Animasyon Filmler Genel

Başlatan V, 20 Temmuz, 2010, 22:25:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dean

New 52, Justice League vol 1 : Origin'den uyarlanan yeni Dc animasyonu:

Justice League: War - Trailer

dean

Nightrain

Animasyon filmleri Madhouse'a yaptırmaktan vazgeçsinler. Resmen anime gibi duruyor. Biraz DC'den ders alsın Marvel.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Harun Ça

Gibisi fazla direk ingilizce dublaj anime.

V

Jimmy Lee'nin çizgilerinden okumak ayrı bir keyifti ama animasyonu da oldukça başarılı olmuş.DC animasyon işinde

Marvel'in çok çok ötesinde.

Spoiler:

Darkseid'in eşek sudan gelene kadar sopa yediği,iki gözünün önüne aktığını görmek isteyenler kaçırmasın..

Cast yazıları bittikten sonra çıkacak yeni animasyona dair spoilerı da izlemeyi  unutmayın..
"İstemem,eksik olsun.."

tommikser

Geçen gün izledim.Animasyon olarak gerçekten çok iyiydi yalnız bence yapısal sorunları var.DC animasyonlarını izlerken artık birbirini tanımayan ve sonradan tanışan kahramanlar geyiğinden sıkıldım.Bu animasyonda da JL yeni kuruluyor.Hatta tam kurulduğu da söylenemez biraz havada kalıyor.İkinci bu kadar kalabalık kahraman öykülerinde bence bir sıkıntı var.Mesala kahraman odaklı oluyor daha doğrusu süper kahraman odaklı oluyor.Clark Kent olmayınca Superman tam anlamıyla uzaylı oluyor.Soğuk ve donuk bir karaktere dönüşüyor.Kahraman detaylandırılamıyor.Bu akdar kahramanın bir araya gelmesi içinde çok güçlü bir süper kötü gerekiyor buda öykü odaklı bir animasyondan uzaklaşık direkt kafa göz dalan bol aksiyonlu bir şeye dönüşüyor.

Batman'in Superman'in tek olduğu Animasyonlar bence daha doyurucu.Bruce karakteri ve Batman arasında ki ikilem,Clark ve Superman arasında ki insani kişilik gerilimi daha gerçekçi izleesi daha güzel.Bu animasyon güzel miydi evet çok güzeldi.Yalnız beni tatmin etmekten uzaktı.Öykünün olmadığı yerde direkt hareket vardı.Mesala Darkseid kimdir?Dünyaya neden saldırıyor amacı ne gibi sorular tatmin etmekten uzaktı.Flash geride kalmıştı.Shazam tam kendini anlatamadı.Cyborg olan çocuk bir anda süper kahraman oluyor olmakla kalmıyor direkt aksiyonun ortasına atlıyor.Adam ne olduğunu anlayamaz normalde.

Dediğim gibi çok kahraman bol sıkıntı.Bu animasyonda bunu gördüm.

Not:Bir sorum olacaktı Shazam normalde var mı JLA'da?

V

DC animasyonda da Flashpoint'ten sonra   New 52 sürecine girdiği için kahramanların biribirleriyle yeni tanışmaya başlamaları, JLA'nın

kurulmaya başlaması vs. evrenin kendi içerisinde gayet normal.Bu animasyon JLA animasyonu olduğu için ayrıntılı kahraman iç dünyası ve

özeli beklememek gerek..

"İstemem,eksik olsun.."

dean

Alıntı yapılan: tommikser - 27 Ocak, 2014, 20:10:07

Bu hikayenin uyarlandığı Justice League : Origin'de yoktu ama sonradan katıldı mı bilmiyorum. Ben sadece ilk ciltini okudum.

rumar80

Ikinci cildin fasiküllerini ile birlikte esas maceranın ardından kısa kısa maceralarla Billy Batson'ın nasıl Shazam olduğu anlatılmaya başlandı. 24.sayı gibi bitti sanırım. Trinity war'dan başlamasında da o ilk sebeplerden biri sayılabilir.

Nightrain

Hikayede bazı yerleri değiştirmişler. Özellikle Flash'in ekiple tanışma faslı çok farklı. Ayrıca karakter çizimleri -flash hariç- çok kötü. Superman'i aşırı kalıplı çizmişler. Ortalama bir DC animasyonu. Flashpoint Paradox'un yanından geçemez.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

hennessy

Çizgi romanını okuduğum için yabancılık çekmedim. Çizgi romana sadık kalınmış güzel olmuş deamıda gelecek çizgi roman gibi.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

ümitkr

Evlerinde televizyon olan çocuklar için tehlike çok büyükse de, bilgisayarı olan aileler için de durum pek farklı değil...

Kaynak - Habervaktim

İhvanlar.net'in animasyon uyarısı şöyle:
"Değerli kardeşlerimiz, bilgisayarların evlerimize girmesi ile özellikle çocuklarımız için bir çok tehlike de evimize girmiş durumda.
Evlerinde televizyon olanların çocuklar için tehlike çok büyükse de bilgisayarı olan aileler için de durum pek farklı değil...
Bildiğiniz gibi dünyayı kasıp kavuran bir "çizgi film" sektörü var. Bir oyuncak satmak için dizi şeklinde yüzlerce bölümlük çizgi film yapıyorlar. Sonra üretilen kahramanın oyuncaklarını ve resimlerinin üzerine basıldığı her şeyi çocukların heveslenmesi neticesinde satıyorlar.

Çizgi film sektörü son dönemde yerini "Animasyon"a bırakmış durumda.

