Avengers: Endgame (2019) - Phase 3/22

Başlatan dean, 22 Nisan, 2015, 13:13:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sakızlı Ohannes Paşa

Alıntı yapılan: eyoruk - 29 Nisan, 2019, 11:25:20
Thor haricinden daha ciddi eksiği var filmin bence.Thor meselesi ise asıl filmin amacı orjin ekibe veda olduğu için böyle yaptılar.Gecen filmde Thor'u gördük zaten.Yine görmemiz gerekmezdi bence.Görsek iyi olurdu ayrı.Diğer ekibe odaklanmışlar bu sefer.Evet illa ki böyle komikli Thor yapmaları gerekmezdi normal olarak yapsalar yine olurdu ama orası ayrı.
Başlangıç sahnesi bence yetersiz, Valkyrie ne yaptı ne etti gösterilmemiş.Strange ile birlikte kaybolanların hapsolduğu yer keşke gösterilseymiş.Bunlar sıkıntı bence.2-3 dk oyun muhabeti geçeceğine bunlara zaman ayrılabilirdi pekala.

Thanos Loki'yi NY şehrine gönderdiğinde zaman taşının orada olduğundan haberi yoktu galiba ? Bunu gördük .

Hapsolduğu yer? Kimse bir yere hapsolmadı hepsi yok oldu. Sonra tekrar geti getirilince yok olmadan önceki bilinçlerine kavuştular ve kaldıkları yerden devam ettiler.

kharon

Sonunda fazla spoilera ugramadan izleyebildim dun gece.

Ben begendim.

Bunca yila bunca filme dagilmis bir hikayeyi nihayete erdirmek kolay degil. Tum anlatilanlara selam gonderen, bosluklari doldurmaya calisan bir hikaye olmus. Hem bastaki Thanos infazi hem de sondaki ana savas sahnesi de dort dortluktu. Thor ve Hulk'la ilgili esprileri biraz abartili bulsam da beni rahatsiz etmedi zira hep topu 3 saatlik filmde bir-kac dakikaydi. Kaldi ki bu ikili uzerinden degisik yontemlerle bastan beri espri uretiyolardi zaten ; azicik kantarin topuzu kacmis  ;D 

Pulluk

Bayıldım, bayıldım, bayıldım... (9/10)

Hail Hydra ;D
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

Nightrain

Filmi çok beğenmesem de

-SPOILER-

Hulk'un merdiven sahnesine koptum. "Ne çok merdiven var!" Ve o sahneyi izlediğimde, kontrolsüz Hulk'u sevdiğimi anladım. Prof. Hulk hiç bana göre değilmiş.

-SPOILER-
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

alan ford

Hulk'u sevmedim; Thor'u biraz fazla geveze bulsam da sevdim, Şahingöz her zamanki gibi şahaneydi. Ronin(miydi adı) dönüşümünü kısaca ama çok güzel anlatmışlar.
Spoiler sorusu:Vision neden dönmedi, toz olmadığı öldüğü için mi?
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

dean

Alıntı yapılan: alan ford - 29 Nisan, 2019, 22:12:48
Spoiler sorusu:Vision neden dönmedi, toz olmadığı öldüğü için mi?

Evet

Nightrain

dean

Fox anlaşması olmasa ok. Ama Fox işi bittiğine göre Kang olarak paralel evrenin Nathaniel Richards'ını görmek bu noktadan sonra daha sağlıklı olur bence.

Nightrain

Benim için farketmez. Ama bundan sonra evrenin tam ortasına Fantastic Four'u oturturlarsa sevinirim.

dean

Alıntı yapılan: Nightrain - 30 Nisan, 2019, 12:43:22
Ama bundan sonra evrenin tam ortasına Fantastic Four'u oturturlarsa sevinirim.

İşte birazda onun için diyorum. Kang (Nathaniel Richards) ile Avengers'a uzanırlar. Mutant olan Franklin sayesinde X-Men'e uzanırlar. Zaten maceralarının doğası itibariyle kozmik kısma uzanırlar. MCU'nun merkezi haline gelebilirler.

eyoruk

Yani artık Endgame 'de açtıkları paralel evrenlere dahi dönüş olmayacak.Bu film ile oldu bitti olaylar tamamen ?

Şu Strange filmi çekilsin de daha net oturur gidişat.

dean

Alıntı yapılan: eyoruk - 30 Nisan, 2019, 12:56:37
Yani artık Endgame 'de açtıkları paralel evrenlere dahi dönüş olmayacak.Bu film ile oldu bitti olaylar tamamen ?

Şu Strange filmi çekilsin de daha net oturur gidişat.

Loki, Space Stone ile kaçtı. O an paralel evren açıldı. Loki'nin dizisi geliyor. Dizi o hikaye akışından gidebilir.

sefik

Bir devrin sonu olmasi , yillardir izledigimiz ve sevdigimiz karakterlerle vedalasmak ve yeni doneme girilmesi acisindan degerli olsa da Thor , Hulk maalesef bende de buyuk hayal kirikligi yaratti . Ben hikayeyi de zayif buldum . Buyuk ihtimal cok buyuk beklenti ile izlenen herseyde oldugu gibi bir his yasiyorum ama cok daha iyisi olabilirdi diye dusunuyorum .

