övüyorum o kadar. Çizgi roman okuyucusunun Marvel ya da DC gibi bir ayrıma girmemesi gerektiğini düşünüyorum. DEVAMI SPOİLER

  Civil War bize şunu çok açı ve net bir şekilde gösteriyor; Evren filmleri yapacaksanız ilk önce solo filmleri yapacaksınız. Dc ilk önce toplanma sonra solo dedi. Ama o işin öyle işlemediği Dawn of Justice'da ortaya çıktı. Civil War ise bize bunun önemini tekrar hatırlattı. Peki aradaki fark ne ? Aradaki fark karakterleri tanımak. Onlarla belli bir süre zaman geçirmiş olmak. İşlevsel bir evren kurmak. Karakterleri arasında bir bağ kurmak. Böylece toplanma filmlerinde o karakterleri ve evreni uzun uzun anlatmaya gerek duymamak.

   Civil War, Tony ile Steve arasındaki ilişkiye girme ihtiyacı duymuyor. Direktman onları fikir ayrılığı üzerine gidiyor. Evet bunu BvS'de yapıyor. Lakin BvS'deki karakterleri tanımadığımız için o karakterleri motivasyon anlamında içi yeteri kadar doldurlamamış buluyoruz. Civil War damdan düşer gibi karakter ekliyor. BvS'de ekliyor. Ama Civil War, Hawkeye ya da Ant-Man gibi tanıdığımız ve motivasonlarını bildiğimiz karakterleri ekliyor. BvS ise varlığına filmde anlam verilemeyen bir Wonder Woman ekliyor. Üstelik Civil War yeni eklediği Black Panther gibi karakterleri anlatırken Wonder Woman gram işlenmiyor. Çünkü ana karakterlerini işlemek zorunda. Niye ? Çünkü en önemli ana karakterini bu filmde ilk defa görüyoruz.

  İki filmde fiziksel olarak olaya dahil olmayan manipülatör villain kullanıyor. Lakin Baron Zemo göründüğü her saniyeyi altın değerinde kullanıp karakterizasyon oluştururken ve motivasyonunu bize belli ederken Lex Luthor, sıfır motivasyonla büyükanne çişi gibi alakasız şeylerle uğraşıyor. Konuşma yaparken Histeri krizine giriyor. Ding ding ding yapıyor. Kanıyla Doomsday yapıyor. Bunlar hiç ama hiç anlatılmıyor tabi. Baron Zemo'nun planı zaten işleyen süreci manüpile etmek, Lex ise sıfırdan plan kurmaya çalışıyor. Ama filmin elbette ona da zamanı yok. Zaten neye zamanı var ki. En başarılı çekilen sahnelerden birinin rüya çıkması ile meşgul.

  Batman v Superman: Dawn of Justice 5 filmlik hikayenin sıkışması gibi duran senaryosunun aksine Civil War son derece odak. İki ana öyküye sahip. Bu iki öykü, olay örgüsü itibari ile o kadar organik şekilde bağlanıyor ve işleniyor ki tebrik etmemek mümkün değil. Ama tabi Dawn of Justice'in hiç bir ana hikayesi olmadığı için Civil War'daki gibi bir uyum söz konusu olamıyor. Çünkü BvS, sıfırdan bir Batman anlatıyor. Batman vs Superman anlatıyor. Superman'in ikinci filmi olmaya çalışıyor. Halkın Superman'e bakışını anlatmaya çalışıyor. Şapkadan Doomsday çıkarıyor ve hiç ama hiç anlatmıyor. Dakika başı reklamlar giriyor. Justice League tanıtılıyor, filmin en büyük kopma anında sıra ile Aquaman, The Flash ve Cyborg gösterip, seyircinin odağınıda, konsantrasyonuda alıp dağlara taşlara vuruyor. Hikayesini daha fazla anlatacağına dirildiğini gösterdiği Superman'e on dakika cenaze töreni düzenliyor. Ama filmin hikayesini anlatmıyor.

  İki filmde ilginç bir şekilde kopma anında anne faktörünü kullanıyor. Batman v Superman'in Martha'sı ile Tony Stark'ın annesi ve hatta yanında babası ile ilgili olan durumu zaten iki filmi de izleyenler çok net bir şekilde görmüştür. Tony'nin ailesinin ölümü filmin çehresini bir kere değil iki kere değiştirirken Martha sahnesinin Tony'nin sahnesine göre ne kadar uyduruk kaldığını görebiliyoruz. Ama unutmamak lazım Tony'nin ailesinin Winter Soldier tarafından öldürülmesi gerçeğini biz ve Captain America bir önceki filmde öğrenmiştik. Hmm demek ki evren oluştururken temeller atmak önemliymiş. Yoksa sürpriz yumurtadan Martha diye böğürmek çıkar.

  Disney, Warner Bors.'a şu filmin Blu-ray'ini sevabına gönderse de Warner Bros. evren filmlerinin nasıl çekileceğini birazcık öğrense. Yoksa biz daha çok Martha seyrederiz.

sulkesen

film harika 10/10 mutlaka izleyin

Caped Crusader

Spoiler

Film gerçekten iyiydi. Black Panther, Spider-Man müthiş olmuş. Özellikle Spider-Man ve Ant-Man airport sahnesine renk katmışlar. Age of Ultron'da olan zorlama espriler yoktu. Filmin başarılı olduğu noktalardan biri oldu. Çok kahramanla nasıl film çekilir dersi vermiş Russolar. Infinity War filmi için beklentim daha da yükseldi. Her karaktere yeterli süre verilmiş. Film ayrıca hem Captain America 3 hem de Avengers 3 olmuş. Bence Avengers filmlerinden daha iyiydi ama Winter Soldier'dan iyi değildi. Filmin benim tarafımdan olumsuz noktaları vardı ama izlerken beni pek rahatsız etmedi. Bunlardan biri Zemo'nun bu kadar basitçe kahramanları ikiye ayırması beni tatmin etmedi. Bunun beni çok rahatsız etmemesinin nedeni Sokovia Accords oldu. Yani Zemo'nun kahramanları bölen tek faktör olmayışı. Bu da filmin temelinin sağlam olduğunu ortaya koyuyor benim için. İkinci olarak bu çok öznel görüş olacak ama evet film çizgi romandan sadece ismini alıyor ama okuyucu olarak ister istemez filmde daha epik bir hikaye bekliyordum. Filmin sonundan anladığım ise iki Avengers takımı olacak. Heralde Infinity War'un başında kısada olsa iki takımın çalışacağını az da olsa görebiliriz. Filme  puanım 8.5/10