Deadwood Dick Çok Yakında Felix Farkıyla...

Başlatan BAHADIR, 07 Mayıs, 2022, 13:49:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mrtekin

Birşeyi atlıyorsunuz. Felix'in çizgisi baştan beri "koleksiyon"du. Ve de, dünya örnekleri ile kıyasladığınız, arkasında sermaye gücü olan ve yığın ("mass") basım hedefleyen bir çizgi roman@sanat şirketi değil. Tek kişinin fedakarlıkları ve çizgi roman aşkı ile dönen özel bir girişim. Kıyaslamaları doğru yapalım lütfen. Ha bunu beğenirsiniz beğenmezsiniz, ama çizgi bu.

Keza, aşağıdaki analize de bir göz atarsanız, piyasada bu tür basımlara aç bir kitlenin de var olduğunu görebilirsiniz. Yani, normal okuyucu ile bu tür koleksiyoner okuyucunun mali gücü arasında da fark var.

http://altinmadalyon.com/altin/cizgi-roman-piyasasi/limitlinin-limitli/

Merak etmeyin, ben de "normal okuyucu" klasmanındayım. Ama bazı şeyler akılda kalacağına, gözümün önünde olsun düşüncesine de sahibim. Biraz da bu düşünce gıdıklıyor sanki. Bu tür özel basımlar için birşeylerden kısıp, alabiliyorsam ne mutlu. Alamıyorsam zaten geçmiş olsun.
They drew first blood...

YzbVolkan

Bence yayinciyi tanidiginiz icin savunma geregi duyuyorsunuz degerli dostum. Sizi anliyorum.
Ama 90 TL lik Tex e pahalı demeyin o zaman.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

Rossi

Forumdaki kişisel ilişkilerin eleştirilerin dozunu ve yönünü etkilediği doğrudur. Bunu bizzat yaşadım. Ama üslup korundukca tartışmak iyidir. Hasan buna dikkat ediyor zaten.

Ben fiyat tartışmasına girmek istemiyorum.
Genel fikir olarak limitli ve çok  pahalı kitap olayına karşıyım. Bu fikir sadece beni bağlar tabiki.

Ben size olayın farklı bir yönünü anlatıyım. Bir anekdot. Zamanında Deadwood Dick i Bahadır a ( Zaimoglu)a önermiştim. Yalniz şiddet ve argo fazla demiştim. Bahadır kararsız kaldı. Lal telifi almak üzereydi. Ancak Ay hanım ( Barka) şiddet ve argo fazla basmayalim bunu demiş. :)) Böylece Bahadır vazgeçti.
Kısmet Ömer Bahadır kardesimizeymiş.
Bu da böyle bir anekdot işte.

darbove

Alıntı yapılan: Rossi - 07 Haziran, 2022, 13:32:35
Forumdaki kişisel ilişkilerin eleştirilerin dozunu ve yönünü etkilediği doğrudur.
+1
The Bird of Hermes is my name, eating my wings to make me tame.

Mrtekin

Alıntı yapılan: YzbVolkan - 07 Haziran, 2022, 13:05:55
Bence yayinciyi tanidiginiz icin savunma geregi duyuyorsunuz degerli dostum. Sizi anliyorum.
Ama 90 TL lik Tex e pahalı demeyin o zaman.

Merhaba, ama ben İlker Bey'i de tanıyorum.;D İlker Bey, Tex'i "limitli"
mi basıyor sevgili ağabeyim? En az 1500-2000 adet mass basımda, Tex'e 90 tl fiyat konulması pahalı değil midir sizce? Lal'in yaptığı baskı ile arasındaki fark ne o zaman? Yani burada kıyas yapabileceğimiz bir örnek var. Ben Lal'e göre pahalı dedim zaten...

Evet ben Bahadır'ı tanıyorum ama "limitli basıma" ilişkin bir analiz de yaptım ve bunu çok uzun zaman önce sizlerle paylaştım. Görüşümü bu analize dayalı olarak oluşturuyorum, kişisel değil. Hedef kitlesi farklı bir üründen bahsediyoruz. Bu hedef kitlenin de parası var. Çünkü daha önceki örnekleri de (Felix'den ve diğer yayınevlerinden çıkan) satın almışlar. Kıyaslamaları yaparken bu örnekleri de lütfen gözönüne alalım.

Şimdi Tex denilince aklıma geldi. Çizgi Düşler, "satmıyor" gerekçesi ile, Tex Özel'lerin güzelim dev boyutunu düşürerek "normal" boyuta getirdi. Bizim buradaki tepkimiz bir işe yaradı mı, hayır. Gidip aldık mı? El mahkum aldık. Bu işler böyle.