Mrtekin

Spoiler içerir;

Filmden şimdi geldim. Spoiler yememek için kaç gündür hiçbir mecrayı kurcalamadım. Açıkçası şu an biraz da üzgünüm, demek ki biraz da Marvel filmleri ile hayatımızın bir parçası haline gelen "geek kültürü" başarıya ulaşmış, hayali karakterlerin vedasına üzülür hale gelmişiz :-)

Filmin başarılı olduğunu ve konuları iyi toparladığını düşünüyorum. Karakterlerin ruh hallerine yakından yaptığımız yolculuk, filmin duygusal etkisinin artmasına da sebep olmuş. Açıkçası iki filmi de kafamda evirip çevirdiğimde iyi bağlandığını hissedebiliyorum.

Açıkçası, eski takımı özleyeceğim ama herşeyin bir sonu vardır ve Marvel gerçekten önemli orijin karakterlerine çok güzel bir saygı duruşu ile veda etmiş. Epik savaş sahneleri ise gerçekten çok güzeldi. Sanki bir çr okuyor gibiydim.:-)

Marvel bu işi iyi becerdi. İşi tüm dünyada bir fenomen haline getirdiler. 11 sene önce; önemli karakterlerini diğer stüdyolara kiralamış, Iron Man filmi ile kendisini de riske atmış salt bir çr yayıncısı olarak, gelinen nokta gerçekten de dudak ısırtıcı ve inanılmaz bir başarı. Yalnız kendilerinden ufak bir ricam olacak; MCU, anlaşılma açısından işi basit tuttu, FF ve X-Men ve Kozmik Marvel ile, 4. fazı çok katmanlı ve detaylı bir hale getirmeleri, takip açısından belki de sıkıntı yaratabilir. İşi herzamanki gibi basit ve anlaşılır tutmaya devam etsinler...
They drew first blood...

pizagor

İyi filmdi desem değil, vasat desem o da değil, arada bir yerlerde. Şanssızlığı muhteşem bir Infinity War sonrası gelmesi ve o hikayeyi kapatıyor olması sebebiyle referansının da o film olması. Yalnız başına izlemekten midir yoksa koca salonda arada teyzelerle de birlikte taş çatlasa kırk kişiyle bu deneyimi yaşamaktan mıdır bilmiyorum, şaşırdığım oldu ama heyecanlandığım ya da dehşete sürüklendiğim tek bir sahne dahi olmadan tamamladım bu filmi. Ki tamamlayamayıp çıkanlar da oldu. Duygu yoğunluğunun içerisinde sanki başka şeyleri eksik bırakılmış gibi. Ağzım açık bir şekilde çevirdiğim Avengers:Infinity War sayfasını sonlandırmak için hafif kalmış buldum. Kim ne derse desin bir filmi ya da bir çizgiroman serisini sürükleyen, kendisine bağımlı kılan, kahramanlar kadar hatta bazen bunun da ötesinde kötüler oluyor. Thanos ve amacı o kadar güzel işlenmişti ki, o kadar güzel aktarılmıştı ki Infinity War'da, izleyici olarak esasen kapıldığım bu adamdı. Ama Endgame'de bu tarz bir villain yoktu, hatta neredeyse son bir saate kadar villain bile yoktu, durumu düzeltme peşinde geçmişi didikleyen kahramanlar vardı sadece. 2014 senesinin Thanos'una anlam katabilmek için 2018 senesinin muhteşem anlatılan Thanos'unu hafızadan çekip sentezlememiz gerekiyordu. Öyleyse hani apayrı bir film olduğu iddiası. Bunu öncülünden ayrı, yeni bir film gibi lanse etmenin böyle de bir handikapı var: bu durumda girişi havada kalmış, bölük pörçük, etkileyici olmaktan uzak bir villain barındıran, Diğer filmlerden aşırılarak dahil olunan nostaljik sahnelere sırtını dayamış, ortalama bir anlatı çıkıyor karşımıza. Pek çoğumuzda mekanizma şu şekilde çalıştı: Infinity War'u seyrettik, çarpıldık, sonra aramızda konuştuk, devamına dair teorileri okuduk, kafamızda oturttuk ve en nihayetinde normalleştirerek etkisinden kurtulduk, hatta belki unuttuk. Bence bu film bir sene sonrasının değil, bir ya da en fazla iki ay sonrasının vizyonu olsaydı ve 'part 2 of 2' olarak lanse edilseydi, üstüste gelmesinin etkisiyle hem sıcağı sıcağına Infinity War'u tamamlayan, hem de on küsür yıllık bir dönemi kapatan harika bir son olacaktı.

Bu arada mantık hataları zaten burada dile getirilmiş ama bir de taktiksel hataya takılmış durumdayım. 2023'ün Nebula'sı üzerinden tüm planı öğrenip sonrasında 2023'te taşların topunu ele geçirme planı bence Thanos'a hiç yakışmayan çok büyük taktiksel bir saçmalık. Adamlar tanrısal bir güç elde etmeye ve herşeyi geri çevirmeye bu kadar yakınken 'tamamlasınlar bir yaptıklarını, sonra bir hal yolunu buluruz, yakar yıkarız, alırız taşları' mı dersin yoksa içeriye hazır ajanını sokmuşken bir şekilde taşlardan en azından birini çalmaya mı hedeflersin...

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!