Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altay1944

İlk kez yıllar önce hasat ardından yörünge adlı kitaplarını okumuş ve çok etkilenmiştim...Ardından gelen kitaplar bu iki kitabın yanına bile yanaşamaz.Kesinlikle bu iki kitap tess'in en muhteşem kitabı.Bir ara bu iki kitap GG'de tanesi 1000 tl'den satışta idi.
Yarabbi bildir de
ben beni bileyim. Beni bilen ben ile kendime geleyim. Benim bensizliğim
ile ben seni bileyim. Seni bilmeyen beni ben neyleyeyim...

Hz. Mevlânâ

rumar80

Alıntı yapılan: dean - 10 Temmuz, 2017, 12:57:29
  Annem fanıdır. Bütün kitapları var. Iki sene önce m,i üç sene once mi ne Tüyaptaki imza gününe gidip kitaplarını imzalatmistik.

Bu nasıl bir şeydir? Tess Geitsen gelmiş, Philip Kerr gelmiş. Ama bizim (en azından) benim haberim yok.  :'(

HacıGeraltEmmi

Alıntı yapılan: rumar80 - 10 Temmuz, 2017, 15:04:29
Bu nasıl bir şeydir? Tess Geitsen gelmiş, Philip Kerr gelmiş. Ama bizim (en azından) benim haberim yok.  :'(

Umar doktorum, hatta bizim geleneksel toplantı vakitlerinden birine denk gelmişti, toplantıyı imza gününe denk getirip Tüyap'ta yapalım mı diye sormuştum, kimse yanaşmamıştı yanlış hatırlamıyorsam :) Hoş, sonradan işten güçten vakit ayırıp ben de gidememiştim imza gününe.
Martı yayınları kadıncağızı epeyce bir yormuş, ülkeyi gezdirmişlerdi neredeyse :D

haysat

Tess Geitsen'in İkiz bedenler kitabinı okumustum.Bence sonu biraz aceleye gelmiş ama genel de cok iyi bir kitapdır.

Tüyap kitap fuarinda ki imza günün de ben de vardım.
Hatta yayınevinin müdürü arkadasimdır.
Yanına kadar gidip yakindan görebilmiştim.
Ama kitap imzalatamadım,araya girip imzalatayım dedim ama feci bir kuyruk vardi ve insanlara ayıp olur diyerek vazgeçtim.
HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

hennessy

Dünyanın önde gelen Sherlock uzmanlarından Leslie S. Klinger'ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes külliyatı nihayet tamamlanıyor.

Üç özel ciltten oluşan bu muazzam toplam, sadece polisiye meraklılarının değil, edebiyatla ilgilenen herkesin ilgiyle okuyacağı bir kaynak aynı zamanda.
Serinin dört romanını bir araya getiren bu cilt, Holmes'un dönemi ve tarihi hakkındaki açıklayıcı notlar ve koleksiyonlardan seçilen görsellerle görkemli bir toplam oluşturuyor.

Dünya edebiyatının fenomen kahramanlarından Sherlock Holmes'un dünyası tüm ayrıntılarıyla ve derli toplu bir şekilde Türkçe okurunun kütüphanesindeki yerini alıyor.

Seri tamamlandı harika bir eser artık hepsi Türkçe olarak elimizin altında.....
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

hennessy

Arsen Lüpen'in en sevdiğim hikayesidir. Çizimlerini beğendim Fransızca olduğu için tabi anlamadım. Ama 813 macerasını bildiğim için çizimlerinden anladın keşke Türkçe'ye çevrilse

hennessy

James Bond'u unutun. Jason Bourne'u unutun. Jack Bauer'i unutun. Victor ile tanışma vakti: O bir suikastçı.

Avcı av olduğunda...

Victor serbest çalışan profesyonel bir katildir; piyasada ondan iyisi yok. Victor acımasız, sistemli ve ölümcül bir suikastçıdır. Tek başına yaşar; tek başına çalışır. Ne geçmişi bilinir ne de adı. Onun iş tanımı çok basittir: Bir işi kabul eder, hedefini ortadan kaldırır ve parasını alır.

