Animasyon Filmler Genel

Başlatan V, 20 Temmuz, 2010, 22:25:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre ozdamarlar

Cok guzelmis bu da Doga, sagolasin tanitim icin.

V

Alıntı yapılan: Peyami - 08 Mart, 2012, 18:11:32

Ben de filmin farklı bir afişini ekleyerek katkıda bulunayım. Youtube'dan fragmanı seyrettim, fena değil gibi gözüküyor. Bu arada Fransız hikayelerinde damlarda geçen sahnelerin ciddi bir yeri olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Hayır hoşuma gidiyor aslında ama o kadar  çok rastladım ki buna... Bu da onlara has bir kültür herhalde.

Bu damda geçme olayı ilginç.Suat Gönülay'ın yarı çatlak karakteri Vakur Barut'ta İstanbul'da

çatılarda dolanırdı.

Fransızlar çapkın millet.O yüzden mi acaba damlarda dolanıyorlar? :)
"İstemem,eksik olsun.."

Peyami

Ha ha ha...Fransızların bahçeleri de meşhurdur ve dediğin gibi genelde çapkınlık için kullanıldıkları açık açık yazılır... :) Her  ülkenin kendine has bir çapkınlık folkloru var..Mesela Türk folklorunda da doğalgaza geçmeden önce tüpçülüğün ciddi bir yeri varmış diyorlar. Değişiyor işte..

Bu arada yurtdışında ben de severdim damda ya da terasta oturup, bacaklarımı aşağı sallandırırken içki içmeyi, Türkiye'de nedense içimden pek gelmiyor. Bizim damlar da pek müsait değil zaten...

Suat Gönülay'ın "Ben Yaşarım' kitabını alıp okumuştum ama orada yoktu bahsettiğin karakter...merak ettim şimdi..

Neyse Doğa kızacak, laf lafı açtı, çocuğun konusunu biraz dağıtmış olduk  :D 

alan ford

Yok canım ne kızması. Tersine bahaneyle Vakur Barut'u anmış olduk. Mürekkep bunu da albüm olarak basacaktı ama ne oldu bilinmez. Fuar'da sorduğumda Suat Bey'den işleri bekliyoruz demişlerdi. Umarım yayınlarlar. Süper maceralardır.

Bu arada çatıda içmek deyince, yatılı okuduğum lise yılları aklıma geldi. İAL'nin çatısı yatılıların içki mekanıydı. Körfez manzarasıyla kaçak içilen biraların tadına doyulmazdı  :D
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

V

Biraz geç oldu ama nihayet izledim.Her zamanki gibi kaliteli bir DC animasyonu var karşımızda.Jason'un Joker tarafından

öldürülüşüyle başlayan animasyon  Jason-Batman ve Joker üçlüsünün   tekrardan hesaplaşacakları  güçlü bir finale doğru

adım adım tırmanan bir gerilimle ilerliyor.Ra's al Ghul'da var.Daha ne olsun..

"İstemem,eksik olsun.."

rumar80

Biraz önce seyrettim. Bence bugüne kadar seyrettiğim zayıf filmlerden biriydi.

hennessy

Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

BAHADIR

Şehrin altının üstüne geldiği 70 dk'lık bir animasyon...

Yüzeysel olarak herzaman ki gibi Süperman'in hiç bir yasanın üstünde olmadığını anlatıyor...

3. Dünya ülkelerinde savaşlar olabilir, insanlar ölebilir ama bu diplomasi ile çözülmesi gereken bir sorundur...Tamam günümüz koşullarında diplomasi ile çözülmesi gereken bir sorun...Ama eğer Süperman'iniz varsa diplomasiye gerek olmaması lazım. ;)

Pöff'lük bir animasyon...

Birde şu çizgileri biraz daha gerçekçi yapın artık 2012'deyiz...

hennessy

Şimdi bitirdim çizgi filmi Bahadır'a katılıyorum 2012 de bu çizimler DC'ye yakışmıyor konu güzel ama seneryo kötü işlenmiş. Superman metropolis'i mi kurtarmalı yoksa dünyaya mı mal olmuş bir kahraman sorusuna cevap arayan bir çizgi film izleyin ama fazla bişi beklemeyin

rumar80

Manchester Black ve arkadaşları Justice League Elite adlı bir seride de karşımıza çıkmışlardı zamanında. Amam bu Identity Crisis öncesi dönemdir.

Pulluk

Fena bulmadım valla. En önemli kusuru, süresinin aşırı kısalığıç
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

V

Yaşlılık,ölümcül hastalığımız.Hayatımızın o dönemine kadar yaşayabilirsek tutulacağımız bu hastalık

büyük dramları da beraberinde getirmiyor değil.

İspanyol kökenli çizgi roman uyarlaması "Arrugas" huzurevinde yaşayan,yavaş yavaş yokolan yaşamları ve herşeye

rağmen yaşanan dostlukları anlatan etkileyici bir dram..

Disney,Pixar gibi piyasaya iş yapan animasyon şirketlerinin inadına dar bütçeyle nefis işler çıkaran animasyon şirketlerinin

önünde saygıyla eğiliyorum..

Henüz izlemediyseniz bu harika dramı kaçırmayın derim.Yine İspanya'dan aynı etkiyi yapan "Uçma Sanatı"nı bana

hatırlatmadı değil bu animasyon..

Çizgi romanını da raflarımızda görmeyi dilerim..

Son yıllarda izlediğim bazı kalburüstü animasyonların yanına ekledim bile.Diğerleri:

Mary and Max:

http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,3518.0.html

Chico and Rita:

http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,3260.0.html

L'Illusioniste:

http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,2663.0.html
"İstemem,eksik olsun.."

alan ford

Tanıtım için teşekkürler. Uçma Sanatı'nı hatırlattıysa bulup izlemek şart. Bu arada İlüzyonist'i de hala seyretmedim. Belleville'de Randevu'nun yönetmeniydi değil mi?. Onu da seyretmem lazım bir an önce.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

emre ozdamarlar

Ben de tesekkur ediyorum tanitim icin. Guzele benziyor.

hennessy

Dün akşam izlediğim harika çizgi film.Yazarın 1960'lı yıllardaki Hollywood filmlerinden (özellikle casablan'dan) çok etkilendiği belli olan ama bunu abartmadan çizgileri döktüğü harika bir baş yapıt.Ve film başlarken benim için bu dünyadaki en çok sevdiğim şarkıların başında gelen Besame Mucho ile başlaması ise bambaşka bir duygu idi.Kadın jazz vokal için biçilmiş bir şarkıdır.Söyleyeninde buğulu sesi gerçekten beni çok etkilemiştir.Hayatımda en çok görmek istediğim küba'da başlayan (nedenini bilmiyorum) aşk hikayesi.İçinde çok iyi Jazz parçalarını ve küba müziğinin ve erotizmin çok iyi yansıtıldığı.Günümüzdeki filmlerden ve duygusuz aşk hikayelerinde sıyrılmamızı sağlayan bir hikaye olmuş.Chico'nun şansızlığımı demeliyiz yoksa Rita'nın unutmadığı anlarımı desek bu ikiliyi küba'da ve amerika'da hem yan yana getiren hem uzaklaştıran ve bunu Jazz müziği eşliğinde dokunaklı vokaller ile sağlamlaştıran bu güzel filmi kesin ama kesin izleyiniz.Çizgi romanı çıkarsa ki Türkiye'de kesinlikle yayınlanması lazım çünkü içindeki müzik ve aşk duygusu bizim sevdiğimiz türde şeylerdir.Sizi Cesaria Evora Besame Mucho ile başbaşa bırakıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Iiu7-BGBV2A