Şu anda hangi çizgi romanları okuyorsunuz?

Başlatan hanac, 01 Kasım, 2009, 18:36:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Saki

Sadece Teks okuyorum.
Mrtekin, listende 1-, 2-, 3- ve 8- olanları ilk defa duyuyorum  ::) 

Kinowa59

1964_65_66_67_68 basımı Karaoğlan serisini ( ciltlerini ) 55 yıl aradan sonra yeniden okuyorum.

Kinowa59

Karaoğlan Bizanslı güzel vasilisya macerasını bitirdim ve Şeyh'in kızı Samara hikâyesine başladım. Macera, tarihsel bir şahsiyet olan Hasan sabbah çevresinde gelişiyor. Ben Hasan sabbah olayının yalnızca alamut kalesi macerasında geçtiğini zannediyordum demekti unutmuşum. Macerayı okurken Rudolph Valentino ( 1895_ 1926 ) aklıma geldi. Karaoglanı giydiği Arap kıyafetiyle Rudolph Valentino ' ya benzettim. Sessiz sinema dünyasının bir numaralı aktörü Rudolph Valentino özellikle Şeyh, Şeyh'in oğlu filmleriyle dönemine damga vurmuştu.

kedidiro

   Blacksad 5'i okudum. Senaryodaki büyük mantık hatalarıyla çok zayıf bir öyküydü. Ama orijinal boyutunda iyi resmedilmiş iyi basılmış bir çizgi roman okumuş oldum hiç olmazsa
 Karaoğlan macerası olarak da "Gökçe'nin Baykuşu"nu okudum. Bir sürü adamın yanında goril, timsah, köpekbalığı ve aslan da dövdü bizim oğlan. Uçan sineğe yükselirken bu macerada herkesin tadına baktığı sarışın İtalyan fıstığına uçkur çözmedi. Biraz da bu sebeple elbette. Macera sonuna kadar her türlü melaneti sergileyen kötü adam son nefesini yine Türklere hayran olarak verdi.😃😃 Ama maceranın en büyük eksisi sonunun bir anda bağlanıvermesi bence. Sondaki saldırıya uğrayan kadını kurtardığı kısım hikayeye hiç bir katkı sağlamıyor. Sonrasında şeyh neden bu kadar kolay ikna oluyor o da belli değil. Hele son iki kare beni benden aldı. Kızla vedalaşıyor. Bir bakıyoruz Gökçe'nin mağarasının önünde.

Saki

Alıntı yapılan: Kinowa59 - 01 Ekim, 2023, 13:17:17Karaoğlan Bizanslı güzel vasilisya macerasını bitirdim ve Şeyh'in kızı Samara hikâyesine başladım. Macera, tarihsel bir şahsiyet olan Hasan sabbah çevresinde gelişiyor. Ben Hasan sabbah olayının yalnızca alamut kalesi macerasında geçtiğini zannediyordum demekti unutmuşum. Macerayı okurken Rudolph Valentino ( 1895_ 1926 ) aklıma geldi. Karaoglanı giydiği Arap kıyafetiyle Rudolph Valentino ' ya benzettim. Sessiz sinema dünyasının bir numaralı aktörü Rudolph Valentino özellikle Şeyh, Şeyh'in oğlu filmleriyle dönemine damga vurmuştu.

Hasan Sabbah hakkında daha fazla bilgi edinmek için, iki kitap tafsiye ediyorum.

1. Semerkant, yazar Amin Malouf, Lübnanlı Katolik.
2. Arapların gözünde Haçlı seferleri, yazar Amin Malouf

Saki

Karaoğlan'ı biliyorum, çok eskiden forumda bir sayfası paylaşılmştı ama hiç okumadım. Bizanslarla dövüşen bir kahraman, öylemi?

Makedonyada, Makedon yazar ve çizer tarafından yazılan ve çizilen, Bizanslarla dövüşen bir Makedon kahraman hakkında çizgiroman var, kahramanın ismi Voydan.

Ben daha, nebileyim 10-11 yaşlardayken, bu seri bir dergide çıkıyordu ve o zaman okuyordum.

Forumda Diğer Avrupa Çizgiromanları başlığında sanırım ki paylaştım...