Paris'teki basit, rutin bir suikast işinin ardından otelinde pusuya düşürüldüğünde dünyası tepetaklak olacaktır. Polislerin, kiralık katillerin ve istihbarat ajanslarının peşine düştüğü, dört kıtaya yayılmış bir komplonun ağına takılan Victor kaçmak zorundadır.

Yazar casusluk ve suikast filmlerini iyi izlemiş ve yorumlamış diyebiliriz.  Tam bir yaz kitabı olmuş. Aksiyon sahneleri gerçekten filmleri aratmayacak tarzda olmuş. Birde Amerika-Rus eklenince tam hollywood aksiyon filmleri gibi olmuş. Biraz Bond biraz Bourne bildiğiniz karakterler harmanlanmış. Canım sıkkın kafamı yormayacak bir kitap okuyacağım diyorsanız tam size göre.

7/10

Ekram kardeşime hediyesi için teşekkür ederim.

hennessy

Patricia Highsmith'in bütün dünyada okur kitleleri kadar sinemaseverler tarafından da tanınan ve beğenilen ünlü "Ripley" dizisi ilk defa bütün romanlarıyla Türkçede. 1955'te Yetenekli Bay Ripley'yle başlayan serüven, Ripley Yeraltında (1970), Ripley'nin Oyunu (1974), Ripley ve Peşindeki Çocuk (1980) ve Ripley Su Altında'yla (1991) devam etmişti.

Dizinin ilk kitabı Yetenekli Bay Ripley'de, New York'ta yaşayan hırslı, zeki ve kurnaz bir genç olan Tom Ripley'yle tanışıyoruz. Ripley, zengin bir ailenin, aile işlerine sırt çevirmiş oğlu Dickie'yi geri getirmek üzere İtalya'ya gönderilir. Dickie'nin yaşamı onu öylesine cezbeder ki, Dickie gibi olmak, ona yakın olmak arzusu Ripley'de kısa sürede bir takıntıya dönüşür.

Bu takıntı, edebiyat tarihinin en unutulmaz antikahramanlarından birini doğuracaktır.

Bir karakterin doğuşu ve filmlere konu olması daha ilk satırlardan belli oluyor. İlk 100 sayfa biraz durağan olsa da iki cinayet kusursuz plan son sayfalarda sizleri merak içinde bırakışı güzel olmuş.

7,5/10

hennessy

Yazar baskerville tazısı hikayesinin akışından çok etkilenmiş belli oluyor. Watson ağzından ağırlıklı olarak hikayeyi dinliyoruz.

Holmes'in doğa üstü olayları o zamanın havasına uymuş ve yazar kitap sonunda güzel bir akış ile sonlandırmış.

7/10

"Bugünün bilimi dünün büyüsüdür. Gelecekte, bugün imkânsız olan şeylerin olağan hale gelmeyeceğini kim söyleyebilir ki?"

On dokuzuncu yüzyıl bitmek üzeredir, yerine değişim yüzyılı olan yirminci yüzyıl gelecek ve geçmişin batıl inançlarını temizleyecektir.

Gel gelelim, bunun olmaması için ellerinden geleni yapanlar vardır. Londra'da bir ceset ezilerek öldürülmüş şekilde bulunur. Yakınında hiç ayak izi yoktur. Adam sanki hava tarafından öldürülmüş gibidir. Bu, Londra'nın en ünlü büyücülerinin öldürüldüğü bir dizi cinayetin ilkidir. Sherlock Holmes ve Doktor Watson bu vaka üzerinde çalışırken İskoçya'ya seyahat ederler ve onlara yardımcı olabilecek tek insan olduğu söylenen Aleister Crowley'le buluşurlar.

Karanlık güçler etraflarını sararken Holmes'un mantıklı inançları sorgulanmaya başlar. İnanılmaz ve kutsal olmayan güçler peşlerindedir ve araştırmaları sırasında gelişmiş bir grup büyücüyü de yanlarına almışlardır.

Peki tüm bunlar yeterli olacak mıdır? Zira yüzyıl biterken Londra herkesi yutacak kadar geniş bir cehennemin içine düşmeye hazırdır.

"Sherlock Holmes hayranlarının keyifle ve  nefeslerini tutarak okuyacakları, Guy Adams'ın kaleminde hayat bulan yepyeni bir macera."

Goodreads

"Ünlü dedektif bu kez doğaüstü güçlere ve batıl inançlara savaş açmak için geri döndü."