Bir örnek daha, burada Tex çıkmıyor diye ortalık yıkıldı en az 10 aydır. Çizgi Düşler bu tepkiyi göz önüne alarak aman okuyucu sinirlendi, basayım dedi mi? Hayır. Yani, düzensiz bir periyot olacağına, tek basımda işin bitirilmesi, çoğu okuyucunun da tercih ettiği bir durum olabilir. Felix tam da hitap ettiği hedef kitlesindeki koleksiyonerlere bunu vaad ediyor ve de gerçekleştiriyor. Yayıncıyı tanıyalım ya da tanımayalım (ki zaten çoğunu tanımamanız imkansız bu kadar dar bir piyasada), ama Sezar'ın hakkını Sezar'a da verelim lütfen.

Bu arada, Nadir'de, Çizgi Düşler'den çıkan Tex Willer'in birinci sayısı, HC, limitli ve deri kapaklı olarak 950.-TL'ye satılıyor. Çizgi Düşler 15 güne kadar 2. sayının da aynı şekilde HC, ve limitli olarak basılacağını söyledi. Aynı mantık, ben almam (pahalı ya da gerek yok.) ama alan var ki, talep var ki, basılıyor...

https://www.nadirkitap.com/tex-willer-ozel-edisyon-hakiki-deri-ciltli-limitli-baski-sayi-1-2-kitap24888578.html
They drew first blood...

YzbVolkan

Degerli dostum,  haklısınız 90 lira az para degil.
Ben kitabin yarisi renkli ve 2 sayı bir arada oldugu icin oyle denim. O hale geldikki 90 lirayi uygun buluyoruz. Ken Parker 95 lira etiket fiyat ile cıktı kimse yadirgamadı :)

Cizgi Dūslere gelincr onlara cok kızgınım. Guzelim Dev Albumler kuculdū .dediginiz gibi.10 aydir Texi basmadilar.
1500 basiyorlarsa nasil 500 satiyor bu kitap onu da anlamiyorum. Diger 1000 adet depoda mıbekliyor

Lal e gelince hakikaten fiyat uygun. Kagit gramaji dusuklugu bu kadar fark yaratir mi? Aman onlara bir sey olmasın. Fumettinin kalesi yıkılmasin.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

Vassago007

İşin gözden atlanan kısmı, Felix'in çizgisi evet belli ama Irreedeemable ile Deadwood Dick'i kıyaslamak imkansız. Örneklerle From Hell koleksiyon için basılan HC si 200 lira idi, aynı gün cumartesi günü tükendi.
Fumetti okuyucuları arasında Teks 50 lira bile olsa pahalı diyen bir zümre varken hiç bilinmeyen bir Deadwood Dicki bu edisyonda ve bu fiyatlarla basmak bana göre bir kumar. Ayrıca almak okumak isteyenlere de büyük bir engel. Başka bir omnibus basılsa daha da pahalı olsa bu tepkileri almayacağı aşikar. Bir de anlayamadığım bir nokta var, imkanın vardır alırsın bu başka bir şey ama alan arkadaşlardan (tenzih ediyorum) bazıları büyük bir marifetmiş gibi al(a)mayanlara tepeden bakıp ukalalık yapması da ayrıca can sıkıcı.
@Rossi abi bende Bahadır abiye zamanında press yaptım, küfür şiddet vs var diye yanaşmadılar, hiç sevmediğim bir şeyi yazacağım ama keşke lal alsa idi, okuyabilseydik.

Vassago007

Alıntı yapılan: Vassago007 - 07 Haziran, 2022, 17:07:02
İşin gözden atlanan kısmı, Felix'in çizgisi evet belli ama Irreedeemable ile Deadwood Dick'i kıyaslamak imkansız. Örneklerle From Hell koleksiyon için basılan HC si 200 lira idi, aynı gün cumartesi günü tükendi.
Fumetti okuyucuları arasında Teks 50 lira bile olsa pahalı diyen bir zümre varken hiç bilinmeyen bir Deadwood Dicki bu edisyonda ve bu fiyatlarla basmak bana göre bir kumar. Ayrıca almak okumak isteyenlere de büyük bir engel. Başka bir omnibus basılsa daha da pahalı olsa bu tepkileri almayacağı aşikar. Bir de anlayamadığım bir nokta var, imkanın vardır alırsın bu başka bir şey ama alan arkadaşlardan (tenzih ediyorum) bazıları büyük bir marifetmiş gibi al(a)mayanlara tepeden bakıp ukalalık yapması da ayrıca can sıkıcı.
@Rossi abi bende Bahadır abiye zamanında press yaptım, küfür şiddet vs var diye yanaşmadılar, hiç sevmediğim bir şeyi yazacağım ama keşke lal alsa idi, okuyabilseydik.