Animasyon filmlerdeki tehlike ise gerçekten çok büyük olmasına rağmen bir çok araştırmacının gözünden bile kaçmış durumda.
Yapılan çizgi filmlerde boyutlar ve ebatlar küçük yani çocuksu. Ancak şekiller ve muhabbetler hiç de çocuksu değil...

Mesela bir araba animasyon filminde arabaların boyutları, renkleri, durumları çocukların izleyebilmesi ve dikkatlerini çekmek için olağan üstü... Ancak çizgi filmin içine karıştırılan görseller, muhabbetler hiç de çocuksu değil.

Yani animasyon filmini çocukların ilgi çekeceği türden yaparak onların filme odaklanmalarını sağlıyor, filmin içine de bilinçaltlarına yerleştirilecek malzemeyi koyuyorlar.
Bir örnek değil bu konuda binlerce örnek verilebilir... İçeriğini anlatmaya gerek duymadan birkaç resim ile iktifa ediyoruz:
Söz de oyuncakların konuştuğu bir animasyon... Karşısındaki diğer oyuncak tarafından öpülen kovboy nere bakıyor dersiniz?
Basit bir araba animasyon filmi deyip geçersiniz... Halbuki erkek-kadın ilişkisi burada da işleniyordur...

İnsan şeklinde çizilen fareler... "Sizin gibiyiz" ama "aşk yaşıyoruz" o halde "siz de bizim gibi olacaksınız" diyorlar çocuklara hissettirmeden...
Amerika'dan ithal edilen bütün animasyonlarda istisnasız bu konuların işlenmesi elbette tesadüf değildir.

Değerli kardeşlerimiz! Bir çok ihvanımızın evinde bu tür çizgi filmler olduğunu müşahede ediyoruz. Çocuklarına vakit geçirmeleri için izlettikleri bu tür çizgi filmler, onları medreseye göndererek, eğiterek vermeye çalıştıkları ahlakı verememelerine veya en iyi olamamalarına sebep olmaktadır...

Şuurlu bir topluluk olup yiyeceğimizden giyeceğimize ve çocuklarımıza da izleteceğimiz şeylere çok dikkat etmemiz gerekir."

V

Vasat konu, vasat çizimler..Orta kalite bir animenin yanına bile yaklaşamayacak kalitede bir iş çıkmış ortaya.

Hakkatten neden animasyonları Japon şirketine yaptırıryor Marvel ve daha da önemlisi neden kötü işler çıkartan bir şirket seçmişler?.

Bu gidişle DC animasyonlarının nallarını toplamaya devam ederler..

5.5/10..

P.S:O nasıl Hulk'tur,o nasıl Thor'dur kardeşim?.Keşke hiç dahil etmeselermiş animasyona bu karakterleri.. >:(
"İstemem,eksik olsun.."

kadri kerem

Alıntı yapılan: tommikser - 27 Ocak, 2014, 20:10:07
Geçen gün izledim.Animasyon olarak gerçekten çok iyiydi yalnız bence yapısal sorunları var.DC animasyonlarını izlerken artık birbirini tanımayan ve sonradan tanışan kahramanlar geyiğinden sıkıldım.Bu animasyonda da JL yeni kuruluyor.Hatta tam kurulduğu da söylenemez biraz havada kalıyor.İkinci bu kadar kalabalık kahraman öykülerinde bence bir sıkıntı var.Mesala kahraman odaklı oluyor daha doğrusu süper kahraman odaklı oluyor.Clark Kent olmayınca Superman tam anlamıyla uzaylı oluyor.Soğuk ve donuk bir karaktere dönüşüyor.Kahraman detaylandırılamıyor.Bu akdar kahramanın bir araya gelmesi içinde çok güçlü bir süper kötü gerekiyor buda öykü odaklı bir animasyondan uzaklaşık direkt kafa göz dalan bol aksiyonlu bir şeye dönüşüyor.

Batman'in Superman'in tek olduğu Animasyonlar bence daha doyurucu.Bruce karakteri ve Batman arasında ki ikilem,Clark ve Superman arasında ki insani kişilik gerilimi daha gerçekçi izleesi daha güzel.Bu animasyon güzel miydi evet çok güzeldi.Yalnız beni tatmin etmekten uzaktı.Öykünün olmadığı yerde direkt hareket vardı.Mesala Darkseid kimdir?Dünyaya neden saldırıyor amacı ne gibi sorular tatmin etmekten uzaktı.Flash geride kalmıştı.Shazam tam kendini anlatamadı.Cyborg olan çocuk bir anda süper kahraman oluyor olmakla kalmıyor direkt aksiyonun ortasına atlıyor.Adam ne olduğunu anlayamaz normalde.

Dediğim gibi çok kahraman bol sıkıntı.Bu animasyonda bunu gördüm.

Aynen katılıyorum yazdıklarınıza. Süper kahraman çorbası olunca işin lezzeti kaçıyor. Tüm tatlar birbirine karışıyor. Ve ne oldukları da anlaşılmıyor. Öykünün derinliği olmuyor. Dediğiniz gibi içlerindeki çatışmayı göremeyince kahramanlar çok sığ kalıyor. Hele Superman neydi öyle? Deli bir uzaylı gibi. :) Bol kahraman olunca konu ikinci planda, bol aksiyon ön planda.

Güzel bir konuya değinmişsiniz. Aslıda yazdıklarınızı genişletirseniz e-dergi için güzel bir yazı olur. Bu kadar kahramanı bir araya getirmenin artısı, eksisi nedir?

kadri kerem

Spoiler'lar havada uçuşuyor. ;D Ben de dün gece izledim. Batman çok iyiydi gerçekten. Ama çizimler hoşuma gitmedi. Hele Wonder Woman'ın çizimi. Hala favori animasyonum değişmedi: Superman/Batman: Apocalypse