Polisiye Öyküleri

Başlatan hennessy, 28 Mart, 2011, 22:07:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rumar80

İlk mesajda biraz anlattım SAS Soylu Serrenisme Altesleri (Son Altesse Serenissme)nin kısaltılmışı olup bu ajanın kod adıdır. CIA'in pis işlerini yapar. Bal rengi gözleri, Alexandra adlı uzatmalı nişanlısı, fotoğrafik hafıza özelliği (gördüğünü unutmama) ve yassı tabancası olan bir elemandır.

Gandalf

Alıntı yapılan: JAVA 30.000 - 24 Ekim, 2011, 19:42:31
Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 19:05:08
   Bir güzellik yapıp SAS'ları da tarasan ne  süper olur.

cahillliğimi bağışlayın SAS'lar ne ola ki?...... ;D

Dostum, S.A.S  bir dönem tay yayınlarının yayınlamış olduğu polisiye roman halindeki dizidir.
Bu dizi çizgi roman şeklinde olmayıp tamamen roman niteliğinde fakat kısa hikayelerden oluşan çok sürükleyici bir seriydi.
biraz önce  yeniden inceledim ama taranacak gibi değil 80 nin üzerinde sayı var , bir ikisini siz değerli arkadaşlarımla paylaşayım. :)

Sanırım yeterli olmuştur.

Saygılarımla
Serdar

rumar80

Sağol Serdar.
   Bu arada biraz detay araştırayım derken 2006'dan beri erişkinlere özel çizgi roman tarzında da yayınlanmaya başladığını öğrendim wikipediadan.
   Yayınlanmasını isteyelim mi?  ;)

DAMPYR

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.bu arada bu dizide güzel birşeye benziyor.Tay yayınları demekki zamanında iyi yayınlara imza atmış..... 8)

yalcinerol345

Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 20:15:41
   Sağol Serdar.
   Bu arada biraz detay araştırayım derken 2006'dan beri erişkinlere özel çizgi roman tarzında da yayınlanmaya başladığını öğrendim wikipediadan.
Konu güzele benziyor.Cizgiler de güzelse bence yayınlanmasını isteyelim.

haysat

Tay yayınlarından  çıkan S.A.S'lardan 10 tanesi falan okumuştum gerçekten
her macera bir birinden güzel ve aksiyon yüklü idi.
Bir ara biriktirmeyi bile düşünmüş bayağı bir seri yapmıştım sonra nedense elimden çıkarmıştım.
Sağolasın Umar bize bu güzel seriyi hatırlattığın için.
HİÇBİRİNİZ ANLAMAMIŞSINIZ
BENİ SİZİN YANINIZA HAPSETMEDİLER
SİZİ BENİM YANIMA HAPSETTİLER !

rumar80

Hasan gibi ben de bütün serileri okumuştum.
   İlk olarak Kahire komplosu ve İtalyan intikamı maceralarını okumuş ve hasta olmuştum. Lisede fellik fellik eksik sayıları aradım. Hiç unutmuyorum Lalelli'de Cabir müzükevinin yanında bir gazete bayiinde eski sayıları bulmuştum.
   Epey bir zaman önce İlyas'ın dükkânında takım görmüştüm. İçim gitmişti ama almamıştım. Ahhhh Ahhh

DAMPYR

Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 20:46:38
   Hasan gibi ben de bütün serileri okumuştum.
   İlk olarak Kahire komplosu ve İtalyan intikamı maceralarını okumuş ve hasta olmuştum. Lisede fellik fellik eksik sayıları aradım. Hiç unutmuyorum Lalelli'de Cabir müzükevinin yanında bir gazete bayiinde eski sayıları bulmuştum.
   Epey bir zaman önce İlyas'ın dükkânında takım görmüştüm. İçim gitmişti ama almamıştım. Ahhhh Ahhh

Antalyada değişik sahaflarda azar azar gördüm galiba ben yarın iş çıkışı bakıp size bilgi vereyim...... 8)

Gandalf

Alıntı yapılan: rumar80 - 24 Ekim, 2011, 20:15:41
   Sağol Serdar.

Bence çok güzel olur .Uzun zamandır böyle değişikliklere ihtiyaç var aslında .Ama  bu çizgiromanları ülkemizde hangi yayın evi yayınlar sence ? ???

rumar80

Frankofonların hali zaten belli. Biraz amatör ruhlu biri lazım.

