Şu anda hangi çizgi romanları okuyorsunuz?

Başlatan hanac, 01 Kasım, 2009, 18:36:08

« önceki - sonraki »

gevheri ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hennessy

Şu an Martin Mystere almanak a başlayacağım lal in yeni çıkardığı bakalım neler bekliyor bizi
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

Eflatun

Martin doğan egmont 31 ve aksoy 15 kitaptan sonra araya Nathan DE leri sokmuştumki,Bloodsport filmi tadındaki 3. ve 4.
kitaplardan sonra bu yayının neden sürmediğini,tiraj sebepliyse neden satmadığını gerçekten merak ediyorum.
her okurun zevki keyfi tartışılmaz elbette ama müthiş bir romandan mahrum kalıyor olduğumuz ortada.

tommikser

Şu anda arşivimin tozlu raflarında ama çocukluğumun en naif çizgi romanlarından olan Kahraman Ozan Hugo'yu okuyorum.Sünnet olduğumda yattığım yerden okuyayım diye alınmış bu çizgi roman gerçekten mükemmeldir.

Sanırım frankofonların tarafımdan çok sevilmesinin nedeni bu kitap.Malesef bir sayısı var.Diğerleri olan ve satmak isteyen varsa 1 dk düşünmem ona göre ;D

Okuduğum sayı Tanrının Elmas'sı adlı macera.Stranç kardeşlerden siyah olan Kiraz'ı kaçırmıştır.Ormannın yerli cüceleri  Kiraz'ı kurtatmak için yardım isterler.Siyahtan nefret eden beyaz satranç kral Hugo'ya yardım etmek ister.Ancak hiç birşey düşünüldüğü gibi olmaz.

Hogo,geveze Nergis ve Mükemmel ayısı Biskoto( tüm sayı boyunca hiç konuşmaz ama acaip etkileyici bir karakterdir) mükemmel bir maceraya dalarlar.

Final gerçekten mükemmeldir.Ah ahhhhhhhhhh olsa da okusam yeni sayılarını...

pizagor

Silver Surfer Parable... Stan Lee'nin yazdığı Moebius'un çizdiği bir hikaye... Notlamam 5,5/10...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

emre ozdamarlar

Caravan elime yeni gecti, ilk 2 sayiyi okudum, simdilik izlenimlerim olumlu.
Bu arada kitabin formati, arada orjinal kapaklarin renkli verilmesi harika olmus. Dilimizde tuy bitti ama 1001 Roman'a bir kez daha tebrikler.

rumar80

Essential X-men 2'ye başlıyorum.
   Yakında sizleri yazı bombardımanına tutacağım. Ayrıca essentia 2 demek okunmamış maceralar demek.
   Tek soru: Essential 2 ve sonrasına da devam edeyim mi? Yoksa yayınlansın biz okuyalım mı dersiniz?

darkwood

Sevgili Rumar yayınlanmamış Essential yayınları açıkçası merak ediyorum, fakat konulara girmeden bilgi verirsen daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Dün Red Sonja Alfa seri cilt 2'yi bitirdim. Hemen ardından bugün başladığım Martin Mystere Almanak'ın 1.macerasını okudum. 2. macerasına başlıyacağım.  :)
Darkwood Sakinleri..

rumar80

Zaten sorun da bu. Konulara girmeden verebileceğim sadece macera adları, yazar ve çizer. Daha farklı ne yazılabilir ki? Bu bölümde wolverine'in nasıl X-men olduğu anlatılıyor gibi mi?
   Fikri olan?
   Ayrıca bu yazı sürecekse sadece essential 2 ile devam etmeyi düşünmüyorum. Essential 9 ve sonrası da var ama dediğim gibi siz bilirsiniz

alan ford

valla bu süper kahraman alemi o kadar karışık ki ben okusam da pek anlamıyorum gibi.  Senin yazılar pekiştirme gibi oluyor.  İyi geliyor bünyeye. zaten diğer esenşıllar yayınlanana kadar köprünün altından daha çok su akar. Bence devam
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

