Stephen King Sohbet Odası

Başlatan ümitkr, 20 Ekim, 2009, 21:34:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

Alıntı yapılan: dean - 20 Nisan, 2017, 16:04:27
Stephen King, Bay Mercedes ve Kim Bulduysa Onundur ile süren Bill Hodges üçlemesini dehşet verici bir macerayla sonlandırıyor.

Bu üçlemeyi alayım bari.  :)

hanac

Alıntı yapılan: hanac - 23 Nisan, 2017, 15:43:00
Bu üçlemeyi alayım bari.  :)

Üçlemeyi satın aldım.

1. Kitap - Bay Mercedes

2. Kitap - Kim Bulduysa Onundur

3. Kitap - Son Nöbet

doktor1881

Alıntı yapılan: hanac - 11 Mayıs, 2017, 12:05:06
Üçlemeyi satın aldım.

1. Kitap - Bay Mercedes

2. Kitap - Kim Bulduysa Onundur

3. Kitap - Son Nöbet

http://www.hepsiburada.com/son-nobet-p-HBV000004QHFV

HacıGeraltEmmi

Hayırlı olsun.
Okuyunca tarafsız bir yorum alalım.
King fanları öyle abartıyorlar ki kitaplarını, bir hışımla alıyoruz sonuç hüsran oluyor okuyunca. :)

Harun Ça

Yorumlara göre 3lemeyi bende alabilirim. Tabii önce Kara Kule'yi bitirmeliyim sonra daha sırada kütük gibi Mahşer ve O var.

hanac

Kitaplar geldi ama ne zaman okurum bilmiyorum.

Nightrain

Seneler önce kırpılmış versiyonunu okuduğum bu kitabın bu sefer orijinaline sadık kalarak basılmış halinin ciltlisini aldım. Şömize filmin afişini basmışlar. En nefret ettiğim şey! >:(
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Nightrain

Altın Kitaplar'ın seneler önce kırpıp yayınladığı Sis kitabı, bu sefer tam metninde, Ağustos ayında yeniden yayınlandı.

Bu adamlar kim bilir daha kaç King kitabını daha böyle kırpıp yayınladı! >:(

Neyse,

Şimdi koluma girip sıkıca tutunun. Birçok karanlık mahzene gireceğiz, ama sanırım yolu biliyorum. Yeter ki kolumu bırakmayın.

Stephen King'in sadece "korku ve gerilim romanlarının büyük ustası" olmadığını, sınır tanımayan hayal gücünün ve yaratıcılığı- nın kısa öyküyü de kapsadığını gösteren bir yapıt var elinizde. King'in yaşamının farklı dönemlerinde kaleme aldığı, büyüleyi- ci ve ürpertici yirmi iki öykü... Önce kasabanın, sonra kentlerin üzerine bir karabasan gibi çöken sis ve içinde sakladığı korkunç yaratıklar; uğursuz güçleriyle her harekete geçişinde ölümü çağıran, ürkütücü bir oyuncak maymun; ıssız bir gölün ortasında, bir raftın üstünde, açgözlü bir su canavarıyla baş başa kalmış dört üniversite öğrencisi; on beş yaşındaki yeğeninin ölmeden önce "icat ettiği" gizemli bir bilgisayarla hayatının seyrini değiştirmeye soyunan mutsuz bir adam... ve diğerleri.

Fiyatı: 36 TL
Sayfa Sayısı: 640

rumar80

Geçen sene mahşeri aldım ve okudum. Bu sene kitap fuarında O ve sis alınacaklar listesine yazıldı

Nightrain

Sanırım bu eseri seneler önce İnkilap yayınları üçe bölü basmıştı. Bu sene Sayfa6 yayınları yeniden bastı fakat tek cilt yerine İnkilap gibi üçe bölmeyi tercih etmişler. O ve Mahşer gibi ciltli basılmasını tercih ederdim.

