Superman: Man of Steel (2013) - DCEU Film 1

Başlatan kahramanlarsinemada, 30 Ocak, 2011, 21:30:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gambit

La bir kiside cikip fragman hakkinda konussun, dun ki yazilanlar tasindi, hala supo basliginda embedded video hakkinda konusuyorsun hanac

Izledin mi bro, ne diyorsun, ondan bahset   ::)

hanac

Alıntı yapılan: Gambit - 09 Mayıs, 2013, 13:54:10
Izledin mi bro, ne diyorsun, ondan bahset   ::)

Henüz net bir fikir edinemedim.

Ama hislerim iyi bir film olacağını söylüyor.  :)

dean

tommikser

Şu ana kadar gördüğüm en enfes fragman.adamlar aşmışlar bu sefer.Birde süper düşman bence çok iyi bir fikir.

emre ozdamarlar

Oha diyorum. Napmis adamlar öyle???

connyapku

Bu yila damgasini vurur. Nolan kendini gostermis.

Gambit

Ilk film icin cok fazla aksiyon varmis gibi geldi bana simdi bakinca

Ikinci filme ne koyacaklar konu olarak ?

3. 4. Filmler olmayacak mi?

Biraz yavasdan alsalar da zod u ikinci filme mi atsalardi diye dusunmeden edemiyorum ama her ihtimalde bayila bayila izlerim

kalidor

İkinci filmde Zod yerine Komutan Logar olacakmış  ;D
Crom! Ölüleri Say...

dean

Artık bu gözlerin perde de Brainiac,Darkseid,Doomsday,The Parasite,Cyborg Superman görmeye ihtiyacı var. 35 yılda 6 film hep zod ve lex, zod ve lex. Yahu bide lex doğru düzgün yapılsa o da yok. Bana gına geldi Lex'ten Zod'tan tamam origin filminde zod olmadan olmaz diyelim. (orjinal filmlerindede 1-2 nin senaryosu birlikte yazılıp sonra iki filme çekiliyor) Ama artık 2 de brainiac be arkadaş brainiac be.Darkseid büyük ihtimal justice league'de çıkıcak ama artık Brainiac zamanı geldi.

dean

Fragmanlar dur durak bilmiyor,gelmeye devam ediyor.Şimdi de tv spot:

Man of Steel - TV Spot 6

connyapku

Filmi bugun seyretim. Guzel bir film seyredilir. Aksion icin diyebilirimki Metropolis sehrinde tas uzerinde tas kalmiyor.Doomsday bile bu kadar zarar vermemisti. Henry cavill cok iyi bir secim olmus zaman zaman sanki christopher reeve oynuyormus gibi hissettim. Cok super bir film degil ama beni sikmadi. Daha iyi bir goruntu icin  bilerek 2D seyretim bence 3D seyretmemenizde fayda var.

dean

Filmi bugün izledim. İnceleme yazısı modun da uzun yazı yazmıyacağım. Filmi çok sevdiğimi söyleyemem. Görsellik olsun, aksiyon olsun, kadro ve oyunculuklar olsun sıkıntı yok. Ama hikaye anlatımı ve senaryo pek iç açıcı değil. Hatta ciddi ciddi kötü diyebilirim. İşin garip tarafı, film sanki tek film olması için tasarlanmış. Bi'de Justice League girişi olacak. Devam filmi içinde hiçbir referans verilmedi. Adamlar yan tarafta bütün kadro döner yiyiyor. (Bkz. Avengers.) Bir Luthor ve Wayne logosu bu saatten sonra yemez yani. Elbette ki devam edecek ve elbette ki Justice League olacak ama daha çok ilişki beklerdim.

Çok önemli gördüğüm bir nokta da Superman mitolojisine ait hemen hemen hiçbir noktanın filmde yer almaması. Sanki Superman filmi değilmişçesine davranılması. Superman bile Superman olduğunu bilmiyo arkadaş bu ne biçim iş.