Publishers Weekly

"Özgün ve alabildiğine gizemli Sherlock Holmes hikâyeleri serisine bir yenisi daha ekleniyor."

Scuttlebutt Magazine

hennessy

Filimde yakında vizyona girecek kitap. Üzülerek söylüyorum iyi bir polisiye okuru olarak benim için bu hikaye biraz zayıf kalmıştır.

Bence gereksizce 200 sayfa uzatılıp hikayenin atmosferi zayıflatılmış.

Sıkılmıyorsunuz okurken ama 500 sayfa kitaptan daha iyi performans bekliyordum.

6.5/10

On yılda on bir kadın yılın Ilk karı yağdığında ortadan kaybolmuştur. Cesetleri yok eden katilin aklında korkunç bir plan vardır. Ve bu planda Harry Hole'a dehşet verici bir başrol öngörülmüştür...

51 Dilde 28 Milyon Okur

"Nesbo'yla henüz tanışmadıysanız şimdi tam zamanı."
-USA TODAY-

Yılın ilk karı yağmıştır. Jonas gece yarısı uyandığında annesini evde bulamaz. Ondan geriye sadece bir iz kalmıştır: Bahçede kendiliğinden belirmiş bir kardan adamın boynuna sarılı duran pembe bir atkı. Jonas'ın annesine hediye ettiği atkı...

Dedektif Harry Hole kayıp kadınla kendisine ulaşan imzasız mektubun arasında bir bağlantı olduğundan şüphelenir. İlk araştırmanın sonucunda son on yılda on bir kadının, yılın ilk karı yağdığında kaybolduğu ortaya çıkar. Cesetleri yok eden katilin aklında korkunç bir plan vardır. Ve bu planda Harry Hole'a dehşet verici bir başrol öngörülmüştür.

"Müthiş bir polisiye: Zekice, görkemli, iyi bir temposu ve özenle işlenmiş bir olay örgüsü var."
-Newsday-

"Nesbo canilerin karanlık zihinlerini gaddarca bir zevkle inceliyor ve katilleri bulmayı hiç beklemeyeceğiniz yerlere saklıyor. (...) Romanları deli gibi bağımlılık yapıyor."

hennessy

Bildiğiniz tarz bir polisiye arıyorsanız bu kitap size göre değil. Gunther tarihin akışı içinde Berlin ve Viyana arasında Nazi isimlerini sizlere sunuyor. İsmi özel dedektif ama tarihin akışında bulunan bir karakter. Biraz eleştiri biraz Amerikan vari bir karakter.  Fena değil ama polisiye tadı pek yok. İkinci Dünya sonrası iyi anlatılmış.

7/10

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Hitler'in harabeye dönmüş Berlin'inde eski bir polis olan, bir özel dedektif geçmişten gelen bir arkadaşının davası için tutulmuştur. Ülkeye hâkim olan büyük güçlerin çekişmeleri arasında kalan Bernie Günther ipuçlarını takip ederek çıktığı yolculuğunda Berlin'den Viyana'ya savaşın iç yüzünü, savaş suçlularını ve Mazilere bağlı olan kendi geçmişini gözler önüne serecektir.

Savaş son bulmuş olsa da Avrupa Rusların, Amerikalıların, İngiliz ve Fransızların içten içe süren mücadelesine sahne olmaktadır. Eski Kripo günlerinden bir arkadaşının Amerikalı bir görevliyi öldürmesini araştıran Bernie giderek derinlerine indiği gizli örgütlerin, çift taraflı casusların arasında ölümle yüz yüze gelecek, yenik ve suçlu bir ülkenin eski bir askeri olarak taşıdığı vicdanıyla hesaplaşacaktır.

"Zengin karakteriyle Bernie Günther hayat buluyor. Kerr'in o kaotik döneme ve mekânlara çağrışımları sürükleyici bir roman yaratıyor,"
-Chicago Tribüne-

"Kerr hiç gitmediğiniz yerlere sizi alıp götüren bir yeteneğe sahip."
-The Washington Post Book World-

rumar80

Araya başka kitaplar sıkışınca Bernie Günther serisinin dördüncü kitabı olan Biri ve Öteki'ni ancak okuyabildim.
Daha önce de yazdığım gibi bu kitaplar KESİNLİKLE polisiye değil. Bu amaçla alıyorsanız almayın. Kerr kahramanının gözünden bize dönem öyküleri sunuyor. Şimdi de ayakta kalmaya çalışan savaş yorgunu Almanya'da Nazi savaş suçlularının nasıl kaçmaya çalıştıklarını ve çıkarları uğruna ABD nezdinde müttefiklerin nasıl bunlara alet olduklarını anlatmış.

