Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ahmet Oktay

Beş Portakal Çekirdeği,Dörtlü İttifak,Dans Eden Adamlar,Gümüş Şimşek,Yüzü Yaralı Adam bunlar okuduğum 3 Sherlock Holmes kitabında en çok hoşuma giden hikayeler.
Bir de Raigate Bulmacası var ama okuduğum 2 kitap ve izlediğim 2 Sherlock Holmes filminden sonra, okurken Sherlock Holmes'ün nerede nasıl hareket edeceğini az çok kestirip onun gibi düşününce olayı çözdüm. Yani sonuç beklediğim gibi çıktı :)

gamlıbaykuş

Sherlock Holmes efsanesi devam ediyor; ama bu sefer Anthony Horowitz' in kaleminden...

Beni İpek Evi kitabını almaya iten en önemli etken şu ibare olmuştur:
"Conan Doyle Vakfı' nın 125 yıllık tarihinde ilk kez onayladığı yeni bir roman"

Evet, yeni bir Sherlock Holmes macerası ama S. A. Conan Doyle' dan değil. Bu sebeple Sherlock hayranlarının kafasında bir takım önyargılar oluşabilir. Yazar, Sherlock Holmes' a hak ettiği değeri vermiş midir diyebilir mesela ya da taklit bir roman da olabilir diyebilirsiniz vs.

Bu tarz düşüncelere sahip olmakla birlikte dayanamayıp aldım okudum ve kitabı çok beğendim. Evet, Anthony Horowitz bir Sir Arthur Conan Doyle olamaz; çünkü dil yapıları farklı, anlatım tarzları farklı . Mesela S. A. Conan Doyle daha espirili bir anlatıma sahip; ama bu kitapta espirili anlatım tarzı pek sergilenmiyor. Bu durumu biraz da konunun ağırlığına bağlıyorum (Bana göre ağır bir konu işlenmiş, dramatik öğelerde epey var). Tabi bunları kitabın sonuna gelince anlıyorsunuz. Zaten kitabın sonunu bir türlü tahmin edememiştim, "yok artık" dedirtti bana.

Akıcı, heyecanlı, eğlenceli bir Sherlock Holmes macerası okumak istiyorsanız kaçırmayın derim.

Ama unutmayın ki Anthony Horowitz, Sir Arthur Conan Doyle olamaz :)
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...

hennessy

http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,5607.msg65237.html#msg65237

Burda konuyu açtığımda yazmıştım. SOnrada alıp okudum fena sayılmazdı ama Doyle kadar iyi değil ama okumanızı tavsiye ederim
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

Ahmet Oktay

Bugün Kızıl Soruşturma'yı bitirdim. Başta Sherlock Holmes ve Dr. Watson'ın nasıl tanıştığı falan işlendiğinden sıkılabiliyorsunuz, fakat romanın tamamını okuyunca karşınızda harika bir kurgu görüyorsunuz. Herkese tavsiye ederim.

V

Altın Kitaplar'dan çıkan 1964 yılı baskısını okudum.

Çok edebi bir dille değil ama çok akıcı bir dille yazılmış,sağlam kurgusuyla haklı övgüleri almış bir eser bence de..

Bu arada 2003 yılında sinemaya da uyarlanmış ama pek beğenilmemiş belli ki..

http://www.imdb.com/title/tt0356922/

LE MYSTÈRE DE LA CHAMBRE JAUNE

Acar gazetecimiz Rouletabille'ın çizgi roman kahramanı da olduğunu öğrendim..

"İstemem,eksik olsun.."

hennessy

Keşke söyle esaslı bir kadro ile çekilse imkanım olsa Türkiye'de tiyatrosunu yapmak isterdim.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

Mister NO

Malta Şahini'ne 4 milyon dolar

Humphrey Bogart'ın başrolünü oynadığı 'Malta Şahini' filminde kullanılan heykel, açık artırmada satıldı.

John Huston'un üç dalda Oscar'a aday gösterilen 'Malta Şahini' filminde kullanılan kuş heykeli, açık artırmada 4 milyon dolara satıldı.
New York 'taki Borhams Müzayede Evi, film için yapılan iki siyah kuş heykelinden biri olan eser, açık artırmaya telefonla katılan ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncu tarafından 4 milyon 85 bin dolara satın alındı.

Huston'ın, Dashiell Hammett'ın aynı adlı romanından uyarladığı ve yönettiği 1941 yapımı filmde özel detektif Sam Spade'i Humphrey Bogart, dedektifin baştan çıkarıcı müşterisini de Mary Astor canlandırmıştı.

Sinema eleştirmeni Roger Ebert ve Entertainment Weekly dergisine göre tüm zamanların en iyi filmleri arasında yer alan 'Malta Şahini', mücevherlerle kaplı ve milyonlarca dolar değerindeki bir şahin heykeli için verilen mücadeleyi anlatıyordu.

İlhan Yılmaz

"Bogie Denen Adam" adlı ÇR albümünde bolca Bogart göndermesi bulabilirsiniz. Bir anlamda harika bir Bogart parodisidir.

hanac

Sayın Semerci (Tom Mikser) bu başlığı inceleminizi tavsiye ediyorum.

alper_kaya

Arkadaşlar merhaba,

Bir süredir internette Ölüm Melodisi isimli romanını tefrika olarak yayınladığım Komiser Tahsin karakterinin, kendi adını taşıyan polisiye serisinin ilk kitabı KAÇAK geçtiğimiz ay çıktı. İlginizi çekeceğini düşünüyorum...

Ön okuması için: http://www.alperkaya.org/kacak-on-okumasi
İncelemek ve satın almak için: http://www.idefix.com/kitap/kacak-alper-kaya/tanim.asp?sid=WX20L23U04Q257EKY1VJ

HacıGeraltEmmi

hanac

doktor1881

tebrik ederim ilk şipariş vereceklerimin arasına kaydettim

Mrtekin

Tebrik ederim.

Devamı da gelsin.
They drew first blood...

Animvader

Tebrikler.Hayırlı olsun.En kısa zamanda alıp okumak lazım.

Sadece tek bir sorum olacak neden bu kadar karışık bir kapak tasarımı yapıldı?İsimler olsun, karışık resimler olsun yorucu bir kapak olmuş bence.