memospinoz

Stephen King efsanesi, ucu bilinmeyene doğru giden yepyeni bir soruşturmayla geri döndü. Maine sahili açıklarındaki bir adada ölü bir adam bulunur. Cesedin üzerinde kimlik yoktur. Birtakım ipuçları, iki yerel gazeteci ve adli tıp eğitimi gören bir öğrenci sayesinde ortaya çıkar. Ancak adamın kimliğinin belirlenmesi bir yıldan fazla sürecektir. Ölen adamın ve ölümünün şaşırtıcı koşulları hakkında bilgi sahibi olundukça, çözümden de o denli uzaklaşılmaktadır. Bu, olanaksız gibi görünen bir suç mudur, yoksa çok daha garip bir olay mı? Esrarın kalbindeki karanlık ve esrarlı olayları araştırma dürtümüz hakkında olan bu hikâyeyi Stephen King'den başkası anlatamazdı. Stephen King, Dashiell Hammett'in Malta Şahini'nden ve Graham Greene'in eserlerinden izler taşıyan bu kitabında, konusu esrarın doğasından aşağı kalmayacak kadar şaşırtıcı bir hikâyeyle karşımıza çıkıyor...
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 144
Etiket Fiyatı: 11 TL

Stephen King'in Yaratık adlı romanıyla tanıdığımız birçok karakter ve Tak adlı yaratık Düzenleyiciler'de yeniden karşımıza çıkıyor. Tak, otistik bir çocuğun zihnini ele geçirerek küçük bir kasabada oturan sıradan insanların yaşamını kâbusa çeviriyor. Doğaüstü güçlerinin yanı sıra oyuncakları ve çoğumuzun bildiği televizyon dizisi kahramanlarını kullanarak... Düzenleyiciler, sakin bir kasabanın gerçeküstü olaylarla bir anda değişiverdiği ürpertici bir gerilim romanı...
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 304
Etiket Fiyatı: 23 TL

Nevada'nın bitmek bilmez yollarının büyük bölümü çöllerin ortasındadır. Yolu bu çöllerden geçenler ister istemez tedirgin olur, çünkü varacakları yere kadar büyük bir belirsizlik onlara eşlik eder. Yakıcı güneşin altında 50 numaralı otoyolda seyahat edenler, gidecekleri yerlere asla varamayacaklardır: New York'taki evlerine dönen Profesör Jackson ve karısı, Tahoe Gölü'ne tatile giden Wenworth-Ohio'lu Carver ailesi ve motosikletiyle seyahat eden orta yaşlı ünlü yazar Johnny Marinville. Bir yol tabelasına çivilenmiş kedi ölüsü, Çin Çukuru denen bir dağın yamacına kurulmuş Desperation isimli küçük bir kasabanın işaretidir. Bölgede korkunç şeyler yaşanmaktadır ve Desperation'ı etkisi altına alan gizem ve kasabayı bir virüs gibi saran kötülük dehşet vericidir. Tanrısal güçle kötülüklerin karşı karşıya geldiği bu romanda Stephen King, soluk soluğa bir maceraya çağırıyor okurlarını.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 432
Etiket Fiyatı: 30 TL

"Kızım on üç yaşına gelinceye kadar ben de on üç roman yazıp bitirmiştim, ama hiçbirini okumuş değildi. Beni çok sevdiğini her fırsatta ifade etmesine karşın, yarattığım vampirlere, hortlaklara, garip yaratıklara ilgi gösterdiği yoktu. Bir gece çalışma odama kapandım, başlangıçta 'Peçeteler' adını vermeyi tasarladığım bu kitabı yazmaya koyuldum. Taslak bittiği zaman kızım Naomi aynı hevessiz tutumuyla eline aldı. Ama okudukça kitap onu kendine esir etti. Derken bir gün yanıma gelip beni kucakladı, 'Bu kitabın bir tek kusuru var,' dedi. 'Bitmesini hiç istemiyordum, oysa bitiverdi.' İşte bir yazarın duymayı en çok istediği söz budur, sevgili dostlarım. O gün kızıma büyük bir saygı duydum. Artık ona hep elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Konuşurken onu çocuk yerine koymaya da kalkışmıyorum. Bundan böyle kitaplarımı kendim için yazdığım kadar, onun için de yazıyorum." Stephen King Stephen King'ten masal gibi bir roman...
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 255
Etiket Fiyatı: 20 TL

