Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yunusmeyra

hoş geldin "komiserim!"  ;)
ilk fırsatta alıp okuyacağız..bekliyoruz  :)  :)
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

alper_kaya

Alıntı yapılan: yunusmeyra - 20 Mayıs, 2015, 21:08:28
hoş geldin "komiserim!"  ;)
ilk fırsatta alıp okuyacağız..bekliyoruz  :)  :)

Ben de görüşlerinizi merakla bekliyorum efenim :)

rumar80

Seyyah Terry Hayes'in romanı. Orjinal adı I am Pilgrim. Terry Hayes Mad Max 2 dahil olmak üzere birçok filmin senaryosuna katkıda bulunan bir yazar. Sinematik bir dille bize iki ciltlik bir casus romanı sunmuş.
    Herşey New York'ta meydana gelen mükemmel bir cinayet ile başlıyor. Katil iz bırakmama konusunda mükemmele yaklaşacak kadar başarılı olmuş.Bir iki ufak detay detay dışında. Bunlardan biri de bir kısmı yanmış bir Bodrum telefon numarası. Macera buradan başlayıp flashback'ler ile dünyanın dört bir yanına yayılıyor.
    Bir yanda evlat edildiği zengin aile tarafından büyütülürken casus dünyasına giren ve hızla yükselen Seyyah, diğer yanda babası gözleri önünde idam edilmiş, yokluk içinde ayakta durmayı becermiş gerçek bir Müslüman Sarazen ve ABD'ni bekleyen büyük tehlike. Adım adım iki adamın karşılaşması yaklaşırken kim sağ kalacak?
   Güzel bir dil, akıcı bir üslup, harika bir anlatım. Bir solukta okunan iki kitap. Aslında tek kitap ama yayınevi daha rahat satsın diye ikiye bölmüş. Akıllı bir kitap için tavsiye ederim.

rumar80

Bu aralar gaza gelip, sahaflar Fuarı'ndan da yararlanıp 64 sayıyı toparladım ve okumaya başladım.

rumar80

Kıyamet günü

Orjinal üçüncü, ülkemizde yayınlanan ikinci kitap.

ABD'nin ürettiği biyolojik bir silah nakil sırasında çalınır ve ABD'nden nefret eden Japon bir bilim adamının eline geçer. CIA biyolojik silahın etkisizleştirilmesi ve bilim adamını yok etmek için SAS'ı tatilden çağırır. Malko Meksika'da düşmanların arasında sonuca ulaşmaya çalışmaktadır. Bu konuda tek yardımcısı da CIA'e yardım eden Meksika polisi Felipe'dir.
   Sıcak, birbirinden güzel kadınlar ve Silahların ortasında Malko sağ kalabilecek midir?

Uzun bir aradan sonra eski bir dostu okumak Hoşuma gitti. Okudukça eski günleri burada yad edeceğim.

hanac

Alıntı yapılan: rumar80 - 07 Ekim, 2015, 20:56:29
Sıcak, birbirinden güzel kadınlar ve Silahların ortasında Malko sağ kalabilecek midir ?

Bence sağ kalacak  ;D

rumar80

Alıntı yapılan: hanac - 07 Ekim, 2015, 20:59:23
Bence sağ kalacak  ;D

Bence de.
Yoksa diğer kitapları boşuna aldım demektir.  ;)

rumar80

ÖLÜMLE RANDEVU

SAS'ın ülkemizde yayınlanan ilk macerası.
   San Fransisco bölgesinde sıradan insanlar durup dururken komünizm sempatizanı olmakta, gösteriler yapıp maddi hasarlara sebep olmaktadır. Hükümet bu insanların nasıl komünist olduğunu ya da bu "salgını" nasıl çözeceğini bilememektedir. Aynı sıralarda San Fransisco'da yaşayan ve CIA'in arada yararlandığı eski bir ajan esrarengiz bir biçimde kalp krizi geçirerek ölür.
   CIA başkanı Mills son çare olarak Prens Malko'yu devreye sokar. SAS hiç bir ipucunun olmadığı bir ortamda içgüdülerini kullanarak sorunu çözmeye çalışacaktır.

rumar80

Mister NO

Alıntı yapılan: rumar80 - 31 Ocak, 2015, 00:56:25
Mike Hammer deyince gözümün önüne hemen Stacy Keach gelir, bir de dizinin theme müziği...

