Bilim Kurgu Kitapları

Başlatan V, 18 Şubat, 2010, 23:39:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mrtekin

Plüton'dan çok net görüntüler paylaşılıyor. Merak edilen; buzlu dış yüzeyin altında bir okyanus olup olmadığı?

https://mobile.twitter.com/nasanewhorizons
They drew first blood...

dean

Enginlik serisi Daniel Abraham ve Ty Franck tarafından yazılan bir bilim kurgu serisi. Şimdilik altı kitap çıktı ve üç kitap daha yolda. Türkçe olarak İthaki yayınlarından çıkıyor. İlk üç kitap Türkçe olarak çıktı. Ben ilk kitabı okudum ve oldukça beğendim. Serinin Syfy kanalında bir dizisi olduğunu da belirtmek lazım. Farklı, güzel bir bilim kurgu arayanlara öneririm. İlk kitabın arka kapak tanıtımını da aşağı bırakıyorum.

İnsanlık güneş sistemini Mars'ı, Ay'ı, Asteroit Kuşağı'nı ve de ötesini kolonileştirmiştir. Fakat yıldızlar hâlâ erişilmezdir.

Jim Holden Satürn'ün halkaları ile Kuşak'taki maden istasyonları arasında mekik dokuyan bir buz şilebinin idari subayıdır. O ve mürettebatı Scopuli adındaki terk edilmiş bir gemiye rastladıklarında korkunç bir sırla karşılaşırlar. Bu birileri için uğruna cinayet işlenecek bir sırdır hem de Jim ile mürettebatının hayal bile edemeyecekleri bir ölçekte. Jim gemiyi oraya kimin ve niye bıraktığını bulamazsa güneş sisteminde savaş çıkacaktır.

Dedektif Miller bir kızı aramaktadır milyarlarca kişilik bir sistemdeki tek bir kızı. Fakat kızın ailesinde para boldur ve parayı veren düdüğü çalmaktadır. İpuçları onu Scopuli'ye ve isyancı sempatizanı Holden'a çıkardığında Miller bu kızın tüm olup bitenlerin anahtarı olabileceğini anlar.

Holden ile Miller'ın Dünya hükümeti, Dış Gezegen devrimcileri ve gizli şirketler arasındaki ince bir çizgide yürümeleri gerekmektedir ve şans onlardan yana değildir. Fakat Kuşak'ta farklı kurallar geçerlidir ve küçük bir gemi bile evrenin kaderini değiştirebilir.

OZAN BALIM

Yaşlı Adamın Kitabını bir solukta okudum. Ne zamandır bir kitaptan bu kadar keyif almamıştım desem yalan olmaz. Kitaplığıma neredeyse piyasadaki tüm bk kitaplarını yığınca ne okuyacağımı şaşırmışken iyi bir yol oldu bu seri, yorumlar için teşekkürler...

OZAN BALIM

Pegasus'tan yeni bir kitap çıkmış, ENDER'İN GÖLGESİ.

Seriyi takip eden, bilen var mı? Bu kitap serinin 7. kitabı mı oluyor?

Nightrain

Jeff Vandermeer'in, Southern Reach üçlemesi Alfa Yayınları tarafından basılmış!

http://www.alfayayinlari.com/kisi-goster.php?kisi=53793
"Bu yıldızı çok mu istiyorsun Heatie? Al ye o zaman!"

hanac

Alıntı yapılan: OZAN BALIM - 23 Mart, 2017, 12:44:24
Pegasus'tan yeni bir kitap çıkmış, ENDER'İN GÖLGESİ.

Seriyi takip eden, bilen var mı? Bu kitap serinin 7. kitabı mı oluyor?

Bizi aydınlatacak bir arkadaş var mı ?

memospinoz

Alıntı yapılan: hanac - 23 Nisan, 2017, 15:45:47
Bizi aydınlatacak bir arkadaş var mı ?

Serinin 7. kitabı değil. Olsaydı da Pegasus basamazdı zaten, çünkü o serinin yayın hakları 6:45'in elinde. Gölge Beşlemesi'nin (Shadow Quintet) ilk kitabı.

