Teks Aylık Seri - Mylos Kitap

Başlatan Zeljko, 03 Aralık, 2022, 19:16:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Animvader

Alıntı YapAyrıca değişen format koleksiyoncunun da  hoşuna gitmiyor.Klasik
Teksin Maceraperest ten sonra tiraj kaybının önemli nedenlerinden biri aylık normal formatin degistirilerek iki sayı bir arada formata geçilmesi oldu malesef. Bir kısım koleksiyoncu bu yüzden klasik seriyi bıraktı.

Valla bu yüzden bıraktılarsa büyük lüksmüş. Nathan Never ve Dampyr bırakın dobişko, minişko çıksa bir sayı ikiye bölünse bile öpüp başıma koyacağım  ;D

Rossi

Alıntı yapılan: Mrtekin - 29 Ağustos, 2023, 08:32:05Batuhan Bey; merhaba,

Tex ne kadar satıyor? Paylaşabilmeniz mümkün mü?
Net rakamı bilmiyorum sevgili MrTekin. Tex Juliadan daha iyi satıyor., onu söyleyebilirim.
 Julianin ilk 3 sayısı tükendi. Sadece onu biliyorum

Rossi

Alıntı yapılan: Animvader - 29 Ağustos, 2023, 10:33:23Valla bu yüzden bıraktılarsa büyük lüksmüş. Nathan Never ve Dampyr bırakın dobişko, minişko çıksa bir sayı ikiye bölünse bile öpüp başıma koyacağım  ;D
Malesef bu yüzden bırakan çok oldu sevgili Animvader. Koleksiyoncu psikolojisi biraz değişik. Ilk sayılarda Julia'ya Mylos un numarasını koymadık diye almayan oldu. Bana bu yüzden sikayet mailleri geldi. 10. sayıdan itibaren sırta numara koymaya başladık bu yüzden.

Tekse gelince Klasik Tex de ilk sayilar genelde koleksiyon amaçlı alınıyordu. Bu sayılar okunması biraz sıkıcı naif maceralar. Format değişince   bu maceralari okumayan ama elinde orjinal format bulunsun diye alan koleksiyonculardan bırakan çok oldu. Kendi çevremden biliyorum. Bir cok arkadasim bu yüzden almayı bıraktı.

Nathan , Dampyr okuyucusu farklı, daha gençler ve daha modern düşünüyorlar.Malesef Nathan,Dampyr  old schol fumetticiler tarafından desteklenmeyince direnemedi. Aynı tehlike Dylan ve Julia için de mevcut.

Çizgi roman okurunun bir bölümü çok titiz. Memnun etmek pek mumkun degil.Ne yaparsanız yapın eleştiri ve tepki geliyor.

caretta

Teks okurunun bu kadar müşkülpesent olduğunu bilmiyordum.
Uzun yıllar Teks fasikül olarak yayınlandı. Ne orijinal sayı ne de senarist çizer bilmeden aldık okuduk, sakladık.
Oğlak Yayınları orijinal formatta ve sayı takip ederek Teks yayınını sürdürdü. İkili formata dönünce gösterilen
tepkileri hatırlıyorum ama zamanla buna alıştık ve almaya devam ettik. Yanılmıyorsam Çizgi Düşler Aylık ve Klasik Seri yayınında Oğlak Yayınlarını geçti. Üstelik renkli, magazin, maksi ve gigante serilerini de yayınladı.
Neticede diğer yayınevlerinin başına gelen Çizgi Düşler Yayınevi'nin de başına geldi ve Teks yayınını bıraktı.
Şimdi Mylos Kitap'a düşen Aylık Teks'i her ay düzenli yayınlaması. Çizgi Düşler in tiraj kaybının en büyük nedenlerinden birisi düzensiz yayınları idi. Lal Kitap bu istikrarı ile Zagor yayınına devam edebiliyor.
2023'ün bitmesine 4 ay var. Mylos Kitap tan ben 4 aylık Teks bekliyorum. Ömrüm olduğunca da Teks okumaya devam edeceğim. Bizde ancak 4 yıl kadar sonra yayınlanabilecek sayıları da İtalyanca orijinallerinden takip etmeye çalışacağım.

Vassago007

Alıntı yapılan: Rossi - 29 Ağustos, 2023, 11:17:13Malesef bu yüzden bırakan çok oldu sevgili Animvader. Koleksiyoncu psikolojisi biraz değişik. Ilk sayılarda Julia'ya Mylos un numarasını koymadık diye almayan oldu. Bana bu yüzden sikayet mailleri geldi. 10. sayıdan itibaren sırta numara koymaya başladık bu yüzden.

