WandaVision (2021) - Phase 4/Dizi 1

Başlatan dean, 31 Ekim, 2018, 13:08:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nightrain

Bu zamana kadar ki en farklı MCU projesi olacak.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

rumar80

dean

Dizinin yayın tarihi 15 Ocak 2021 olarak açıklandı.

dean

hennessy

1.bölüm için şunu diyebilirim. Tipik Amerikan komedi dizisi konusu ve repliklerini al karakter isimlerini değiştir olsun sana dizi.

Karakterler güzel oynuyor dizi izlenir ama batı kasabasında değişen bir şey yok ilk bölüm itibari ile 7/10

Ama ileride konu değişeceği için fikrimde değişecek büyük ihtimal ile.

Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

hennessy

İkinci bölüm itibari ile komedi devam etti. Son ana kadar sanırım 3.bölüm ile işler değişecek yoksa sıkmaya başlar bu dizi. 6/10

newman

Lost tadında ilerleyen bir dizi, yarım saati bulmayan süresi gizem ve ayrıntı dolu. Sitcom'a odaklanırsanız asıl hikayeyi kaçırırsınız. Son bölümlerde süre de farklılaştığına göre soru işaretlerinin çözüleceği bölümler olacak final bölümleri.

hennessy

Alıntı yapılan: victor - 16 Ocak, 2021, 11:17:07
Lost tadında ilerleyen bir dizi, yarım saati bulmayan süresi gizem ve ayrıntı dolu. Sitcom'a odaklanırsanız asıl hikayeyi kaçırırsınız. Son bölümlerde süre de farklılaştığına göre soru işaretlerinin çözüleceği bölümler olacak final bölümleri.

Katılıyorum Lost gibi araya ince mesajlar ve ayrıntılar koyarak gidiyor sonu Lost gibi olmasında :)

BAHADIR

Açıkçası ilk bölüm benim hoşuma gitti...

60'ların tadında klasik sitcom...

Ama haliyle çok şeye gebe...

Sürenin kısa olması bence izlenebilirliliği arttırıyor...

Eğlenceliydi... ;)

kharon

siyah-beyazdan renkliye gecislerle Pleasantville filmini, sit-com formuyla ise en cok tatli-cadiyi hatirlatti.

henuz birsey soylemek icin erken sanirim. 

dayıcomics

Ben sevmedim 60lar sit-com muhabbetlerini. Umarım üçüncü bölümde açılır yoksa dizi dibe doğru çökecek.

Nightrain

Alıntı yapılan: dayıcomics - 17 Ocak, 2021, 11:26:30
Ben sevmedim 60lar sit-com muhabbetlerini. Umarım üçüncü bölümde açılır yoksa dizi dibe doğru çökecek.

3.bölüm farklı bir dönemde geçiyor.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

rumar80

Ben beğendim.  Bir kere eski siy com'ların havasını vermek bence tamamen Wanda'nın mutlu ve mesut yaşama hayalinin bir parçası. O yılların naif havası ve mutlu aile tablosu verilmiş. Tıpkı Stepford kadınlarındaki gibi belli kalıpların içine sıkıştırılmaya çalışılan kadinlar. Hep mutlu olmak zorundalar. Wanda da bunu kabullenmiş durumda  öldüğünü bildiğimiz bir sevgilinin yaşaması, hatta kocası olması bile bina işaret. Bir de üstüne hamile kalması.....
    Kafamdaki tek soru bunu bilinçli mi yapıyor yoksa birisinin etkisi altında mı?
      Cevap ikincisi ise o zaman aklimda iki şüpheli var:
    İlki ve belki de en mantıklısı Mephisto. Wanda'nın çizgi romandaki yikimlarinda rol oynamış biri. Ayrica Agnes karakterinin Agatha Harkness olduğunun iddia edilmesi de bu olasılığı güçlendiriyor.
    Ikinci olasılık ise değişik zaman atlamaları nedeniyle farklı boyut ve zaman denince akla gelen Lang/Immortus.  Tabi bunlar benim kafamdaki fikir uçuşmaları.
     Wanda'nın Dr. Strange filminde olacağının kesin olması da Mephisto'yu öne çıkarıyor. Bakalım göreceğiz.
  Ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki o kadar basit bir dizi olmayacaktır. En azından ben öyle düşünüyorum.

teks55

İlk 2 bölümü izledim. Aradaki küçük gerilimler yeni filmlere yavaş yavaş zemin hazırlıyor.

Ayrıca buradaki olayların hiçbiri gerçek değil, hepsi Wanda'nın zihninde canlanıyor.

Muhtemelen Wanda 50 ve 60'larda Vision ile sakin ve mutlu bir hayat istediği için bu dünyayı oluşturmuş olabilir. Yani Vision öldükten sonra Wanda, kendine yapay bir gerçeklik oluşturmuş ve bu yapay gerçeklikte transa geçmiş, başkaları da onu bu transtan çıkarmaya çalışıyor.

Diğer bir görüş ise başkasının etkisi altında olduğunu gösteriyor. Yani başka bir karanlık güç tarafından manipüle ediliyor olabilir.

İleriki bölümlerde olaylar daha net anlaşılabilir.

BAHADIR

SPOİER İÇERİR...

İlk bölümde Stark endüstrisinin tost makinesi belki güzel espriydi ama 2. bölümde saatteki Hydra markası sadece göndermemiydi acaba... Yoksa hepsi bir bilinçaltının ürünü mü?... İlmek ilmek işlenen bir olaylar kurgusu mu? Yukarıda ki yorumumda da dedim... Kendi halinde bağlantısız bir sitcom olsa da keyifle izlerdim herhalde... Ne de olsa serde dinazorluk var... ;)