Kinowa59

Merhaba değerli kedidiro. Karaoğlan benim Zagor ve Tex ' den evvel ( Teksas ve Tommiks ' dende önce )  tanıdığım ve severek baktığım, okuduğum ilk çizgi romanımdır. Gökçek'nin baykuşu da en çok sevdiğim ( ulu Gökçe isimli bir ermiş nedeniyle ) Karaoğlan serüvenlerinden biridir. Ben , tarihi çizgi romanları, yazılıp çizildiği dönemin  sosyal yaşamıyla değerlendirerek okunması gerektiği kanaatindeyim. Düşünelim ki, Karaoğlan toplumumuzun ezici çoğunluğunun kırsal alanda yaşadığı ve feodal inançlarla sarılıp sarmalandığı, okur yazar oranının yerlerde süründüğü ve en önemlisi Türkiye'nin de taraf olduğu soğuk savaş döneminde yaratılmış bir kahramandır. Gene belirtmek isterim ki, sanayisi olmayan, eğitim de bilimi ıskalamış, ekonomik olarak halkına refahı sağlayamamış ülkelerde en geçerli yol kendi halkına, kendi kendinin propagandasını yapmaktır. Sizinde belirttiğiniz, " kötü adamın son nefesini Türklere hayran olarak " vermesi gibi. Karaoğlan dergisine birazda bu nazarla bakmamız gerektiğine inanıyorum.


rumar80

 Jonathan Hickman tarafından yazılan House of X/ Powers of X cildini okudum.
  Daha önce fasikül olarak okuduğum seriyi toplu olarak okuyunca daha fazla keyif aldım. Hickman bu 12 sayıda ileride okuyuculara sunacağı X evrenini geçmiş, bugün ve gelecek ile çok güzel anlatıyor. O kadar detaylı ki. Çizimler de çok başarılı. Bir gün Türkçe de okunması umuduyla tüm çizgi roman tutkunlarına öneririm.

kharon

Jane Foster: The Saga Of The Mighty Thor'u okuyorum; gercekten bir harika.
Aaron cok iyi bir yazar, okutuyor kendini. Dauterman da cok yetenekli bir cizer. Cildi bozan tek sey 5. sayiyi cizen cizer olmus ama neyse ki sadece tek sayi suruyor katkisi.

Boyle guzel Thor hikayelerinin (Gorr ile birlikte) sinemada carcur edeilmesi uzucu.




rumar80

 Şimdi ise Ultimate X-men omnibus 1 okuyorum. Farklı bir evren yaratmak amacı ile yapılmış. İlk altı sayı bitti. Güzel mi? Evet. Bizde bir ara yayınlanmıştı ama her zamanki gibi yarım kalmıştı.
  Belki bir gün. Ama basılması gereken o kadar şey var ki....

ZGeralt

Cullen Bunn'ın yazdığı The Sixth Gun'u okuyorum bu aralar. Türüne fanstastik western diyebilirim sanırım:) Şimdilik çok keyifli gidiyor, bitirince genel fikrimi yazmayı düşünüyorum. Aslında son zamanlarda vakitsizlikten pek fazla bir şey okuyabildiğim de söylenemez, tekrar ritmimi bulmam lazım:/

Kinowa59

Şu anda Karaoğlan Ötüken in üç atlısı ( Karaoğlan, Baybora, Balaban ) macerasını okuyorum.

kedidiro

Alıntı yapılan: Kinowa59 - 01 Ekim, 2023, 16:00:39Merhaba değerli kedidiro. Karaoğlan benim Zagor ve Tex ' den evvel ( Teksas ve Tommiks ' dende önce )  tanıdığım ve severek baktığım, okuduğum ilk çizgi romanımdır. Gökçek'nin baykuşu da en çok sevdiğim ( ulu Gökçe isimli bir ermiş nedeniyle ) Karaoğlan serüvenlerinden biridir. Ben , tarihi çizgi romanları, yazılıp çizildiği dönemin  sosyal yaşamıyla değerlendirerek okunması gerektiği kanaatindeyim. Düşünelim ki, Karaoğlan toplumumuzun ezici çoğunluğunun kırsal alanda yaşadığı ve feodal inançlarla sarılıp sarmalandığı, okur yazar oranının yerlerde süründüğü ve en önemlisi Türkiye'nin de taraf olduğu soğuk savaş döneminde yaratılmış bir kahramandır. Gene belirtmek isterim ki, sanayisi olmayan, eğitim de bilimi ıskalamış, ekonomik olarak halkına refahı sağlayamamış ülkelerde en geçerli yol kendi halkına, kendi kendinin propagandasını yapmaktır. Sizinde belirttiğiniz, " kötü adamın son nefesini Türklere hayran olarak " vermesi gibi. Karaoğlan dergisine birazda bu nazarla bakmamız gerektiğine inanıyorum.
Çizgi romanlardan uzak geçirdiğim çok uzun bir zamanın ardından 2010ların başlarında Altın Madalyon'a üye olduğumda sorulan en sevdiğiniz üç çizgi roman kahramanı sorusuna Mister No, Zagor ve Karaoğlan cevabını vermiştim. Zaman içinde bu listeden Zagor düştü yerini Ken Parker aldı ama tüm zorlamasına karşın Corto Karaoğlan'ı alt edemedi. Corto -ki düşünce dünyama çok daha yakın-evrensel bir kahraman halbuki ama Karaoğlan'ın gönlümdeki yeri bambaşka. Bu günümüzden baktığımızda bir sürü çapağını görmeme engel değil. Bu haliyle seviyorum haylazı ne yapayım?