Tekse gelince Klasik Tex de ilk sayilar genelde koleksiyon amaçlı alınıyordu. Bu sayılar okunması biraz sıkıcı naif maceralar. Format değişince   bu maceralari okumayan ama elinde orjinal format bulunsun diye alan koleksiyonculardan bırakan çok oldu. Kendi çevremden biliyorum. Bir cok arkadasim bu yüzden almayı bıraktı.

Nathan , Dampyr okuyucusu farklı, daha gençler ve daha modern düşünüyorlar.Malesef Nathan,Dampyr  old schol fumetticiler tarafından desteklenmeyince direnemedi. Aynı tehlike Dylan ve Julia için de mevcut.

Çizgi roman okurunun bir bölümü çok titiz. Memnun etmek pek mumkun degil.Ne yaparsanız yapın eleştiri ve tepki geliyor.

Ne yazık ki Giganteler büyük kütüphaneye sığmıyor diye almayanlarda var, boyu küçüldü cücük kadar diye söylenip almayanlarda var :)

YzbVolkan

Valla Klasik Teksi ayni nedenle birakanlardan biri de benim  :-\

Teksin ilk 200 sayisi bana sikici geliyor. Hikayeler naif cizimler basit. Ben Galepin Teksin sevmem mesela. Maceraperesti koleksiyon amacli original edisyon ve Villa kartlari icin aliuordum. ÇD formati degistirince seriyi birsktim.Elimdekileri sattim.
Sonra ÇD leri 20 li ciltletden itibaren almaya basladim. Maceralar artik okunabilir olmustu.
Simdi Civitelli Villa Ticci li maceralari tam okuyacakken yayin gene durdu malesef. Ancak Lal kįsın buyuk ihtimalle basmaya basliyacakmus.

Dev Albumler kuculunce de cok kizmistim. Bence bir sey original formati nasilsa oyle basilmali.
.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

Zeljko

Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

Vassago007

Alıntı yapılan: YzbVolkan - 29 Ağustos, 2023, 14:39:07Valla Klasik Teksi ayni nedenle birakanlardan biri de benim  :-\

Teksin ilk 200 sayisi bana sikici geliyor. Hikayeler naif cizimler basit. Ben Galepin Teksin sevmem mesela. Maceraperesti koleksiyon amacli original edisyon ve Villa kartlari icin aliuordum. ÇD formati degistirince seriyi birsktim.Elimdekileri sattim.
Sonra ÇD leri 20 li ciltletden itibaren almaya basladim. Maceralar artik okunabilir olmustu.
Simdi Civitelli Villa Ticci li maceralari tam okuyacakken yayin gene durdu malesef. Ancak Lal kįsın buyuk ihtimalle basmaya basliyacakmus.

Dev Albumler kuculunce de cok kizmistim. Bence bir sey original formati nasilsa oyle basilmali.
.

Aslında özellikle 100 lü sayılarda çoğunlukla Galep çizsede şahane maceralar var.

hanac

Tex No: 707 Satanıa'nın Kızı

Tex'in 705. sayısı Balmumu Maske ile üç sayı sürecek müthiş bir serüven başlamıştı.
Tex'n 707. sayısı Satania'nın Kızı kitabıyla birlikte, üç kitaplık bu macera sona etkileyici bir biçimde sona eriyor.

Basım Ayı/Yılı: Ağustos 2023
Sayfa Sayısı: 112
En / Boy: 16 x 21 cm
Cilt Tipi: Ciltsiz
Kağıt Tipi: 2. Hamur
Fiyat: 80 ₺

caretta

Eylül ayının 1/4'ünü gördük. Artık Aylık Teks 6.sayıyı sormaya başlayabilirim.
"Ay sonuna doğru çıkacak" denmez umarım.

Kinowa59

Bu ay Lal kitap'in fumetti ay'ı olacak diye düşünüyorum. Zagor piu 5 , Zagor klasik Cilt No 132 , Tex willer 7 ve ay sonu 8 , birde Lal kitap'in düzenli yayınladığı sayılar, inşallah bir aksilik çıkmaz.

Kinowa59

Sayın Rossi dostumuz bir el atınız lütfen. Mylos kitap aylık Tex No 6 Eylül ayı ilk yarısında yayınlansın. Biraz moralim düzelsin, lütfen.

Rossi

Alıntı yapılan: Kinowa59 - 07 Eylül, 2023, 20:36:12Sayın Rossi dostumuz bir el atınız lütfen. Mylos kitap aylık Tex No 6 Eylül ayı ilk yarısında yayınlansın. Biraz moralim düzelsin, lütfen.
Malesef ayın sonuna yetişecek gibi duruyor.

Kinowa59

Teşekkür ediyorum sayın Rossi dost. Olsun napalım. Şunun sırasında kaç gün kaldı. Tamda ayın son günü yayınlanacak değilya. Lal kitap'in ay sonu çıkaracağı kitapları da hesap edersek biz fumetti tutkunları kemençesiz horon tepeceğiz demektir.

caretta