Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mrtekin

221/B'nin 4. Sayısı; "Edebiyat ve Ekranda Casusluk" adıyla çıktı.

İçerik oldukça tatmin edici, literatüre baya iyi değinmişler. Türü sevenler dergiyi kaçırmasın.

https://mobile.twitter.com/bhrglcck41/status/758990334047064064/photo/1
They drew first blood...

rumar80

SAS bile var. Ama en kral casus James Bond  hakkında bir yazı yok.

Mrtekin

Her sayfada Ankara... Kızılay, Sakarya Caddesi, SSK İşhanı, Dil-Tarih, Atakule, öğrenci evleri... ve Emniyet... Cinayet Masasında "yeni müktesebata" uyum sağlayamamış, lambur lumbur, "dişli" bir başkomiser. Hayata başka türlü bakan biri, "amir", öfkeli, yerinde duramayan... İti de uğursuzu da biliyor...

Türkçe polisiye edebiyatının ve yakın dönem popüler kültürün fenomeni Behzat Ç.'nin iki ünlü romanı Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat, yayımlanışının onuncu yılı vesilesiyle özel bir baskıda bir arada... Emrah Serbes'ten bir Ankara polisiyesi...

(Tanıtım Bülteninden)
They drew first blood...

Mrtekin

They drew first blood...

OZAN BALIM

221B Dergi çok iyi gidiyor. Kasım-Aralık sayısı teması "Polisiyede Bilim". Kesinlikle takip edilmesi gereken bir dergi...

OZAN BALIM

Sherlock Holmes hayranı iseniz sakın almayın, çok kötü bir kitap, bestseller mantığı ile yazılmış, Doyle'un akılcılığından eser yok. Maalesef bu tarz kitaplar çoğaldı ve okuyucuyu hayal kırıklığına uğratıyorlar...

OZAN BALIM

Philip Kerr serisi ile hala tanışmayan var mı? Tanışmadıysanız ve polisiye okuruysanız çok şey kaybetmişsiniz. Kapakta yazan "Best Seller" yazısını ciddiye almayın, ortalama bir best seller okuruna hitap etmeyecek bir seri ve bu yazı bile seriyi okumak isteyen bir çok ciddi polisiye okurunu uzaklaştırıyor maalesef... 11. kitap "Sessizliğin Öte Yakası" çıktı. Seri devam edecek...

OZAN BALIM

Philip Kerr'in "Scott Manson" serisini de okumanızı tavsiye ederim. Futbol polisiyesi serisinde London City takımının antrenörü Scott Manson olarak başlıyor hikaye ve futbola dair çok şey söylüyor. Şu aralar 3. kitap "Sahte Dokuz" çıktı.

kedidiro

Zayıf başladı ama her sayıda kendini geliştirdiğini düşünüyorum bende. İki ayda bir alınası bir dergi oldu...

seastar1000

@ozanbalim galiba bir siz birde ben polisiyeciymisiz burada😃😃😃😃😃

hennessy

Alıntı yapılan: OZAN BALIM - 25 Aralık, 2016, 17:35:16
Sherlock Holmes hayranı iseniz sakın almayın, çok kötü bir kitap, bestseller mantığı ile yazılmış, Doyle'un akılcılığından eser yok. Maalesef bu tarz kitaplar çoğaldı ve okuyucuyu hayal kırıklığına uğratıyorlar...

Telif hakları bitince artık herkes Holmes basar oldu. Bir polisiye tutkunu olarak orijinal taraftarı olsam da ara sıra güzel yan hikayeler çıkıyor alıyorum.

Tavsiyenize uyup bunu almayacağım listemden çıkardım.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

rumar80

Okumak gafletinde bulunduğum kitaplardan.  Bir de araya Vidocq'u sıkıştırmaya çalışmış ki iyice çuvallamış.
Aman uzak durun

rumar80

Ben de varım.

Bernie Gunther serisinde ikinci kitabı şu sıralar okumaktayım ama serinin sekiz kitabı da elimde.
   Scott Manson'da ise daha hızlıyım.  İlk iki kitap okundu.  Üçüncü kitabın siparişi verildi. Futbol alemi ve ilişkileri açısından çok başarılı bir polisiye.
   Forumda Bernie Gunther okuduğunu bildiğim başka dostlar da var meraklanmayın

OZAN BALIM

Alıntı yapılan: seastar1000 - 25 Aralık, 2016, 20:18:27
@ozanbalim galiba bir siz birde ben polisiyeciymisiz burada😃😃😃😃😃

Epey polisiyeci vardır bence. Ben kaşif ruhluyum biraz; tabii keşfe çıkmanın en talihsiz yanı çok kez hayal kırıklığına uğramak ama Bernie Günther ve yine Scott Manson beni hayal kırıklığına uğratmadı. Alfa çok hızlı basıyor ve kitaplar kondisyon yönünden zayıf. Ben çok temiz kitap okurum ama ona rağmen ciltler ilk sayfalarda açılmaya hazır. Bir de o kadar çok yazım hatası var ki bıktırıyor. Onun dışında çeviri 10 numara. Daha iyisi çıkana kadar beklemeyin okuyun yine de...

OZAN BALIM

Labirent Yayınlarının sahibi, editörü, dizgicisi, stand elemanı, hamalı, herşeyi dostum Hüseyin Çukur hakikaten çok emek veriyor her bir kitabına ve özellikle bu dergiye. Derginin güzel tarafı Türkiye'deki kalburüstü hemen hemen tüm polisiyecilerin katkı koyduğu bir dergi. Bu dergide sadece polisiye edebiyat değil, sinema, dizi ve genel kültür de var. Zamanla çok daha iyi olacağına eminim. İlgilenenler için dizi dergisi Episode da ilk sayısı ile yayın dünyasına girdi...