Bir solukta okunabilen güzel bir dönem kitabı. Tavsiye ederim.

hennessy

15. yüzyılda Fransa ile Burgonya Krallığı arasına sıkışmış küçük bir dükalık. Bir dük, bir düşes ve bir şövalye arasında, gerilimli bir aşk üçgeni. 1471'de, ünlü bir Flaman ressamı tarafından yapılan ve dükle şövalye arasındaki satranç oyununu konu alan bir tablo, daha doğrusu bir başyapıt.
20. yüzyılda, Madrid'de orta yaşlı, züppe bir antikacı. Sanat tarihi uzmanı ve restoratör bir genç kadın. Sanat eserleri simsarlığı yapan, galeri sahibesi bir başka kadın. Yakışıklı bir müzayedeci. Ve ölümler, cinayetler.
Genç restoratör, ünlü bir tablodan yola çıkarak, günümüzden beş yüz yıl önce işlenmiş bir cinayete ışık tutmaya çalışır. Bu arada, tabloyla ilgilenenler teker teker öldürülmektedir. Genç kadın, cinayetlerin tabloyla ilişkili olduğundan kuşkulanır; dostu antikacıyla birlikte, tabloda resmedilen satranç oyunundaki hamleleri çözümleyerek katili bulmaya çalışırlar. Biraz Bach, biraz Bruegel, biraz Ortaçağ tarihi; Arturo Pérez-Reverte bir kez daha bizleri bir katilin peşinde, heyecanlı ve keyifli bir iz sürme oyununa davet ediyor.

Duma Kulübünün yazarı Arturo Perez-Reverte'in yeni kitabı. Genç üyelerimizden Hanac nickli arkadaşımız yılbaşı okuma kitabı olarak almış bana. Sevdiğim yazarın kitabını okumak için şu an okuduğum kitabı bıraktım okumaya başlayacağım.

alper_kaya

"Dikkatli bir şekilde bir tekneden diğerine sıçradı. Küçük teknenin başına olabildiğince sessiz adımlarla ayak basmaya çalışsa da dengesini bir an kuramadı ve teknenin tırabzanlarına yaslandı. Bu hareketi, tekneyi biraz sallamıştı. Elindeki silahı daha sıkı kavrayarak olası bir hareketliliğe karşı tüm dikkatini teknenin havuzluk olarak tabir edilen, yolcularının oturabileceği yegane yerine verdiyse de hiçbir kıpırtı olmadı.

(...)

Teknenin içinde korkuyla ve nefretle bekleyen genç adam, elindeki otomatik silahıyla teknenin baş kısmına gelip açık hedef gibi duran iki adamın üstüne şarjörünü boşaltıyordu. Bir önceki gün boğup denize attığı kızın cesedinin bulunduğunu internetten öğrendiği için saatlerdir pusudaydı..."

Komiser Tahsin, kısa bir aranın ardından İstanbul'dan uzakta bir macerayla raflara geri dönüyor. İstanbul Cinayet Büro Başkomiseri, Kuşadası'ndaki tatili sırasında geçmişten gelen bir cinayet ihbarıyla karşı karşıya kalıyor!

Her aile bir şehirdir ve her şehrin büyük sırları vardır. Fotoğraftaki Kadın, sizi Kuşadası'nın sırrını çözmeye davet ediyor.

Kent Kitap
2018 / 319 Sf.

Sipariş: https://www.babil.com/fotograftaki-kadin-kitabi-alper-kaya

Önokuma: http://www.alperkaya.org/on-okuma-fotograftaki-kadin/

Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/41136164-foto-raftaki-kad-n

hanac

Alper bir itirafta bulunacağım.

Henüz kitaplarından birini okumadım.

İnşallah en kısa sürede Komiser Tahsin serisini alacağım.