Mr. Selfridge (2013)

Başlatan doktor1881, 10 Ocak, 2016, 16:00:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doktor1881

Mr Selfridge, Amerikalı idealist ve hırslı bir iş adamı olan Harry Gordon Selfridge'in 1909 senesinin İngiltere'sinde insanların alışverişi sıkıcı bir zorunluluk gibi hissettiği bir ortamda, mağazıcılık kavramına yepyeni eğlenceli, cümbüşü bol bir dinamizm kazandırmak amacıyla, işe sıfırdan başlayan bir adamın kariyerinde yükselişini konu eden, gerçek bir hayat hikayesine dayanan bir dizidir.

Dizinin başarısı üzerine 4. sezonu yayınlanmaya başladı. Her sezon 10 bölümden oluşmakta.
Tipik İngiliz dizisi olup seyrettikçe fikirlerimi forumdaki arkadaşlarla paylaşacağım

doktor1881

Bölüm:1/1 Selfridge ABD'den gelip İngiltere'de AVM açmaya çalışıyor
Düşünün 1900 lı yıllarda küçük işletmeler ve terziler varken böyle bir yer açmak delilik ile eşdeğer cesaret ister
İlk bölüm inşaat,eleman alımı,finansman ile geçiyor

Bölüm Notu:8.5/10

doktor1881

Bölüm:1/2 Selfridge yüzyıl öce promosyonu ve mağaza içi etkinliklerin pazarlamaya etkisini bulmuş adam
Bu bölüm de LOUİS BLERİOT'u öğrendim
Mağaza ekseninde çalışanların dünyasınada inmeye başladır
Senaristler bu malzemeden 4 sezon çıkarmışlar ya tebrik etmek lazım.İzleyip göreceğiz

doktor1881

Dizi boşluğunda 2 İngiliz dizisine başladım.Bir tanesi bu dizi Selfridge.Basit bir konu bu kadar özenle anlatılır.İnsanın hemen devamına geçesi var
Diğeri ise Penny Dreadfull Konusu benim sevdiğim fantastik tarz ama şimdilik umduğumu bulamadım

Bölüm:3 Mr Selfridge şunu bil doğa hiçbir zaman boşluk bırakmaz :o :o
ABD savaşlardan çıkmasına rağmen bir zamanlar işgalcisi olan İngiltereden daha gelişmiş.
Onlarca adam çalıştırmasına rağmen Selfridge tek başına Ar-ge Bu rada mal tedariği günümüzden daha hızlı
Henri'nin bölüm sonunda yaptığı iş gerçekten 10 numara.Selfridge hatasını anladı ama.................

Bölüm Notu:9/10

doktor1881

Bölüm:4 Mr Selfridge 2000 çalışanı olduğunu söylüyor bu bölümde (Düşünün o tarihte)
Mağazaya ünlü balerin Anna Pavlavo'yu getirerek 2. büyük etkinliğini düzenler
Çok iyi patron olmasına rağmen büyük hatayı affetmez çalışanını da kovar
Agnes-Victor arasındaki  ilişki de büyük engeller çıkmaya devam eder
Love'de kurduğu hayalin büyüklüğü altında ezilmekte,kartlarını sert oynamakta
Mağaza içi çalışanlarda kıskançlıklar da boy göstermeye başladı

Bölüm Notu:9.5/10

Bölümün sonundaki sahne de bizim ülkemizde olsa bayan ne yapardı acaba ::) ::) ::)

doktor1881

Bölüm:5 Mr. Selfridge ilk kez bu bölümde yenildiğini görüyor,bu da onun hata yapmasına yol açıyor
Bulduğu vitrin düzenlemelerinde bu sefer otomobili kullanıyor
Bölm de Selfridge'nin babasına ait anıları görüyoruz

Bölüm Notu:8/10

doktor1881

Bölüm:6 Dizinin pek bir özelliği yok gibi duruyor ama sizi esir alıyor ???
Mr Selfridge ölüm döşeğindeyken mağaza da ve aile de işler karışık
Bölüm sonu  ''Kadınlara oy hakkı, Laf değil eylem''

doktor1881

Bölüm:7 Yüzyıl önce işinin uzmanı olan Mr. Selfridge bu sefer mağazada Sör Arthur Conan Doyle'ye imza günü düzenler
Doyle'nin yanındaki medyumla çalışanlarına bir ruh çağırma seansı düzenler
Victor lokantasını açmak için kötü yola düşer ;D ;D
Mr Selfridege'nin Love'den kurtuluşu biraz zor olacak gibi

doktor1881

Bölüm:8 Bu bölümde BEYMEN (Mr.Selfridge) BİR MİLYONCUYA (FW) karşı
Mr Selfridge  satışı artırmak için sezon indirimi kavramını çıkarıyor

Günümüzde bile böyle çalışan patron bulamazsınız

doktor1881

Bölüm:9 Mağazanın konuğu bu bölümde Sör Ernest Shackleton (Ünlü kaşif-Güney kutubu yolculuğu)
Diziyi izlerken hemen internette o kişileri araştırıyorum.Hayal mahsulumu  diye
Selfridge dönemin tüm ünlülerini mağazaya getirmeyi başarıyor Zekası ve konuşkanlığı ile 1 numara bu adam

doktor1881

Bölüm:1/10 (Sezon Finali) Mağazanın bu bölümde konuğu Kral.
Kral'ın daveti üzerine gittiği tiyatro gösterisi Mr. Selfridge ve Leydi Loxley için soğuk duş etkisi yaratıyor

Bölüm Notu:9/10

Eli yüzü düzgün,kaliteli ,devrinin çok üstünde ticari zekası olan bir adamın ekseninde o dönemin insani ilişkilerini anlatan 4X4 lük bir dizi

doktor1881

1. sezondan sonra biraz ara veririm demiştim ama dayanamadım izlemeye devam ;D

Bölüm:2/1 Olaylar 1. sezon finalinden 4-5 yıl sonrasında başlıyor.Bazı personel kariyer bazıları ise çocuk yapmış
Leydi Loxley'in kocası Londra'ya döner,adam tam bir hödük
Mağazanın konuğu bayan Rose sayesinde Delphine Day (Mağaza konseptine uymasada)

http://www.pbs.org/wgbh/masterpiece/programs/character-hub/series/mr-selfridge-s2/character/delphine-day_s519/

Peyami

"Trollied" diye bir dizi vardı İngiltere'de yayınlanan. Orada da bir süpermarkette geçen olaylar, çalışan müşteri ilişkileri falan anlatılırdı. İlk sezonu hoşuma gitmişti, sonra iş güç takip edemedim. Tanıtımları okuduktan sonra zaman bulduğum bir ara bu diziye de bir şans vereceğim Doktor bey.

doktor1881

Bölm:2/2 Savaşın ayak sesleri Avrupa'da hissedilmeye başlarken,Selfridge için zor günler gelmektedir
Bu arada sendikalar örgütlenmeye başlarken mafyavari yollara başvurmaktadırlar
Bay Grove için bol çocuk ve çöküş dönemi başlamış,hayatı sorgulama gereğini hissediyor

doktor1881

Bölüm:2/3 Mağazaya Churcill'i beklerken Almanya Belçika'yı işgal eder ve savaş başlar
Henry Leclair mağazaya geçici bir iş için döner
Dizinin sihri sayesinde gözüm başka dizi görmüyor neredeyse ::)