Kitabın tanıtım bülteni:
Alıntı YapEnder serisinin başlangıcına yeni bir soluk getiren gölge kitap. Artık Ender'in oyununda her şey daha net. Andrew "Ender" Wiggin, savaş okulundaki tek çocuk değildi ama en iyilerin en iyisiydi. Bu kitap ise o "en iyilerden" birinin, Ender'in sağkolu, arkadaşı ve stratejisti Bezelye'nin hikâyesi. Bezelye'nin hayatı aslında savaşla başlamıştı zaten; Rotterdam sokaklarında hayatta kalma savaşı. Eşi benzeri olmayan bir zekâya sahip küçücük, minicik bir çocuktu. Onun bu azmi ve başarısı tüm dünyada gezegeni uzaylı istilasından kurtaracak liderleri aramakta olan Savaş Okulu görevlilerinin dikkatini çekti. Bir dizi testin ardından Savaş Okulu'na gitmeye hak kazandı. Ve işte orada Ender'le tanıştı...

memospinoz

Korkuyla Yaşamaya Alışmıştı. Başa çıkamadığı tek şey yalnızlıktı. Dünyadaki her erkek, kadın ve çocuk; geceleri ortaya çıkan, kana susamış yaratıklara dönüştü ve hepsi Robert Neville'in peşinde. Gündüzleri medeniyetin terk edilmiş kalıntıları arasında dolaşan Robert hayatta kalabilmek için yiyecek, kendini ve evini korumak içinse silah ve malzeme arıyor. Bir yandan da kendisi gibi virüs bulaşmamış insanları bulma umudunu koruyor. Geceleri, evinde barikat kurup günün ağarması için dua ediyor. Ancak Robert'ın bilmediği bir şey var. Virüslü bir gölge her an hata yapmasını bekleyerek karanlıkların arasında onu izliyor. Peki bir insan, yaratıkların dünyasında tek başına ne kadar dayanabilir? Hayatta kalsa bile bu hayat yaşamaya değer mi? "Yirminci yüzyılın en önemli yazarlarından biri." -Ray Bradbury- "Kimse Matheson'ın şiddet yeteneğinin üstüne çıkamaz." -Robert Bloch, Psycho'nun yazarı- "Dracula'dan bu yana, ölümsüz varlıklar üzerine yazılan en sürükleyici roman." -Dean Koontz-.

(Tanıtım Bülteninden)

Çevirmen: Beril T. Uğur

Sayfa Sayısı: 328
Etiket Fiyatı: 25 TL

doktor1881

doktor1881

Bütün bu filmler aynı kitabın uyarlaması mı :o :o :o

pizagor

Kapağında yeralan Koontz gibi talihsiz bir referansa rağmen (hanac dostumuzun kulakları çınlasın ;D) kitabın siparişini az önce verdim. 'Ben Efsaneyim'le birlikte gelecekler: China Mieville'den Elçilik Kenti ve Emrah Serbes'ten Son Hafriyat ve Erken Kaybedenler kitapları. Tuhaf ama keyifli bir karışım oldu!
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

pizagor

Alıntı yapılan: pizagor - 23 Mayıs, 2017, 17:17:15
Richard Matheson'ın 'Ben Efsaneyim' romanına başladım. Hiç yormadan, hızlıca gidiyor. Henüz 100. sayfadayım ve bendeki merak duygusu had safhada...

Başka bir başlıkta çok heyecanlı gittiğine dair yazmıştım ama kitabı bitirdiğim an itibariyle farklı bir noktadaydım. İlk 100 sayfa sonrasında büyü bozuldu. Bir kere, hacmine bakıp roman diye başladığım, 'oooo kimbilir daha neler olacak!??' diye okuduğum 'Ben Efsaneyim' uzunca bir hikaye - kısa roman, artık nasıl isimlendirirseniz, öyle çıktı. Kitap bu uzun hikayeyle birlikte pek çok kısa öyküden oluşuyor. Ama itiraf edeyim, 'Ben Efsaneyim' sonrası gelen hikayelerden birkaçı çok hoşuma gitti, her ne kadar bugüne göre bir miktar hafif gelse de, şiddet ve korku dozajı düşük kalsa da. Zamanın Korku ya da Süper Korku, yakın dönemin Lal etiketiyle sürekliliği olamayan Eerie ve Creepy tarzı bir hikaye anlatıcılığı var bunlarda. Lakin okurken anladım ki, aynen Stephen King'in kapakta da dediği gibi, 1954 yılında yazılmış 'I AM LEGEND', roman ya da hikaye veya çizgiroman olsun, ardıllarına referans olmuş, yazarlar Matheson'dan etkilenmiş, izinden gitmiş. Misal King imzalı 'Mahşer' doğrudan 'Ben Efsaneyim'in, nedenleri farklı olabilir ama, kurgu olarak bir versiyonu adeta. Helalinden 8/10...

pizagor

Otostopçunun Galaksi Rehberi Kabalcı'dan sonra başka bir yayınevinden (Alfa) yeni baskılarını yaptı. Bu yeni kitapların kapakları çok hoşuma gitti, içerığinin ruhunu yansıtacak şekilde eğlenceli tasarımlar olmuş. Serinin sonraki kitapları aynı lezzette olmasa da ilkini mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

memospinoz

Otostopçunun Galaksi Rehberi'nin tek cilt versiyonu da daha sonra gelecekmiş. Tek tek almak istemeyenlere duyurulur.