"Bir madeni paranın bir treni raydan çıkaracağına inanıyorum. New York kanalizasyonunda timsahlar ve tabii ki midilliler kadar büyük fareler olduğuna inanıyorum. Çelik bir çubukla bir insanın gölgesinin kopartılabileceğine inanıyorum. Bir Noel Baba olduğuna ve Noel zamanında sokakta gördüğüm o kırmızı elbiseli insanların onun yardımcıları olduğuna inanıyorum. Çevremizde gözle görülmeyen bir dünya olduğuna inanıyorum. Golf toplarının içinde zehirli gaz olduğuna ve ikiye kestiğiniz takdirde çıkan gazın insanı öldüreceğine inanıyorum. Her şeyden çok da hayaletlere inanıyorum. Tamam mı? Hazır mısınız? Güzel. Buyurun elim. Artık yola düşüyoruz. Ben yolu biliyorum. Sizin bütün yapmanız gereken şey elimi sıkıca tutmak olacaktır... ve inanmak." -Stephen King- "Esaretin Bedeli" ve "Dolan'ın Cadillac'ı" gibi pek çok öyküsü sinema ve televizyona da uyarlanan Stephen King'in yazarlık kariyeri boyunca yazdığı öyküleri bir araya getirdiği (ve televizyon dizisine de dönüştürülen) Rüyalar Karabasanlar I, her öyküde heyecan verici başka bir ilginç konu ile okurun yüreğini hoplatıyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 224
Etiket Fiyatı: 17 TL

Pek çok korku romanı yazarı, romanlarda ruh halinin önemli bir faktör olduğunu vurguluyor. Stephen King ise onlara katılmıyor ve düşüncesini şu sözlerle açıklıyor: "Ben hikâyenin fevkaladeliğine inanırım. Konu, ruh hali, hatta karakterler ve dil ikinci planda kalır." King'in deyimiyle "inanç, mutluluk ve iyimserlikle" yazılan bu öyküler onun haklılığını kanıtlıyor. Konu, ruh hali, karakterler ve dil değişken ama hikâye olağanüstü. Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, hatta öldürmek için yanıp tutuşan, takırdayan dişler bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak. Rüyalar Karabasanlar II, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve ilk sekiz öyküsü Rüyalar Karabasanlar I adıyla yayınevimizden çıkan kitabın devamı niteliğindedir.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 207
Etiket Fiyatı: 16 TL

"Dışarıda neler oluyor?" diye fısıldadı kadın. Hızlı hızlı soluyordu. Farnham kadının sol yanağında ufak bir sıyrık olduğunu fark etti. Güzel, küçük ama dik memeli ve kabarık kumral saçlı, ufak tefek, tatlı bir piliçti. Giysileri pahalı sayılırdı. Ayakkabılarından birinin topuğu kırılmıştı. "Dışarıda neler oluyor?" diye tekrarladı kadın. "Canavarlar..." Bu kısa öyküler koleksiyonunda Stephen King yazarlık becerisini yine gözler önüne seriyor. Öykülerde hayaletler, katiller, hatta sigara içen yaratıklar bile var. Anlayacağınız Stephen King hayranları yine çok keyif alacak. Rüyalar Karabasanlar III, orijinali yirmi beş bağımsız öyküden oluşan ve yayınevimizden çıkan Rüyalar Karabasanlar serisinin son kitabıdır.
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 208
Etiket Fiyatı: 16 TL

memospinoz

Daha önce 8 hikaye yayımlanmıştı, şimdiyse tam 19 hikaye, 1 novella* (uzun hikaye, romancık?) ve 2 şiir olarak yayımlanıyor orijinalindeki gibi.

*novella: Teknik tanım olarak arada yer alan bir tür. Şöyle ki, anlatmaya bağlı metin en az 50 bin kelime ise roman; 20 bin kelimenin altındaysa hikâye; ikisi arasında bir yerlerde ise novella olarak adlandırılıyor.
Science Fiction and Fantasy Writers of America Derneği'nin Nebula Ödülleri'ni dağıtırken kullandığı ölçüte göre 17.500 ila 40.000 arası kelime içeren eserler novella olarak kabul edilir.
Daha çok Hemingway'in eserleri için kullanılan tabir.

-novelette: 7500 kelimeden az 17500 kelimeden fazla olamayan kısa roman.

Nightrain

memospinoz

Hepsiburada sitesinin kitap gönderimi rezalet ötesi olduğu için (alelade bir şekilde pakete atılıyor kitaplar) bedava verseler de almam. Tek iyi yanları kargoya nescafe eklemeleri. Eksik olsun.  >:(