Bilim Kurgu Kitapları

Başlatan V, 18 Şubat, 2010, 23:39:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

"Sonsuzluğun Sonu" bir bilimkurgu dehasının kaleminden, her sayfasında heyecanlandıran, şaşırtıcı dönüşlerle okuyucunun nefesini kesen unutulmaz bir klasik. Zamana, Sonsuzluğa ve Gerçekliğine ilişkin sarsıcı bir arayış: Sonsuzluğun sınırlarında, zamanın kıyılarında bir aşk ve kurtuluş öyküsü.

Bilimkurgunun kurucusu sayılan Asimov aşılamamış kavrayışı ve kurgularıyla dünya edebiyatını ve bilimini büyülemeye devam ediyor. Sonsuzluğun Sonu, aşkın zamanlar aşan gücünün öyküsü.

"Asimov'un en etkili eseri. Bir bilimkurgu başyapıtı." -Locus-

"Bu zaman yolculuğu öyküsü edebiyat çevrelerince Asimov'un en dahiyane eseri olarak kabul ediliyor."
-Entertainment Weekly-

"Modern bilimkurgunun en sarsıcı başarılarından birisi. " -The Times-

"Aşılamayacak kadar iyi fikirlerle dolu ... inanılmaz." -Damon Knight-

'Hala yaşayan büyük bir hayal gücünün ürünü." -Daily Telegraph-

"Sonsuzluğu dolaylı bir yoldan keşfettik. Önce Gerçekliklerin hesabını geliştirdik ve kendi Gerçekliğimizi test ettik. Çok küçük bir olasılığın sonucu olan bir Gerçeklikte yaşadığımızı bulunca hayrete düştük."

"Ne yazık ki, Galakside yalnız değiliz. Başka gezegenleri olan yıldızlar var, biliyorsun. Hatta başka zekâlar. En azından bizim Galaksimizde insandan daha eski olan yok, ama insanoğlunun Dünya'da kaldığı 125.000 Yüzyıl boyunca daha genç zekâlar bizim düzeyimize geldiler, hatta bizi geçtiler. Yıldızlararası seyahati geliştirip, Galaksiyi sömürgeleştirdiler."
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 240

Baskı Yılı: 2015

Dili: Türkçe
Yayınevi: Monokl

Caped Crusader

Bu yıl okuduğum ilk kitap ve ilk Asimov kitabıydı. Gerçekten kitapta muhteşem kurgu var. 10 üzerinden 10 puandır benim için. Kısaca bunları diyebilirim.  Acaba Monokl Asimov'un Vakıf serisini yayınlayacak mı?

alan ford

Benim de okuma listemde. Aldım ama hâlâ sıra gelmedi.
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

Animvader

Alıntı yapılan: Caped Crusader - 07 Nisan, 2016, 21:33:21
Bu yıl okuduğum ilk kitap ve ilk Asimov kitabıydı. Gerçekten kitapta muhteşem kurgu var. 10 üzerinden 10 puandır benim için. Kısaca bunları diyebilirim.  Acaba Monokl Asimov'un Vakıf serisini yayınlayacak mı?

Vallahi Monokl mı yayınlar başka yayınevi mi bilmem ama Allah aşkına birisi bassın şu kitapları, ilk üç kitabı okudum gerisi yok, elimiz bağrımızda kaldı.Bir sürü kitap basılırken Vakıf ve Robot serilerini yayınlayan birilerinin çıkmaması akıl alır iş değil, heralde teliflerde bir sorun olmalı.

Caped Crusader

İthaki'ye çok sorulmuş ama cevap verildiğini görmedim hiç. Bi ara araştırmıştım. Telif Tübitak'ta olduğu için İthaki yayınlayamıyor diye birkaç yerde gördüm ama Monokl yayınladığına göre telif sorunu olmamalı diye düşünüyorum.

Mrtekin

Tek kelime ile "muhteşem" bir kitap.

Isaac Bey'in zekasını takdir etmemek imkansız.

Eğer gelecekte de "Altın Madalyon" var olacak ise; o forum üyelerine buradan selam gönderelim. ;D

They drew first blood...

hennessy

Bunu seven arkadaşlar hedef beyin kitabını da okumasını tavsiye ederim.

Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

Mrtekin

Alıntı yapılan: hennessy - 27 Ekim, 2016, 19:14:05
Bunu seven arkadaşlar hedef beyin kitabını da okumasını tavsiye ederim.

Biraz önce sipariş verdim. En ucuzu 15.-tl idi. ;D
They drew first blood...

Mrtekin

http://mobil.hurriyet.com.tr/stephen-hawkingden-insanligi-korkutan-aciklama-40279082

Mars'ta koloni, ilk uzay ülkesi "Asgardia", dünyaya benzer gezegenler bulunması vs derken,

Yavaş yavaş mevzuya uyandırıyorlar galiba.

Bu yavaş yavaş mevzuya uyandırma meselesi "Çocukluğun Sonu'nda" çok güzel anlatılır...😀
They drew first blood...

aydin13

Bilim kurgu dizi ve filmlerle insanları buna kısmen alıştırdılar zaten, bir bilinçaltı oluştu uzayın keşfi vb. hk.

Mrtekin

"Bütçesi 37 milyon Amerikan Doları olan proje, Endüstriyel Devrimi'nden beri bilim insanlarının çözmeye çalıştığı, makinelerden, doğanın sağladığından daha fazla enerji elde edilebilir mi sorusuna cevap arıyor."

http://enerjienstitusu.com/2016/11/23/cinin-yapay-gunesi-isi-yaydi/

Amaç başarılmış.
They drew first blood...

Mrtekin

They drew first blood...

Mrtekin

They drew first blood...

Mrtekin

They drew first blood...