Pulluk

Filmi genelde beğenmeyenler "her şeyi beğenmeyen yurdum izleyicisi". Yoksa yurt dışı eleştirileri gayet olumlu filmin. Batman Bagins ile Batman nasıl ki küllerinden yeniden doğdu, bu filmle Superman de küllerinden yeniden doğmuştur bence. Eski  filmler gibi masalsı değil belki (zaten günümüz sinema anlayışına da pek uymaz bu hava) ama kesinlikle dibine kadar çizgiroman tadı veriyor. (9,5/10)
Hayallerine giden yol kutuplardan bile geçse vazgeçme!

dean

Alıntı yapılan: BulentT - 17 Haziran, 2013, 08:38:03
Filmi genelde beğenmeyenler "her şeyi beğenmeyen yurdum izleyicisi". Yoksa yurt dışı eleştirileri gayet olumlu filmin. Batman Bagins ile Batman nasıl ki küllerinden yeniden doğdu, bu filmle Superman de küllerinden yeniden doğmuştur bence. Eski  filmler gibi masalsı değil belki (zaten günümüz sinema anlayışına da pek uymaz bu hava) ama kesinlikle dibine kadar çizgiroman tadı veriyor. (9,5/10)

Niye insanları böyle bir kalıba sokma ihtiyacı duydunuz ki ? İnsanlar filmi beğenmek zorunda değiller ki. Beğenmezlerse de bunu paylaşırlar. Bu oldukça normal. Siz beğendiyseniz ne mutlu size.

Filme gelecek olursak Christopher Nolan'ın süper kahramanlara karşı yaptığı yorumu beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Yani hayatı sorgulayan her kahraman ona göre sakal bırakıp yollara düşüyor.(Hadi Batman Begins'te olur Bruce Wayne bu kalıba oldukça uygun. Ama Clark Kent: Hayır.) Bu bağlamda yarın öbür gün Green Lantern yapsa o da sakal bırakıp yollara düşer. Wonder Woman yapsa ne olacak acaba bırakıcak sakal da yok onda. Gerçekçilik takıntısı yüzünden karakterler özünden oldukça uzaklaşıyor filmlerinde. The Dark Knight Rises'te Batman'in kostümünü çıkarın Batman ile alakası kalmaz filmin. Açıkçası Superman'de çok farklı değil.

Zack Snyder'a gelirsek ve yönetmen sineması olarak bakarsak bu Zack Snyder'ın en kötü filmi. Neden böyle dedim çünkü kesinlikle kendisini yansıtmamış (ya da Nolan'ın varlığı sebebi ile yansıtamamış) İlk yarı klasik Nolan formulu: Hayatını sorgulayan kahramanımız sakal bırakıp yollara düşer, Flashbackler ile geçmişi gösterilir bağ kurulmaya çalışılır. Ve en sonunda anlamını bulur. İkinci yarı ise Michael Bay ile Roland Emmerich formulü: Yakın yıkın. Arada iki de Nuri Bilge Ceylan kadrajı

Bi'de unuttum tam Nolanlık bir formul daha var ilk filmlerde kullanılacak kahramanımızın asla yapmayacak bir şeyi, onu haklı çıkartacak bir şekilde yaptırmak. Batman'de "i won't kill you but i don't have to save you" idi. Bu filmde de spoiler olmasın diye yazmıyim.

İşin aksiyon, görsel efekt, atmosfer ksımı tabi ki kusursuz. 2013 yılında 250 milyona yakın paranız ve arkanızda Warner Bros. gibi bir şirket varsa elbette ki bu kusursuz olur bu tartışmasız.

Lois Lane ile ilgili bir parantez açmak istiyorum. Amy Adams çok kaliteli ve takip ettiğim bir oyuncu fakast kusura bakmayın ama Lois Lane olamaz. 2-3 yıl önce seçildiğinde de böyle düşünüyordum şimdi de böyle düşünüyorum. Zaten karakter bile böyle tasarlanmamış.

Henry Cavill sağlam ve tatmin edici bir Superman ama somurturken değil. Ne zaman mizahi bir yönü çıksa evet işte bu dedim ama bu bir Nolan filmi. Bu filmde bile evet bir Superman filminde bile somurtmak esastır.

Bir de beni deli eden bir nokta Janothan Kent'in uyduruktan ölümü. Janothan'ın ölülümün doğal yollardan olmasının hikayede belli bir hikmeti vardır. Superman dışardan gelen herhangi bir ölümü durdurabilir ama doğal ölümü durduramaz Janothan'ın ölümünün alt metni budur bu olmalıdır. Smallville kasabasının yarısı Clark'ı öğrenmiş Clark kazık kadar olmuş hala dur hala dur. Ama tabi köpek Hank yaşıyor ya gerisi önemli değil.

Filmde oldukça güzel fikirler var mesela. Kryptonluların Dünya atmosferine uyum sağlayamama durumu gibi. Bunların üstüne gidilecekken anlamsız başka şeylerle uğraşıldı duruldu filmde.

Filmde benim açımdan en güzel şey Zod ve Michael Shannon tek kelime ile muhteşem. Hiç yorum bile yapmıycam muhteşem.

Gambit

2 kere izledim, kusursuz degil ama mukemmele yakin bence

Detayli yazacagim sonra