Şubat 2011 Yayınları Satış Rakamları

Başlatan pearl jam, 10 Haziran, 2011, 22:17:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alan ford

Alıntı YapBu arada kendimle çelişicem ama mister no ları ben de erteliyorum 3 senedir. ama erteleye erteleye biriken kitaplar içinden çıkılmaz bir duruma geldi, ertelemeye yeni başlayanları buradan uyarıyorum, fazla ertelemeyin :)

Bu konuda pearl jam'a kesinlikle katılıyorum. Bende Mister No, Martin Mystere , Zagor ve Büyülü Rüzgar'da 3 yıl geri kaldım. Şimdi toparlamak çok zor. Bir yerden tekrar başlayıp arayı açmayayım diyorum, yeni yayınlar onada izin vermiyor. Açık arttıkça artıyor. Tex altın seride kutu olayına girip açığı kapattım bi miktar ama yeni seride daha elde var sıfır. Bakalıp yavaş yavaş tamamlayacağız
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

rumar80

Ertelemek ciddi sorunlar doğurabilir. 40'lı sayılarına kadar büyülü rüzgarı almıştım. Ardından birakmak zorunda kalmıştım. Tekrar başladığımda 80 sayıyı almak zorunda kaldım. Cebim uzun süre acıdı. Bu nedenle eğer bir seriyi alacaksam mutlaka zamanında alıyorum.

hanac

Alıntı yapılan: pearljam - 13 Haziran, 2011, 13:23:32
Kullanılan Oy Sayısı : 34
1- Planet Hulk - 2............: 17 ( %50 )
2- Büyülü Rüzgar - 101...: 14 ( % 41 )
3- Mister No KM - 54.......: 13 ( % 38 )
    Zagor - 107.................  13

Oy sayısı 40 oldu, değişen birşey yok.

1- Planet Hulk - 2............. 20 (%50)
2-Büyülü Rüzgar ............  17 (%43)
3- Mister No KM-54 ........  16 (%40)
Zagor 107 .....................  16 (%40)

pearl jam

İşte istatistik bilimi budur  ;D

Anketi yeni gören arkadaşlara hatırlatmakta fayda var; anket süresiz olarak açıktır, her zaman oy kullanabilir veya kullandığınız oyu değiştirebilirsiniz.

tommikser

Ki kare dağılımına göre populasyonun tercilerini ve dağılımını yaparak analiz edebiliriz değil mi? ;D

HacıGeraltEmmi

Sanırım katılım 100 kişiye de ulaşsa oranlar değişmeyecek gibi görünüyor. Büyülü Rüzgar'ın durumu başlı başına bir araştırma konusu, hatta Mister No ile birlikte. Zagor ve Tex okuyucusunun her zaman bunlardan kat kat fazla olduğu izlenimi vardır. Anket sonuçlarına göreyse durum tam tersi. Tex okuyucuları süper ciltlere yönelmiş olabilir diye düşünüyorum. Zagor'un klasik ve yeni serilerinin ise Mister No klasik ve yenilerle kafa kafaya mücadele ediyor olmasına gerçekten şaşırdım ve Mister No okuyan birisi olarak sevindim. Bir önceki mesajımda erteleme kriterlerimi yazarken söylediğim gibi bu yayınları geciktirme nedenim: Lal'in kaliteyi gittikçe düşürmesidir. Yoksa her iki kahramanı da severek okuyorum.

rumar80

Aslında bu anket ile 2010'un en iyilerini karşılaştırırsak:
  En iyi birinci ve ikinci mini dizi seçilen Greystorm ve Volto Nascosto, en iyi comic yürüyen ölüler ve en iyi fumetti büyülü rüzgarın satışta da önde olması beklenen bir olay kanaatindeyim.
  Bu da okuyucunun (burada altın madalyon üyeleri oluyor) iyi çizgi romanı her zaman satın aldığını ve itkinin gücünü gösteriyor.

SERFOR26

29/ 10 almışım şubattan sonra bende teks altın seri ve normal seriyi bıraktım bende cilt olayına döndüm ayda dört kitaba 48 lira vermektense 8 kitaba 40 lira verip yeni çıkan kitapları almaya başladım ilk defa greystorm aldım (ocak ayı anketine bakarak)ve hoşuma gitti üç cilt çıkmış diger ikisinide alacagım

rumar80

Ben de son dönemde cilt olarak Tex'leri almaya başlamıştım, daha ucuza geliyordu. Hoş bu aralar bıraktım ama.....
   Bu arada anketimiz de "itki" yaratıyor baksanıza

pearl jam

Evet ben de anket sonuçlarından etkilenip Greystorm'un ilk kitabını aldım, devamını da getireceğim.

tommikser

İtalyan çizgi romanının mini serileri oldukça sağlam.Bence bu geçiş sürecini iyi yakaladılar.Yeni yayınlardan da Brendon çok hoşuma gidiyor.Onu da denemeni isterim.

HacıGeraltEmmi

Oğlak Efsanevi Tex 9 dikkat çekenlerden. Yanlış hatırlamıyorsam kapak, fiyat vs. konularında sıkça eleştirilen bir yayın olmuştu. Aldığı oya bakılırsa olumsuz yorumlardan fazla etkilenmemişe benziyor. Bunda fiyat konusunda kolaylık sağlayan sahaf arkadaşlarımızın da etkisi olmuştur herhalde.

Kısa seriler konusunda Güneş'e katılıyorum. Uzun yıllardan beri okuduğumuz dostlar bazı maceralarında kabak tadı verebiliyorlar. Böyle durumlarda özgün konuları, farklı çizerleri ile kısa seriler veya tek sayılıklar imdat çekici gibi oluyorlar. Şahsen son dönem çıkan bu yayınları okumaktan daha büyük keyif alıyorum. 1001 roman Greystorm ve Çizgili Düşler'in  Üçüncü Ahit'i aksiyonun ve heyecanın bir an bile düşmediği yayınlar olarak gönlümde yer ettiler.

s.b

Yeni yayınları alabilmek için eskilere ara verdiğimden ancak bu kadar alabilmişim.

Hızır Bey - 2 ( Prensler Savaşı ) 
Kaptan Swing - 71 
Kerry
Mister No KM - 23

Gerçekten para yetmiyor bu hobiye artık. Yeni yayınlardan şunu da alayım bunu da alayım dedin mi hepten sarsılıyorsun.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN

gamlıbaykuş

Vallahi Sami abi maddiyattan ötürü listemde bir yandan temizlik ve elemeler yaparken bir yandan da yeni yayınlara başlıyorum :) Allah sonumuzu hayır etsin :)
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...

s.b

Alıntı yapılan: gamlibaykus - 24 Haziran, 2011, 15:42:16
Vallahi Sami abi maddiyattan ötürü listemde bir yandan temizlik ve elemeler yaparken bir yandan da yeni yayınlara başlıyorum :) Allah sonumuzu hayır etsin :)

Ben de aynen senin durumundayım. Şu anda elenmek için Red Kit ilk sırada bekliyor.
İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANIRSIN