Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OZAN BALIM

Maceraperest'in en kötü serisi. Oryantalist bir İstanbul anlatısı... Edebi dili çok yavan, polisiye kurgusu ve zaman-mekan kurgusu zayıf bir dizi. Maceraperest'in tavsiye etmeyeceğim tek serisi budur. Bunun dışında Maceraperst ne bastıysa alın okuyun. Yayınevinin sahaflarda 3-5 TL. arası hemen hemen her kitabı bulunuyor.

dean

Dün aldım dergiyi. Bu başlık baya merak ettirdi doğrusu. Bu arada Ozan Balım'ın bahsettiği Episode dergisini de alacağım. Onu da merak ettim.

rumar80

Yeni sayı daha çıkmadı diye biliyorum.  Çıkınca alırım. Episode dergisini ben de bekliyorum

rumar80

Tesadüfen Houston havaalanında bulup aldığım iki Sas'tan ilki olan Surface to air'ı okudum. Amerikalılar SAS'ı yeni tanımış.  Topu topu 5 sayı çıkmış.  Onlarda yeni maceralar. Surface to air de bunlardan biri.
   Ailesi drone saldırısında ölen Pakistan asıllı Amerika vatandaşı Parviz Amritzar intikam amacı ile plan yapar. Amacı rus yapımı bir karadan havaya füze satın almak ve Air force one'ı düşürmektir.  Bu amaçla Rusya'ya gelir. Malko da peşinden.
    Detaylara girmeden anlattığım bu macera eski SAS maceralarının yanına bile yaklaşmıyor. Eski aksiyon yok. Malko inanılmaz pasif. Hikayenin tamamı onun dışında gelişti.  Kısaca eski tadı alamadım.
  Yine de eski bir dostu tekrar okumak süper oldu

rumar80

Bu ay 221B dergisinin kapak konusu Sherlock.  Ayrıca içeride Philip Kerr ile yapılmış bir röportaj da var.

rumar80

Röportajda Kerr'in 1-3 Aralık tarihleri arasında bir etkinlik için İstanbul'a geldiğini öğreniyoruz.

seastar1000

Evet gelmis beyoglu mepisto da kitap imzalamis pera palas da istnbul kara kitap gunlerine katilmis
Tum kitaplarini okuyan bir hayrani olarak bende sonradan ogrendim
Kendimemi kizayim yoksa etkinlikten gerektigi kadar bilgilendirme yapmayan Alfa kitap ami bilemedim
Birde instagmanda imzali kitaplari gorunce iyice darlandim

hennessy

Sherlock Holmes 1.-2. EVEREST YAYINLARI

Tüm Holmes sevenlerin kesinlikle arşivinde olması gereken eser. İki cildi yayınlandı toplam 3 cilt. Araştırmacı yazarın notları ile cilt ve kağıt kalitesi ile gerçekten çok güzel bir arşiv sizi bekliyor.

Dünyanın önde gelen Victoria dönemi ve Sherlock Holmes uzmanlarından Leslie S. Klinger'ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes, yalnızca polisiye meraklılarına değil, tüm edebiyatseverlere hitap eden bir çalışma.

Bu dünyanın en ünlü dedektifiyle yeni tanışan okurlar, Klinger'ın her öykünün girişindeki berrak sunumundan yararlanırken; deneyimli Sherlockçular, Victoria Çağı İngiltere'siyle ilgili tarihi bilgilerin yanı sıra Sherlock üzerine üretilen en önemli teorileri de içeren binden fazla notla büyülenecekler. Sherlock Holmes külliyatını içerecek olan üç kitaplık serinin ilk cildi, 1891-1893 arasında Strand Magazine'de yayımlanan öykülerin özgün hallerini içeriyor. Daha sonra Sherlock Holmes'un Maceraları ile Sherlock Holmes'un Anıları adlarıyla kitaplaştırılırken oluşan hataları gideren çalışma, bugüne kadar hazırlanmış en derli toplu ve en kapsamlı Sherlock Holmes külliyatı.

Türk okurları ise bu baskıda dünya okurlarından daha fazlasını elde edecekler: Türkiye'nin en önemli polisiye eleştirmeni Erol Üyepazarcı'nın önsözü! II. Abdülhamit ile Sherlock'un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle arasındaki saklı kalmış hikaye, bu önsözde gizli...

Şimdi okumaya devam edin. Elinizde Sherlock Holmes'un toplu öykülerinin uzun ve bilgi dolu bir giriş bölümüyle zenginleştirilmiş "Son Çözümü" var. Korkmayın.

Holmes ve Watson hakkında insanlar ancak sevgi dolu sözler yazabilir.
-John le Carre-

Dünyanın önde gelen Victoria dönemi ve Sherlock Holmes uzmanlarından Leslie S. Klinger'ın editörlüğünde hazırlanan Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes, yalnızca polisiye meraklılarına değil, tüm edebiyatseverlere hitap eden bir çalışma.

