Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mister NO

Alıntı yapılan: Mrtekin - 25 Ocak, 2015, 12:27:24
Bi de, Tay'ın, Mike Hammer listesini verseniz?

Sıralı liste...

TAY YAYINLARI MAYK HAMMER SERİSİ
Yazan: Mickey Spillane

1- Öp Beni Öldüresiye
2- Kanun Benim
3-Derini Yüzeceğim
4-Belanı Bulacaksın
5-Canileri Yaşatmam
6-Sıra Sende Yosma
7-Tabutunu Ismarladım
8- Cezanı Çekeceksin

Bu seri Mike Hammer değil MAYK HAMMER olarak basılmıştır.

Mister NO

Alıntı yapılan: Mister NO - 25 Ekim, 2011, 12:16:23
Sözünü ettiğim Gelişim Yayınlarının polisiye Sarı Dizisi.Eminim  bu seriyi de hatırlayan bir çok arkadaş vardır.Gazete bayileri çok renkliydi o yıllarda.Çizgi romanlar,polisiye seriler,detektif ve casus romanları. ;)

Gelişim Sarı Dizi Polisiye Romanlar içinde de dört adet Mayk Hammer basılmıştır.

13 numaralı Mayk Döndü!
22 numaralı Yaşama Şansı: Sıfır
26 numaralı Seks ve Cinayet
29 numaralı Yılan

Mister NO

Sarı Dizide 2 adet Mayk Hammer var diye yazmıştım ama sayı dört oldu  ;D

Mrtekin

Çok teşekkürler...

Ben Mike Hammer'ı harbiden çok severim.
They drew first blood...

Mister NO

Mike Hammer maceralarından bazıları Can Yayınları Polisiye Serisinde de yayınlandı.

KANUN BENİM

ÖP BENİ ÖLDÜRESİYE

ÖLÜM TACİRİ

1970 yılında çıkan Mike Hammer'dan tam 19 yıl sonra 1989 yılında okurlarının karşısındadır Mike... Bu macera Halen Can Yayınlarından (2000 YILINDA BASILDI) bulunabilir

rumar80

Mike Hammer deyince gözümün önüne hemen Stacy Keach gelir, bir de dizinin theme müziği...

Mrtekin

Alıntı yapılan: rumar80 - 31 Ocak, 2015, 00:56:25
Mike Hammer deyince gözümün önüne hemen Stacy Keach gelir, bir de dizinin theme müziği...

Kesinlikle, bir adam bir role bu kadar mı yakışır...

Bi de, Mike Hammer, zamanında çok revaçta olduğunda, Türk yazarları da konuya el atmışlar.

Örneğin, "Kemal Tahir'in", "Derini Yüzeceğim", "merhaba sam krasner" ve "ecel saati" de var.

They drew first blood...

HacıGeraltEmmi

Kitabı okudum birkaç hafta önce, aklımda kaldığınca birkaç satır yazayım. Hikaye başlangıçta sıradışı bir polisiye (hatta bilimkurguvari, hatta sayfalar ilerledikçe daha çok hissettiriyor bu havayı) okuma vaadediyor, ancak (Alper hocamın affına sığınarak) gereğinden fazla karakterin olaya dahil olmasıyla konu biraz dağılmış hissiyatı verdi bana. Serinin baş kahramanı Komiser Tahsin, karakter olarak zayıf kalmış gibi, nasıl desem; bir karizması varmış ta yokmuş gibi :D Hani Şerlok amca bilimseldir ama hafif te çatlaktır, Behzat komser dikbaşlıdır filan, bizim komserin de böyle belirgin bir kişiliği olsaymış iyi olurmuş. Yardımcısı da çok rol çalmış komiserimizden.  Hikaye ilerledikçe benzer kurgular görmüştüm veya okumuştum hissi uyandırsa da, sonu hiç tahmin edemeyeceğim şekilde bağlanmış. İkinci kitabın daha da iyi olacağına inanıyorum.

Alınız, okuyunuz, destekleyiniz.

alper_kaya

Alıntı yapılan: designer73 - 07 Mart, 2015, 00:06:33
Kitabı okudum birkaç hafta önce, aklımda kaldığınca birkaç satır yazayım. Hikaye başlangıçta sıradışı bir polisiye (hatta bilimkurguvari, hatta sayfalar ilerledikçe daha çok hissettiriyor bu havayı) okuma vaadediyor, ancak (Alper hocamın affına sığınarak) gereğinden fazla karakterin olaya dahil olmasıyla konu biraz dağılmış hissiyatı verdi bana. Serinin baş kahramanı Komiser Tahsin, karakter olarak zayıf kalmış gibi, nasıl desem; bir karizması varmış ta yokmuş gibi :D Hani Şerlok amca bilimseldir ama hafif te çatlaktır, Behzat komser dikbaşlıdır filan, bizim komserin de böyle belirgin bir kişiliği olsaymış iyi olurmuş. Yardımcısı da çok rol çalmış komiserimizden.  Hikaye ilerledikçe benzer kurgular görmüştüm veya okumuştum hissi uyandırsa da, sonu hiç tahmin edemeyeceğim şekilde bağlanmış. İkinci kitabın daha da iyi olacağına inanıyorum.

