Bilim Kurgu Kitapları

Başlatan V, 18 Şubat, 2010, 23:39:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hennessy

AVENGERS'IN MEŞHUR CASUSUNUN GİZEMLİ DÜNYASINA GİRİŞ...
NATASHA ROMANOFF, dünyanın en ölümcül suikastçilerinden biri. Küçük yaşlardan itibaren ölümcül savaş sanatları üzerine eğitim almaya başlayan Natasha'ya, Moskova'nın en ünlü ajan yetiştirme merkezi olan Kırmızı Oda'daki acımasız öğretmeni Ivan Somodorov, Black Widow [Kara Dul] adını taktı.
AVA ORLOVA, Brooklyn'de yaşayan sıradan bir genç olmak istiyordu ama hayatında olan bitenler, sıradan olmaktan çok uzaktı. Kayıp bir Rus kuantum fizikçisinin kızı olan Ava, bir zamanlar, acımasız askeri deneylere maruz kalmıştı. Daha sonra Black Widow tarafından kurtarıldı ve S.H.I.E.L.D. korumasına verildi. Ava, her zaman gizemli kurtarıcısıyla tekrar irtibata geçmeye çalıştı ama Black Widow, öyle pek ablalık yapabilecek biri değildi.
Ama artık her şey değişti.
Doğu Avrupa'nın her tarafından kayıp çocuk haberleri ve Red Room teknolojisinin kaçırıldığı söylentileri gelmeye başlayınca, Natasha, eski hocasının geri döndüğünden şüphelenmeye başladı ve onu durdurabilecek tek kişi, Ava Orlova'ydı. Geleceklerini tehdit eden bu deli adamı durdurabilmek için Natasha ve Ava, geçmişlerindeki gizemleri aydınlatmak zorundalar. Ava'nın rüyalarına giren siyah gözlü, kum saati dövmeli çocuk hakkındaki gerçeği, ancak bu şekilde ortaya çıkartabilecekler.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

hennessy

Iron Man kostümü de dahil olmak üzere... üzerindeki her şeyi çıkartan Tony Stark, ne kadar yenilmez olabilir ki?

TONY STARK, dünya genelinde pek çok şekilde tanınır. Zengin bir iş adamı. Milyarder. Mucit. Dâhi. Ama hepsinden önemlisi, kırmızı-altın rengi zırhıyla bir süper kahraman ve yenilmez Iron Man olmasıyla nam salmıştır.
Tony'nin hayranlarının asıl bilmediği şey, çocukluğunda başına ne geldiği ve neden oyuncaklarını bir kenara bırakıp barışı ve düzeni sağlayacak silahlar icat etmeye yöneldiğidir. Parlak kostümünün altında, ne denli büyük acılar barındırdığını kimse bilmez. Ama gösteri devam etmek zorundadır. İnsanlar ondan her zaman güçlü, şık ve enerjik olmasını bekler ve onların" yüzünü asla kara çıkartmamalıdır.
Bir reklam kampanyasını yürütmek için, Dublin'deki uluslararası bir ekoloji toplantısına katılan Stark, İrlanda açıklarındaki küçük bir adada, bazı anormallikler olduğunu hisseder. Tony'nin yapay zekâsı Friday, bu konuyu araştırmaması için onu uyarır. Üzerinde sadece savaş zırhının çok hafif bir versiyonu olan parti kostümüyle böyle bir şeye girişmenin ne yeri ne de zamanıdır. Ama tez canlı Tony, bir şekilde oralarda dolanmaya başlar ve asıl parti de işte o zaman başlar. Bu, hiç de alışkın olduğu tarzda bir parti değildir.
Artemis Fowl'un çok satan yazarının kaleminden çıkan bu nefes kesici macerada, Tony Stark'ın iç ve dış şeytanlarıyla savaşmasına tanık olacaksınız.
Murat : Hasan abi Avengers dağılmış duydun mu?
Hasan: Duydum duydum toplanın Tellioğulları

İdrava

Sert kapak gibi görünüyor ama değil.

tommikser

dean

doktor1881

çizgiroman mı yoksa roman mı ;D

dean

pizagor

Okuyan var mı bu kitabı? Alay maksatlı değil sadece merakımdan soruyorum. Yayıncılığa da ucundan köşesinden bulaşmış bir dostumuz ortada alınabilecek Comics telifi kalmadığını söylerken ne kadar haklıymış. Artık bunlara dahi el atıldığına göre...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

dean

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

Goodreads okurlarına göre 2017'nin en iyi bilimkurgu romanı.

Son yılların en iyi bilimkurgu romanlarından biri olan Marslı'nın yazarı Andy Weir'dan yepyeni, soluk soluğa bir kitap!

Jazz Bashara hiçbir zaman kahramanlık peşinde koşmamıştı. Tek isteği zengin olmaktı.

Artemis... Ay'daki tek şehir. Eğer çok zengin değilsen ya da bir turist olarak ziyaret etmiyorsan Ay ve Artemis, tabiri caizse "zalim bir sevgilidir". Haliyle hayatta kalmak için ufak tefek kaçakçılıklar yapmak pek de beklenmedik bir şey değil. Özellikle de çok borcun varsa ve alın terin bu borçları kapamaya yetmiyorsa.

Ek iş olarak kaçakçılık yapan Jazz'in hayatı da karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkınca tamamen değişir. Küçük bir kaçakçı olarak kalkıştığı bu büyük sabotaj boyunu aşacak ve beklediğinin de ötesinde Jazz, tüm Artemis'in kontrolünü ele geçirmeyi ilgilendiren bir komplonun ortasında bulacaktır kendini. Bundan sonra alması gereken risk, işe ilk girdiği zamankinden çok daha büyüktür.

