Star Wars: Darth Vader - Çizgi Düşler

Başlatan dean, 04 Mayıs, 2018, 13:36:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghostrider

Bu son cildi bir sitede bulan var mı?İstanbul Fuarı biteli beş gün oldu piyasada yok.
Büyük güç büyük sorumluluk gerektirir.

haziran00

haziran00

Alıntı yapılan: ghostrider - 15 Kasım, 2019, 16:13:24
Peki bu sitede kapıda ödeme var mı?

Bilmiyorum internet den hiç kitap almadım. Ama bir sorun isterseniz

noir

Kapıda ödeme var mı bilmiyorum ancak güvenilir bir sitedir, zaten Kadıköy'de mağazaları bulunmakta. Kendilerinden yaptığım tüm alışverişler sorunsuzdu. Rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

Nightrain

Marmara Çizgi'nin dükkanıdır efendim.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

ghostrider

Biraz tuzlu bir site,hemen hemen hiç indirim yapılmıyor?
Büyük güç büyük sorumluluk gerektirir.

memospinoz

Alıntı yapılan: Nightrain - 15 Kasım, 2019, 18:36:45
Marmara Çizgi'nin dükkanıdır efendim.

Düzeltme: Burç Üner'in dükkanıdır.

memospinoz

Alıntı yapılan: ghostrider - 15 Kasım, 2019, 19:01:20
Biraz tuzlu bir site,hemen hemen hiç indirim yapılmıyor?

Çizgi roman dükkanı olduğu için pek fazla indirim göremezsiniz büyük sitelere göre.
Bu kitap şu anda babilde %35 indirimli olarak bulunmakta. Kapıda ödeme yok. Havale/EFT mevcut.
Bkmkitap ve kitapyurdunda şu an yok. Ama e-posta atıp iletirseniz ekleyebilirler. Bu sitelerde kapıda ödeme mevcut.

ferzan

Ve geldik Darth Vader (2015) serisine...

Bundan önce Vader Vuruldu ve Star Wars başlıklarında paylaştığım listeyi ve açıklamayı burada da paylaşarak başlayayım yazıma.

Darth Vader (2015) serisi, 4 ciltlik bir seri ama tam bağımsız değil dostlar. Bir kere Star Wars ana seri ile paralel ilerliyor bir noktaya kadar, sonra kesişiyor. Kesiştikleri nokta ise Vader Vuruldu cildi. Ondan sonra da paralellik son buluyor ve kendi yoluna devam ediyor. Kendi serisinde olan bazı olayların öncesi ve arka planı Star Wars serisinde mesela. Atıyorum, Darth Vader serisinin bir yerinde Luke 'un bir mevzusuyla ilgili bazı detaylar geçiyor mesela. Vader 'ın bir başarısızlığından satır arasında bahsediliyor. Bu Luke bahsinin ve Vader 'ın başarısızlığının ne olduğunu da Star Wars ana serisinin eş zamanlı ciltlerinde görüyoruz. Yine aynı şekilde Darth Vader serisinde ortaya çıkan Doktor Aphra karakteri de her iki serinin birleştiği ve devam sayılarını içerdiği Vader Vuruldu cildinde gözüküyor, sonrasında Star Wars serisinde de kısaca yer alıp ana kurguda Darth Vader serisindeki seyrine devam ediyor. Dolayısıyla Darth Vader serisini, bir noktaya kadar Star Wars serisinden ve Vader Vuruldu cildinden ayrı tutamıyoruz.

Ben duruma Vader Vuruldu cildinin arkasındaki orijinal sayı numaralarıyla uyandım. Baktım, Vader Vuruldu cildi aslında Star Wars ile Darth Vader serilerinin o noktadaki sayılarını içeriyor. Sonrasında Çizgi Düşler 'in de bu ciltleri çıkarma sırasının aslında okuma sırasıyla aynı olduğunu fark ettim. Tabi mini seriler ile diğer tekliler hariç. Keşke Çizgi Düşler önden bir uyarı yapsaymış ama zararın neresinden dönersek kar. Ben de gecikmeli de olsa bu iki serinin ve kesişim cildinin okunması gereken sırayı üçüncü ve son kez paylaşayım;

1- Star Wars Cilt 1: "Skywalker Saldırıyor"
    2- Darth Vader Cilt 1: "Vader"
    3- Star Wars Cilt 2: "Kaçakçı Ayında Yüzleşme"
    4- Darth Vader Cilt 2: "Gölgeler ve Sırlar"
    5- Vader Vuruldu (her iki serinin kesiştiği ortak cilt)
    6- Darth Vader Cilt 3: "Shu-Torun Savaşı"
    7- Star Wars Cilt 3: "Asi Hapishanesi"
    8- Darth Vader Cilt 4: "Oyunların Sonu"
    9- Star Wars Cilt 4: "Harbinger 'in Son Uçuşu"

Bundan sonrasında Star Wars serisi cilt 5, 6, 7 vs..... diye devam edecek, Darth Vader 'ın ise bu serisi (2015) sonlanmış oldu. Yeni Darth Vader serisi (2017), zaman dizininde bu sıralamada yok, 20 yıl öncesinde geçiyor. Dolayısıyla hiç kafa karışmadan tek başına okunabilir. O da 4 ciltte tamamlanacak, Çizgi Düşler şimdilik ilk cildini çıkardı kısa bir süre önce.

Yorumuma gelirsek;

Başlangıçta ilgi çekici gibi oldu, devamında biraz baydı, sonrasında güzel toparladı. 2017 serisini orijinalinden okurken zevkten ayılıp bayılmıştım, bu 2015 serisi için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim ama kötü olmuş da diyemeyeceğim. Her türlü kendini okutuyor, her türlü sürüklemeyi beceriyor. Bir yerde sıkar gibi olsa da sonradan telafi edebiliyor. Ayrıca bu ciltlerde Doktor Aphra karakteri ile tanışıyoruz ki Darth Vader (2015) serisinden sonra Doktor Aphra da kendi özgün serisine kavuşuyor. Çizgi Düşler onun da ilk cildini çıkardı bir süre önce. Gerek Doktor Aphra, gerek yan karakterlerden Kara Krrsantan da bir ara Darth Vader serisi haricinde Star Wars ana serisinde de görünüyorlar hikayenin gerektirdiği yere kadar.
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com