Berkdinho

Mister No Klasik Maceralar Dizisi 11-15 sayılarını okudum.Senaryolar G. Nolitta,A. Castelli ve E. Missaglia üçlüsünden gelmiş.Çizimlerde ise F. Bignotti ve R. Diso'ya, V. Missaglia,V. Monti,L. Merati ve B. Marraffa eşlik etmiş.Ormanın Sırrı macerası hakkında söylenecek pek bir şey yok Nolitta ve Diso muhteşem bir iş çıkartmışlar.Hikayedeki her bir karakter öyküye ustalıkla oturtulmuş.Sonraki macera Moroların Topraklarında da ise E. Missaglia Mister No senaryo ekibine katılıyor; V. Missaglia ise nispeten temiz sayılabilecek vasat çizgileriyle tek macera çiziminde kalıyor.Senaryo da fena değil.Görünmeyen Tehlike isimli kısa macerada ise Mister No'nun geçmişinden bir keside tanık oluyoruz ve Deborah'a 2. kez kavuşuyoruz.Ama macera sonunda Deborah'ın aldığı sürpriz kararla Deborah, bir anlamda Mister No'nun yörüngesinden çıkıyor.Gemide İsyan isimli macera ise şaheser değil ama iyi sayılabilecek bir maceraydı.Çizimleri Diso'nun elinden çıkması zaten yeterli bir neden bence.Eldorado isimli macerada ise çizimlerde Monti'ye Merati eşlik etmiş ama çizimlerde bir farklılık yok nasıl çizmiş pek de anlamadım.And Dağlarının Büyücüsü kızılderili çoğu büyücü gibi türlü üçkağıtçılıklarla kahramanımızın başına olmadık dertler açıyor.Dostumuz Eldorado'yu da görmüş oluyor.Tabii gördüğü onu tatmin etmedi.Yalnız ben Mister No'nun El Loco macerasında tanıştığı Beatriz adlı kıza iyiden iyiye vurgun olduğunu düşünmeye başladım.Bu ve sonraki macerada Beatriz'e de değiniliyor.Ölüm Tuzağı macerası ise Delia'lı ilk maceraya göre çok daha iyi olmuş.İkinci kez Delia'ya kanan kahramanımız CIA için bilmeden bir kez daha çalışıyor.Uriarte maceraya farklı bir tat katan muhteşem bir karakter olmuş.Mister No'ya ise, Delia'ya bir kez daha kandı diye kızmıştım ama CIA ajanlarına yolladığı notla ajanları mors ettiği yerde keyfim yerine geldi.Mister No Savaşa Gidiyor isimli şahesere de söylenecek pek bir şey yok.Macera konuşuyor zaten.Maceranın tek üzücü tarafı Diso ile 68. sayıya kadar ayrılmamız.Ama bu sayılardan itibaren çoğunu Bignotti'nin çizdiği maceralar başlıyor.Kabus Yolculuğu isimli serüvende Sherlock Holmes'vari bir hava var.Ortada bir cinayet, ölen bir amca, şüphe çeken bir yeğen ( Kızın şüpheli bir hareketi yok, o yüzden bir yeğen dedim.) sadece mekan bir köşk veya malikane değil bir yat.Özellikle Bignotti'nin su altı çizimleri muhteşem!Hayran hayran bakakaldım.Uranyum isimli macerayı ise V. Missaglia'ya nispeten temiz çizgileri var dememin nedeni olan B. Marraffa çiziyor.Gördüğüm en farklı tarz çizimler diyebilirim.Karalamalar ve akabindeki siyah tonlar çok fazla.Senaryo ise diğer Missaglia senaryoları gibi.İnsan Kalıntıları macerasında ise bir kez daha anladım ki, alçaklardan ne kadar çok nefret ediyorsam, Ducros gibi tutuculardan da o kadar iğreniyorum.Maceranın sonunda Monik'i yılan ısırınca Mister No'nun geri dönmesi çok soylu bir hareketti.Hele sonra Valmont'tan dayak yerken hiçbir tepki vermemesi oldukça etkileyiciydi.İlk dönem maceralarında  SS'in aktif olarak katıldığı maceralar genelde muhteşem maceralar oluyor ( Rio Negro,Poseidon Operasyonu,İnsan Kalıntıları ).Dikkatimi çekti.Yakın zamanda, maceranın başında bahsi geçen Kelebek romanını edinip okumaya karar verdim.Bir de çizgi roman normal kitap okutmaz derler!  :)  Son macera olan Paskalya Adası'nda ise uzun sayılabilecek bir aradan sonra Patricia ile tekrar karşılaşıyor serseri pilotumuz.Hem de uçarak ;D Tabii bu maceranın devamı KM-16'ya kaldı ama bence Paskalya Adası'nda dönen olaylarla, Mister No'nun hava alanında patakladığı Bay Davis'in bir ilgisi var.
   Sonunda Mister No'dan okuduklarımla ilgili yorumlarımı tamamladım.Zagor gibi bu da uzun bir yazı oldu ama olsun.Sırada Martin Mystere Klasik Maceralar Cilt 11-15 sayıları var.Bitirince kısmet olursa onlarla ilgili yorumumu da yazacağım.
The Right Man When Things Go Wrong

yalcinerol345

Gordon Klasik maceralar,Red Kit Klasik maceralar(YKY),Zagor Klasik Maceralar,Mister No Klasik maceralar(hepsi de yeni sayıları) okuyorum.Örneğin Gordon okurken en heyecanlı yerinde ara veriyorum,diğerine geçiyorum,onun da en heyecanlı yerinde ara veriyorum,diğerine geçiyorum.Biraz saçma oldu ama bir kaç gündür dört kitap birden okuyorum.Konu çizgiroman olunca böyle de güzel.

muzafferg

Marmara Çizgi'den çıkan Örümcek Adam Yepyeni Bir Gün'ü bitirmek üzereyim.

Tabi örümceği tekrar okumak güzel,baskı kalitesi vs. de gerçekten çok iyi ama bir 'geri dönüş hikâyesi' için zayıf kalmış bir hikâye gibi geldi bana,asm artık okunmaz oldu diyenlere hiç de katılasım yok aslında.

Umarım ilerleyen öyküler daha tatmin edici olur.Yine de okumaktan vazgeçecek miyim,tabi ki hayır :) (gol yemem,sörf tabi ki yerim diyen rüştü gibi hissettim şu an,neyse)

s.b

Martin Mystere'ı çok ihmal ettiğimden dolayı henüz 72. sayı olan Ayın Karanlık Yüzü adlı macerasını okuyorum.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

emre ozdamarlar

Caravan ilk cildi bitirdim, göruslerim olumlu, 2. cildi koydum basucuma, bu aksam baslarim heral.

Bunun yaninda "DC'nin Diger Yayinlari" basligi altinda tanitimini da yaptigim Vertigo - Unknown Soldier'in ilk 2 cildini okudum.

Yine Vertigo'dan DMZ 4 ve 5. ciltleri almistim kutuphaneden, 4 bitti, 5 bugun yarin aradan cikar.

ferzan

Dün bütün günümü Greystorm'a ayırdım.İzmir'e gelir gelmez pek çok eksiğimle birlikte 2.,3. ve 4. ciltleri de alabilmiştim.İlk cildi okuyalı 40 hafta falan olmuştu,o yüzden hatırlamak adına tekrar 1.den başladım ve gece yarısından önce bitirdim.
    Tamamladığıma asla pişman olmadığım,kitaplıkta da çok hoş duran harika bir mini seri oldu ama nedense ilk cildi ilk okuduğum zaman oluşan beklentimi karşılamadı.Fumettilerde,ister limitli ister limitsiz,bazı konuların enteresan bir şekilde bağlandığını ve zaman zaman da tatmin konusunda eksikler olduğunu düşünüyorum.4 cildi de bitirdiğimde muhteşem bir haz yaşamadım,halbuki beklentim o yöndeydi.Sanırım fazlasıyla anlam yüklüyorum bazı anlatılara.Yine de sırf kalitesi,kütüphanede duruşu ve çekiciliğiyle beni mutlu etmeyi başarmış bir seri oldu.Aynı ayardaki herhangi bir yayını da tereddütsüz alabilirim.
    Volto Nascosto'lar önümde duruyor kaç gündür ama kalan 3 cilt de çıkmadan okumayacağım sanırım.Zaten ilk çıktığında alıp okumuştum 1.cildi,7 cilt birden tamamlandığında baştan okuyacağım.Bu seriden beklentim,Greystorm'dan da fazla ve bu kez beklentimi fazlasıyla karşılayacağına eminim.Manfredi'ye güvenim tam.
    Aralarda Tarkan'lara devam ediyorum.Viking Kanı serisi hariç çıkmış tüm bölümleri elimde ve büyük bir iştahla Gümüş Eyer 1 ve 2'den sonra forumda daha önce vurgulanan kronolojik öneri üzerine geçtiğim Kurt Kanı 1 ve 2'yi bitirdim.Bu gece de Gümüş Eyer 3,4 ve 5'i bitireceğim hayırlısıyla.
    Bu tatil yaradı bana.Yıllardır takım harici tek olarak bulamadığım Aksoy Tex 4 ve 5'i bile buldum Pınar Kitap'tan.Ceyhan Abi'nin hediyesi oldu onlar da.
    Gelecek bayram tatilinde Caravan ve Brendon'ları tamamlamayı ve düzenli olarak takip etmeyi düşünüyorum.Sonra da Yürüyen Ölüler'i almaya başlayacağım arşiv için.Tarkan'ın kalan maceralarıyla birlikte bir kısım comics ve frankofona da göz dikmiş durumdayım.Sanıyorum senede bir ya da birkaç sefer yüklü alışveriş yapma dönemim geride kaldı.En kötü ihtimalle mevsimde bir dolduracağım çantamı.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com