Son söz: benim fikrim, bu nadirde şu anda eleştirdiğimiz stokçu fırsatçıların işine yaramaktan başka bir şeye yaramayacak gibi geliyor.

Mrtekin

Sayın Vassago,

Cehennemden Gelen'in 111 adet limitli edisyonunun tükendiği gün, Dolar kuru, 5,60 ve o günün 200 TL'sinin karşılığı, bugünün yaklaşık olarak 600 TL'sine tekabül ediyor.

E, zaten Felix'in de en yakın satışa sunduğu set edisyonun fiyatı da 700 tl. Omnibus'un ise 760 tl. Pahalı pahalı diye haftalardır konuştuğumuz şey, "alım gücümüzün dehşet bir şekilde düşmüş olması" değil mi aslında?

Irre ile zaten DD'yi kıyaslayamayız. Farklı edisyonlar. Ama en yakın kıyaslama örneği olarak; 2 hafta sonra satışa sunulacak Tex Willer'in No:2 özel edisyon HC'sine bakabiliriz. Bakalım durumlar nasıl olacak?
They drew first blood...

Vassago007

Alıntı yapılan: Mrtekin - 07 Haziran, 2022, 18:04:13
Sayın Vassago,

Cehennemden Gelen'in 111 adet limitli edisyonunun tükendiği gün, Dolar kuru, 5,60 ve o günün 200 TL'sinin karşılığı, bugünün yaklaşık olarak 600 TL'sine tekabül ediyor.

E, zaten Felix'in de en yakın satışa sunduğu set edisyonun fiyatı da 700 tl. Omnibus'un ise 760 tl. Pahalı pahalı diye haftalardır konuştuğumuz şey, "alım gücümüzün dehşet bir şekilde düşmüş olması" değil mi aslında?

Irre ile zaten DD'yi kıyaslayamayız. Farklı edisyonlar. Ama en yakın kıyaslama örneği olarak; 2 hafta sonra satışa sunulacak Tex Willer'in No:2 özel edisyon HC'sine bakabiliriz. Bakalım durumlar nasıl olacak?

Abi tekrar merhaba, zaten forumdaki herkes şartlarını zorlasa alabilir sanıyorum ama bu hayat pahalılığında önceliklerimiz değişti ne yazık ki. Ben en baştan beri bu kadar okuma sevdalısı varken neden sadece bu edisyonda basıldı dedim ki Ömer Abi cevabını verdi, asla buna itirazım yok. Yanılıyor olabilirim Felix sitesinde KK ile alma seçeneği yok yani ben görmedim. Belki KK ile alma şansı olsa alan sayısı bir tık daha yükselebilir. Örneğin ben KK ile nakit bir şey aldığımda, kartımın özelliğine istinaden tutarı faiz ödemeden vade farksız sonradan bölebiliyorum. Son olarak siz de biliyorsunuz ki Teks Willer HC simi Deadwood Dick Hcsimi dediğimiz zaman çoğunluk Teksi seçecektir. (Bu Deadwood Dick kötü vs anlamına gelmesin lütfen sadece bilinirlik mukayesi olarak yazdım).

BAHADIR

Alıntı yapılan: Rossi - 07 Haziran, 2022, 13:32:35
Ben size olayın farklı bir yönünü anlatıyım. Bir anekdot. Zamanında Deadwood Dick i Bahadır a ( Zaimoglu)a önermiştim. Yalniz şiddet ve argo fazla demiştim. Bahadır kararsız kaldı. Lal telifi almak üzereydi. Ancak Ay hanım ( Barka) şiddet ve argo fazla basmayalim bunu demiş. :)) Böylece Bahadır vazgeçti.
Kısmet Ömer Bahadır kardesimizeymiş.
Bu da böyle bir anekdot işte.

Gene bir "BAHADIR" bastı Batuhan bey, sıkıntı yok... ;)

Doğru... Şiddet ve Argo biraz fazla... Genel dağıtıma giren bir ürün olsaydı da sıkıntı yaratacağını sanmıyorum ama sonuçta bizim bastığımız sadece sitemiz ve Çizgiroman dükkanları üzerinden satılacağı için bilinçli ve yetişkin okur bunu bilerek alacaktır...