İlhan Yılmaz

Sas romanları çok tutulunca ve de orijinal yayına yetişilince Tay Yayınları Osman Aysu'ya dönem dönem Sas romanları yazdırmıştır. Ama hangileri olduğunu sormayın ben de bilmiyorum.

rumar80

Sevgili İlhan bu acayip bir anektod.
   Osman Aysu ha.... İlginç.

rumar80

Elko Krizantem ilk karşılaştıklarında Malko'yu öldürmeye çalışmış, sonra yardımcısı olmuştu. Şatonun tamiri bir kere tamamlanmış, ancak İtalyan intikamı macerasında teröristlerce hasara uğramıştı.

Mister NO

80'li yılların başlarında TAY Yayınlarının çıkardığı serilerdi.Kitaplar gazete bayilerinde satılıyordu.15 günde bir ya da ayda bir gibi peryotlarla yayınlanırdı.

Büyük bir sabırsızlıkla James Bond ve Mike Hammer'ın yeni sayılarının çıkmasını beklerdim.Tay yayınları James Bond'un ilk kitabı olarak Rusya'dan Sevgilerle'yi basmıştı.Bence yayınevi için iyi de bir tercih sayılır.Bu maceranın bir kısmının İstanbul'da geçmesi okuyucuda ilgi uyandırmıştı.Yine o yıllarda Roger Moore'un oynadığı Bond filmlerinin popüler olması kapaklarda etkisini göstermiş ve Aslan Şükür her biri bence sanat eseri olan Bond serisi fotoğrafındaki kapaklara imza atmıştı.

Mike Hammer kitapları ise kapak resimleri ile ilgi çekmekteydi. ;) Seri MAYK HAMMER adıyla çıkmıştır.Yazarı Mickey Spillane olan serinin orjinali yayınlanmıştır.
Bu konunun önem arzeden tarafı Mayk Hammer'ın Türkiye macerasında gizlidir.

Çeviri "Mayk Hammer"lar, o zamanlar (1953 yılında) Refik Erduran, Ertem Eğilmez ve Haldun Sel'in ortaklaşa kurdukları Çağlayan Yayınevi'nden çıkmaktadır. Basılan ilk çeviri Mayk Hammer kitabı ABD'li yazar Mickey Spillane imzasını taşıyan 'Kanun Benim' (I, The Jury–1954) olur. Kemal Tahir'in "F.M." ikinci takma adıyla yazdığı bu kitap inanılmaz bir ilgi görür. Çok kısa sürede yeni baskıları yapılan kitap, 100 binin üzerinde bir satış rakamına ulaşır. 'Kanun Benim'in başarısı üzerine, Çağlayan Yayınevi diğer Mike Hammer maceralarının da çevrilip yayımlanacağını duyurur. Kemal Tahir'in Mickey Spillane'den çevirdiği Çağlayan Yayınevi'nden çıkan diğer kitapları da aynı başarıyı tekrarlar. Fakat olay burada noktalanmaz; çünkü yayımlanan Mayk Hammer romanları Türk okuyucuları tarafından büyük zevkle okunur ve yeni Mayk Hammer'ın maceralarını talep ederler. Ancak Spillane, altı adet Mayk Hammer romanı yazdıktan sonra kitap yazmaya ara vermiştir.

Bu durum, talebi karşılama hevesindeki yayıncıların yerli yazarları sahte Mayk Hammer maceraları yazmaya teşvik etmeleri sonucunu doğurur. Nitekim 1950'li ve 1960'lı yıllarda Türkiye'de 250'nin üzerinde sahte Mayk Hammer macerası yayımlanır. Bu süreçte, orijinal maceraların çevirmeni Kemal Tahir'in de Çağlayan Yayınevi'nden dört adet sahte Mayk Hammer romanı çıkarır. 'Kara Nara'(1955)'da bunlardan biridir.

SAS Serisi de Tay Yayınlarının kapaklarda kullandığı fotoğraflarla gazete bayilerinin camlarında dikkat çekmeyi başarmıştı.Sanırım o dönem Fransız baskılarda kullanılan orjinal kapaklar kullanılmıştı.Özellikle serinin başlarında yayınlanan SAS İstanbul'da macerası bu ilgiyi arttırmayı başarmıştır.Ayrıca serinin en iyi kapağı olduğunu halen düşünürüm.

Tam seri halinde kolleksiyonumda bulunan bu kitaplar dışında dönemin Gelişim Yayınlarından çıkan polisiye serisi Sarı Diziyi de unutmamak lazım bence. ;D

Mister NO

Rusya'dan Sevgilerle kitap ve filmden resimler.