Dünyanın en ünlü dedektifiyle yeni tanışan okurlar, Klinger'ın öykü girişlerindeki berrak sunumlarından yararlanırken; deneyimli Sherlockçular, Victoria Çağı İngiltere'siyle ilgili tarihi bilgilerin yanı sıra Sherlock üzerine üretilen en önemli teorileri de içeren binden fazla notla büyülenecekler.

Sherlock Holmes külliyatını içeren üç kitaplık serinin ikinci cildi, 1903-1927 arasında Strand Magazine'de yayımlanan öykülerin özgün hallerini kapsıyor. Sherlock Holmes'un Dönüşü, Son Selam ve Sherlock Holmes'un Vaka Kitabı adlı üç kitaptan oluşan bu cilt, bugüne kadar hazırlanmış en derli toplu ve en kapsamlı Sherlock Holmes külliyatının ikinci halkası.

Arthur Canon Doyle eşsizdir... Eser verdiği türdeki öncülüğü, taklit edilse ya da genişletilse dahi, asla aşılamamıştır.
-Stephen Fry-
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

rumar80

Bence Alfa'ya kızmalı.  Neden bu kadar satan bir yazarı okuruyla buluşturmuyorsun?
  Bunu haber yapmıyorsun?
   Ben onlara kızıyorum.

rumar80

Scott Manson serisinin son kitabı Sahte Dokuzu okudum. Kerr gerçek anlamda bir polisiye yazmıyor bence.  Özellikle Scott Manson serisinde polisiye temelinde futbol dünyasını ciddi eleştirilerle sarsıyor.
  Bu kitapta da Çin'in futbol dünyasındaki büyümesi, İngiltere futbol federasyonunun nelerle uğraştığı  ve sportakal sağlığı sistemi ile ilgili çarpıcı bilgiler var.
   Bernie Günther serisi de farklı değil. Ben biraz da bu yüzden seviyorum.

OZAN BALIM

Daha önce Kitap Yayınevi tarafından 4 kitabı basılan seriye Alfa el attı. Serinin devamında babası Didius Falco gibi acar bir dedektif olan kızı Albia cinayetleri çözmeye devam ediyor.

Kıtap Tanıtımları:

NİSAN ŞENLİĞİ

Marcus Didius Falco ve Helena Justina'nın kızları Flavia Falco, İmparatorluk Romasında bilgi toplayıcı olarak çalışmaktadır. Ve babasının sadece eski mesleğini değil, Çeşme Meydanındaki sefil pansiyonu da devralmıştır. İşini enerji, kararlılık ve geleneksel Falco şansıyla yapagelmektedir. Ölümcül bir kazayı araştırmak için tutulmuşken, kendisini mümkün en kötü müşterilerden birinin çektiği bataklıkta bulur. Ne var ki müşterisi birden "şüpheli koşullar" altında ölür. Ama şimdi de Albia ve soruşturması katilin dikkatini çekmiştir ve ölüm hiç olmadığı yakındır.

EVDEKİ DÜŞMANLAR

Antik Roma'da kölelerin sayısı özgür vatandaşlardan çok daha fazlaydı. Romalıların en çok korktukları insanlar, 'evdeki düşmanlar'; çatılarının altındaki kölelerdi. Yeni evli bir çift kendi odalarında ölü bulunduğunda, evdeki köleler başlarına gelecekleri biliyorlardı. Sığınak olarak dokunulmazlığı olan Ceres Tapınağına kaçarlar. Her taraftan baskı altında kalan yetkililer çözüm arayışı içindedir. Lindsey Davis'in bu seferki gizeminde, tıpkı babası Didius Falco gibi özel bilgi toplayıcısı olan Albia'dan cinayeti çözmesi istenir.

Hayal Kahvem

1953 doğumlu, antropoloji ve tıp mezunu Tess Gerritsen'in  polisiye/ gerilim türü romanlarını beğeniyle okuyorum.

Son günlerde  Cerrah'ını okumaktayım. Tess ablaya bir konu açmasam olmazdı.   Bu türü sevenlere kitaplarını hararetle tavsiye ederim. :)

rumar80

Cerrah Jane Rizzoli karakterini ilk defa tanıdığımız macera.  Daha sonra Laura Isles karşımıza çıkar ve ayrılmaz ikili maceraları başlar.
  İkilinin dizisi de var meraklısına.

dean

Annem fanıdır. Bütün kitapları var. Iki sene önce m,i üç sene once mi ne Tüyaptaki imza gününe gidip kitaplarını imzalatmistik.

HacıGeraltEmmi

Pek sevdiğim bir yazardır. Gerilim romanlarının kraliçesidir.