Alınız, okuyunuz, destekleyiniz.

Selamlar, teşekkürler. Af ne demek hocam, fazla karakter büyük dezavantajdı ve benim de çok denediğim bir şey değildi. Hatalarımız olduysa affola :)

Komiser Tahsin, ikinci kitapta çok ama çok daha geniş bir yer kaplıyor; bana güvenin. Kafamda 10 kitaplık bir seri var ve tüm kitaplar bu seride belli bir yere sahip. Bir bütün oluşturmayı planlıyorum 10 kitapta. Ve bittabi, beğendiğiniz / desteklediğiniz için sonsuz şükranlarımla...

hennessy

1920'lerin 1930'ların Amerika'sı... Değer yargıları hızla çürümekte, para kazanmak için her yol mubah görülmekte. Bireysel ya da birkaç kişinin bir araya gelmesiyle işlenen suçlar, fuhuş, kumar, kaçakçılık gibi daha geniş alanlara yayılarak örgütlü bir hal almış. Mafya ile siyasetçiler kol kola...

Üst sınıflardan başlayarak toplum bir suç sarmalının içine girmiş. Bütün bunlarla uğraşmaya çalışan isimsiz, gösterişsiz, işini iyi yapmaya çalışan bir adam. Son derece riskli bir işte çalışan bir emekçi. Ama bazen işler karışır, vicdanı da devreye girer. Bu işleri daha da zorlaştıracaktır ama insan kalmanın başka yolu da yoktur.

Polisiye cepte serisi, Raymond Chandler'in ardından polisiye türünün büyük ustası Dashiel Hammett ile devam ediyor. Hammett serisinin beşinci kim olan "Türk Sokağı'ndaki Ev", Sinan Fîşe'kin yetkin çevirisi ile okurlarıyla buluşuyor. Everest yayınları olarak Amerikan polisiyesinin kült isimlerinden Dashiel Hammett külliyatını, Türk polisiyesinin usta ismi Ahmet Ümit'in editörlüğünde sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

alan ford

Bu cep polisiye baskılarını ben çok seviyorum. Bulaşayım bi an önce bu seriye de.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

alper_kaya

Arkadaşlar merhaba! Geçtiğimiz yıl aralık ayında serinin ilk kitabının müjdesini vermiştim... Şimdiyse sıra ikinci kitapta!

Kapak arkası:

"Gazetecileri öldürmenin, gazetecileri öldürenleri yakalamaktan daha kolay olduğu bir ülkede, meşhur bir gazetecinin ölümünü araştırmaya başlıyor Komiser Tahsin.

Peki gazeteci Atalay Demirsoy'u kim, neden öldürmüştü?"

Alper Kaya, Komiser Tahsin serisini sürdürüyor; "Yüzüncü Haber"in gizemini çözmeye çağırıyor.

Ön okuması: http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/yuzuncu-haber-komiser-tahsin-on-okuma/

Ön sipariş için: http://www.pandora.com.tr/urun/yuzuncu-haber-komiser-tahsin/430309

Ve, kitabın ithaf edildiği 64 gazeteci için: https://line.do/tr/basin-cinayetleri/i0z/vertical

alper_kaya

Evliya Çelebi tarafından çekilen, müziği ise Yalın Kılıç tarafından bestelenen "Yüzüncü Haber" tanıtım filmi huzurlarınızda:

https://www.youtube.com/watch?v=b88xOTYbK8w

HacıGeraltEmmi

Hayırlı olsun, tanıtım filmi de anlamlı ve güzel olmuş. İlk kitabını okumuştum Tahsin komiserimizin, bakalım ikinci kitabında hangi maceralara atılacağız beraber. Tez vakitte alınacak, okunacak.

alper_kaya

Alıntı yapılan: designer73 - 11 Mayıs, 2015, 16:50:17
Hayırlı olsun, tanıtım filmi de anlamlı ve güzel olmuş. İlk kitabını okumuştum Tahsin komiserimizin, bakalım ikinci kitabında hangi maceralara atılacağız beraber. Tez vakitte alınacak, okunacak.

Teşekkürler :) İlk olarak eşim başladı kitabı okumaya, sabah iki saatte 70'i geçti... İlk kitapta "Komiser Tahsin" karakterinin geri planda kaldığına üzülenleri bomba gibi bir hikayenin beklediğini söylememi istedi :)))