Ön siparişe açtığım tanıtım yazısında da;

"Çevirilerde ve çizimlerde hiçbir şekilde sansür taraftarı olmadığımdan bütün çeviriler ve çizimler aynen kullanılmıştır..."

ibaresini özellikle belirttim...

Ayrıca Ay Hanım'a destekleri için de bu platformdan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Alıntı YapFelix sitesinde KK ile alma seçeneği yok yani ben görmedim. Belki KK ile alma şansı olsa alan sayısı bir tık daha yükselebilir. Örneğin ben KK ile nakit bir şey aldığımda, kartımın özelliğine istinaden tutarı faiz ödemeden vade farksız sonradan bölebiliyorum.

Bir önceki yazımda;

Alıntı YapTamam tek sefer için ve alım gücünün bu kadar düştüğü bir ortamda bu rakam bazıları için yüksek bir meblağ... Ama bunu tek seferde ödememek için de bir dünya formül var...

Demiştim... "Bir dünya formül var" var derken aynı şeyi anlatmaya çalışıyordum aslında...

Sitemizde kredi kartı ile ödeme hatta Paytr sisteminin uyguladığı vade seçenekleri ile taksitli alma şansı da var...

Fiyat konuları beni gerçekten üzüyor... Eleştiri hak... Amenna ama söylendi... Defaetle gündemde tutulması bir şeyi değiştirmeyecek... Ben de isterim daha uyguna çıkarmak... 500 baskı yerine 5000 baskı yapmak. Ama şartlar ancak bu şekilde elveriyor... Bu şekilde de gücüm yettiğince devam etme gayreti içinde olacağım... Ha devam edemedim mi? Piyasa da Yarım bir Irredeemable olmayacak... Yarım bir Deadwood Dick olmayacak...

Yapılan bu baskıyı Tex ile Lal'ler ile kıyaslamakta yanlış... Ebat farkı var, Baskı adedi farkı var Kapak farkı var... Var da var... Ama bunları üst üste koyduğunuzda gene diyorum arada abartılacak bir fiyat farkı yok...

Cehennemde gelenle kıyaslamakta şu minvalde yanlış... O da yüksek adetle baskıya girmiş bir yayın... Birim maliyet olarak sadece sert kapak maliyeti ile alakalı bir fark var... Bunu eleştiri için söylemiyorum... Bu tarz özel kapaklı yayınlar bir kitabın komple maliyetini karşılamak için artık şart gibi... Çünkü yüksek adetli baskılarda satış hızı ve maliyetlerin geri dönüşü sizin dediğiniz gibi çok hızlı olmuyor...

Okuyucu kendi açısından haklı... Yayıncı kendi açısından haklı... Ben kendi açımdan haklıyım...:)

Nightrain

Haksız olanlar belli; bizi bu duruma düşüren iş bilmez büyük başlar.
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

BAHADIR

Kısa bir ön okuma...

Joe R. Lansdale'in bir öyküsünden alınan ve Teksaslı yazarın ironisinin ve yaratıcılığının küstah ve çatırdayan tarzına sadık kalan, bu çizgi roman bizi, şiddetin engellenemez biçimde hüküm sürdüğü, çirkin, kirli ve kötü bir uzak batının tam ortasına götürüyor.

Çevirisini yıllarını Zagor'a vermiş Sayın AY BARKA'nın yaptığı, macera sonlarında ki metin kısımları ve röportaj çevirilerine de Martin Mystere'dan da takip ettiğimiz Sayın Fatma Zeynep ECE'nin katkı verdiği Deadwood Dick "tarzı sevenlere" her yönüyle keyifli bir okuma vaat ediyor...

Çevirilerde ve çizimlerde hiçbir şekilde sansür taraftarı olmadığımdan bütün çeviriler ve çizimler aynen kullanılmıştır... (Demedi demeyin...  ;) )

Çok yakında...

Detaylar için takipte kalın...

Felix Koleksiyon Satış Sitesi

https://www.felixkoleksiyon.com/

Sosyal Medya Hesaplarımız.

https://www.facebook.com/Felix-Koleksiyon-101239395077151

https://www.facebook.com/groups/347285546514348

https://www.instagram.com/felixkoleksiyon/

Nightrain

"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

gunes21

İtalyan versiyonuna bakma fırsatım oldu dijital den..

Cizimler fevkaladenin fevkinde , Frisenda ayrı döktürmüş,  hele Andrucci nin bir kizilderilerin hücumu sahnesi var sf 55 -56  harika ..nefes kesici

son dönemde uretilen  en iyi eser edisyon
olacağını düşünüyorum ,2.siram  flaneur dan Manara edisyonu..