Andy Weir, Marslı'da gösterdiği mühendislik, bilim ve teknoloji bilgisini Artemis'te de sergileyip yine fazlasıyla gerçekçi bir gelecek öngörüyor.

"Marslı'dan sonra isteyebileceğiniz her şey bu kitapta: zekice, eğlenceli, adrenalini yüksek, elinizden düşüremeyeceğiniz bir öykü."
–Ernest Cline, Başlat'ın yazarı. -
"Weir imkânsızı başardı – Ay'daki bir şehirde geçen bilimkurgu noir romanıyla Marslı'yı solladı.
Bu hayattan daha ne isteyebilirsiniz ki? Gidip okuyun şu kitabı."
–Blake Crouch, Karanlık Madde'nin yazarı.   -
"Heyecan verici, keskin zekâlı, adrenalin dolu bir macera... senenin en iyi bilimkurgu romanlarından biri."
–Booklist (starred review)  -

dean

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

21. yüzyıl bilimkurgu edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Değiştirilmiş Karbon'dan uyarlanan ve Netflix'in yayımlayacağı distopik dizi Altered Carbon, 2018'in en çok seyredilecek projelerinden biri olmaya aday!

Phılıp K. Dıck En İyi Roman Ödülü

25. yüzyıl. İnsanlık BM'nin gözetimi altında tüm galakside hüküm sürmekte. Irk, inanç ve sınıf farklılıklarının hâlâ devam ettiği bu dönemde teknolojideki yükseliş hayatı âdeta baştan tanımladı. Bir insanın bilinci depolanarak yeni bir bedene (ya da "kılıf"a) kolayca indirilebilir hale geldi ve ölüm olgusu, ekrandaki bir bip sesine indirgendi.

Eski bir asker ve BM elçisi olan Takeshi Kovacs daha önce de öldürülmesine rağmen son ölümü bilhassa acı vericiydi. Evinden 180 ışık yılı uzakta, eski adıyla San Francisco, yeni adıyla Bay City'de yeni bir bedende uyanan Kovacs kendini, "varoluş"u alınıp satılır şeyler olarak gören bir topluma göre bile karanlık ve büyük ölçekli bir komplonun tam merkezinde buldu. Dünyanın en güçlü insanlarından biri olan Laurens Bancroft bir ölümün sırrını açığa çıkarmak için Kovacs'ı tutmuştu: Kendi ölümünün.

Blade Runner ve Neuromancer gibi eserlerin izinden giden siberpunk türündeki Değiştirilmiş Karbon, son zamanların en dikkat çeken bilimkurgu-distopya romanlarından biri.

"Değiştirilmiş Karbon'un evreni özgün ve çarpıcı. Muazzam karakterler ve eşsiz bir gizem barındırıyor."
- Patrick Rothfuss -

"Şahane bir iş. Mükemmel bir bilimkurgu. Değiştirilmiş Karbon, çok iyi bir giriş yapıyor ve hızını gittikçe arttırıyor. Eşit derecede merak uyandırıcı ve özgün bir eser; son sayfaya kadar elinizden düşüremiyorsunuz."
- Peter F. Hamilton -

"Zekâ dolu bir kara noir, eşsiz bir kurgu ve hikâyesini dört gözle öğrenmek isteyeceğiniz bir karakter."
- Ken McLeod -

"Bu hızlı okunan, etkileyici roman William Gibson'ın Neuromancer'ı ve Norman Spinrad'ın Deus X'inin merak uyandırıcı bir karışımı."
- Publishers Weekly –

Dizinin forumdaki sayfası için;

http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,12463.0.html

galeme

Ben yarısına kadar okumuştum fakat çok hoşuma gitmemişti. Sanırım betimlemelerden dolayı çoğu zaman olayları ve mekanı hayal edemedim. Biraz sıkılmıştım yani. İleri bir zamanda tekrar şans vereceğim.

Ahmet Oktay

Bu kitabın İthaki, Ayrıntı, Versus, Aylak Adam ve İmge kitabevinden çıkmış baskıları var Babil'de. Çeviri ve editörlük hangisinde daha iyidir acaba?

memospinoz

Sadece İthaki Rusça'dan çevirdi diye biliyorum. Diğerleri İngilizce'den, yani çevirinin çevirisi.
Editörlük İthaki'de çok iyi değildir. O konuda Ayrıntı ve İmge daha iyi.
Takdir sizin tabii ki.

Nightrain

Alıntı yapılan: hanac - 11 Kasım, 2015, 14:26:38

Goodreads notu; 3.96 / 5.00

Penguin'in kapakları çok güzel. :)
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

Animvader

Alıntı yapılan: Ahmet Oktay - 17 Şubat, 2018, 15:42:17
Bu kitabın İthaki, Ayrıntı, Versus, Aylak Adam ve İmge kitabevinden çıkmış baskıları var Babil'de. Çeviri ve editörlük hangisinde daha iyidir acaba?

İngilizce'den yapılan çevirilerden birini, hangi yayıneviydi hatırlamıyorum, Rusça orjinali ve İthaki çevirisini karşılaştırmıştım almadan önce. İngilizce'den yapılan çeviri, Rusça orjinaldeki cümlelerin sadeleştirmesi gibiydi, ana dildeki derinlik ve edebi anlatım İngilizceye akabinde de yavan bir  Türkçeye dönüşmüş. Başka Rusça'dan çeviri var mı bilmiyorum ama yoksa İthaki baskısını öneririm.