Dizinin theme müziği, 1939 yılında Earle Hagen tarafından yazılan Harlem Nocturne'dir.

Nostalji olsun...

https://www.youtube.com/watch?v=vkal2bNKZe4

seastar1000

Phillp Kerr in dedektif Bernie Gunther serisi ikinci dünya savaşı öncesi ve sonrasında geçiyor.Belgesel kadar gerçek yer ve kişilerle bezenmiş harika polisiyeler.Alfa kitap tarafından bir suredir düzenli olarak yayınlanıyor.Son olarak 8.kitabı yayınladılar.Polisiye severim diyen herkese ısrarla tavsiye ederim.Seriden bir kitabı okuyun müptelası olacaksiniz

rumar80

HEDEF REAGAN

İşte tipik bir Türk yayıncılık örneği: Türkiye'de yayınlanan üçüncü SAS kitabı aslında 66. kitap! Herhalde basım zamanı ABD başkanı Ronald Reagan olduğu için onun popülerliğinden yararlanmaya çalışan bir basım şekli. Ancak detaylara girince ufak sırıtmalar karşınıza çıkıyor. Örneğin bu kitapta Malko'nun şatosu bitmiş, hatta İtalyan intikamı macerasındaki saldırı bile olmuş. Neyse...
    Kitaba dönecek olursak...
   CIA'in Lübnan şefi muhbiri ile buluştuğu Kıbrıs Rum Kesimi'nde suikaste kurban gider. Bu cinayeti kim ve neden işlemiştir? Suikast ile Başkan Reagan'a yönelik yapılacağı öğrenilen Armageddon adlı suikast planının bir ilişkisi var mıdır? Malko'nun elindeki tek ipucu katillerin düşürdüğü bir otomatik silahtır. Bu silah onu İsviçre'de yaşayan silah kolleksiyoncusu bir kadına götürecektir. İsviçre'de başlayıp Kıbrıs Rum Kesimi'ne uzanan macerada Bulgar Gizli Servisi, Lübnan'lı teröristler ve Bozkurt militanlarının planlarını kahramanımız durdurabilecek mi?

rumar80

rumar80

S. A. S. İÇİN SAMBA

Serinin orjinal dördüncü kitabı. Ülkemizde de dördüncü kitap olarak yayınlandı.
   Manganez madeni ABD ekonomisi için önemli madenlerden biridir ve ABD topraklarında fazla bulunmamaktadır. Bu nedenle ABD Manganezi Hindistan ve Brezilya'dan almaktadır. Brezilya'da manganez çıkarılan toprakların çoğu Cunha adlı bir iş adamına aittir. Ancak Cunha söz vermesine rağmen bir türlü gerekli anlaşmayı imzalamamaktadır. Malko Rio'ya büyükelçilikte görevli olarak gelir. Amacı Cunha'yı ikna etmektir. Akciğer kanserinden ölmek üzere olan adam neden imza işini ertelemektedir. madeni almak isteyen başka güçlerin bu olayda katkısı nedir. aşırı sıcak altında SAS sorunu çözebilecek midir? Yoksa sorun görüldüğünden de farklı mıdır?

yunusmeyra

Rıza,bunlar 83 yılından devam eden baskılar değil mi? o zaman sırada (tay'ın yayınladığı sıraya göre..) "asil" Malko'nun İstanbul macerası var..hilton'dan boğazı seyrederken başlayıp (ki adam daha öncede İstanbul'a gelmiştir ve hilton yapılmadan önceki araziyi bile hatırlar..zaten en önemli özelliklerinden biri müthiş hafızasıdır  ;) ) dc8 'in penceresinden Sultan Ahmet Camiî'ni gördüğü sahneyle biten bir macera..Malko'dan çok dünya'nın farklı şehirlerinde macera yaşayan ikinci bir karakter yoktur sanırım  :o
HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR