Fantastik Edebiyat

Başlatan ümitkr, 15 Temmuz, 2011, 12:01:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hanac

1. Kitap: Yaylı Bacak Jack

"Ekim sonu, yılın büyük okuma sezonu başlar. Şu andan Noel'e kadar akşamlar uzar, çimler ve bahçe uzun bir kış uykusuna yatar ve serin havalar, kır yürüyüşlerine ve semt gezintilerine ve ardından da iç ısıtan içeceklere davetiye çıkarır. Bu, pazen gömlek ve yün battaniye havasıdır. Bu, hayalet hikayelerinin, yavaş yavaş okunan tarihi romanların ve maceracı cesurların heyecanlı öykülerinin zamanıdır." Ve mevsim hafif bir kışa sarmaya başlar -ileride sertleşecek olan kışa. O karanlık, sıcak, uzun gecelerde zihninizde sıcak, keyifli, masalsı, arkakik bir tat bırakacak olan "Yaylı Bacak Jack" tüm bu koşulları düzgünce harmanlıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 480

Yayınevi: Altıkırkbeş Basın Yayın

hanac

2. Kitap: Kurmalı Adam

Mark Hodder'ın Philip K. Dick ödüllü ve şimdilik 5 ciltten oluşan inanılmaz SteamPunk serisi " Burton & Swinburne'ün Olağanüstü Maceraları " yayımladığımız ilk cildi " Yaylı Bacak Jack " sonrasında daha da derinleşerek " Kurmalı Adam " ile devam ediyor. Eşsiz zaman atlamaları ve tarihin büyük şahsiyetlerinin katılımlarıyla fantastikten, polisiyeye, korkudan gerilime tarihin ve teknolojilerinin keskin bir zeka etrafında toplanıp eksik edilmeyen şiirsel bir dille derinleşen sonsuz Bilim Kurgu Dünyasının eşsiz yazını...
Mark Hodder gerçekten çok ileride !

(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 496

hanac

Bu seriyi okuyan var mı ? Goodreads notları çok iyi.

SteamPunk serisi imiş.

İkinci kitap 42 ₺ den 9.90 ₺ ye düşmüş İdefix'de.

Alsam mı ?

OZAN BALIM

İlk kitabı okudum, fantastik edebiyat - gotik - tarih içiçe. Kurgu ilgi çekici ama 6:45 çevirisi maalesef kötü. Alınabilir, okunabilir yine de...

dean

Sissoylu Üçlemesi'nde yaşanan olayların ardından üç yüz yıl geride kaldı ve hem bilimde hem de teknolojide önemli gelişmeler yaşandı.  Trenleri, elektrik enerjisi ve hatta yeni yeni boy göstermeye başlayan gökdelenleriyle, Scadrial artık modern zamanların eşiğinde.
Ancak tüm bu heyecan verici gelişmelere rağmen, büyü bu dünyanın kaderine etki etmeye devam ediyor. Yabanlar adı verilen uzak diyarlarda adalet ve düzen sağlamaya çalışanlar için, Allomansi ve Ferusimya âdeta vazgeçilmez.
Bu kişilerden biri, Allomansi ile metalleri İten ve arzu ettiğinde, daha ağır ya da hafif olabilmek için Ferusimya kullanan Waxillium Ladrian ve o, az rastlanan bir Çiftsoylu. Yabanlar'da geçen yirmi yılın ardından, Wax şimdi silahlarını kaldırmak ve soylu bir Ev'in başındaki kişiye düşen zorunlu görevleri üstlenmek zorunda.

Acaba etkileyici yapıları ve iki yanı dizi dizi ağaçlarla süslü ve şık yollarına rağmen, bu şehir Yabanlar'dan daha tehlikeli bir yer olabilir mi?

"Sanderson, bu türün en başarılı yazarlarından biri olduğunu göstermeye devam ediyor."
-Library Journal-
"Kısmen Sherlock Holmes kısmen X-Men olarak adlandırılabilecek bu roman, okuyucularına heyecan dolu bir okuma vadediyor."
-Publishers Weekly-

(Tanıtım Bülteninden)

dean

New York Times Çok Satanlar Listelerinin gediklisi Brandon Sanderson'dan politik entrikalar, büyü ve dövüş sanatlarıyla bezeli bir soygun hikâyesi!

Sissoylu Üçlemesi'nde yaşanan olayların ardından üç yüz yıl geride kaldı ve Scadrial modern zamanların eşiğinde. Bir Çiftsoylu olan ve soylu Ev'inin başına geçen Waxillium Ladrian, Yabanlar'da edindiği şeriflik deneyiminin büyük şehirde de işine yarayacağını artık biliyor.

Sürekli devinen, geleceğe umutla bakan ancak hâlâ dengeleri oturmamış Scadrial toplumu, ilk sınavını iş dünyasına kaos getirmeyi ve dinsel çatışmaları körüklemeyi hedefleyen bir dizi suikast ve terör eylemi karşısında verecek. Artık polis teşkilatının resmen üyesi hâline gelen Wax, eksantrik ortağı Wayne ve zeki bir genç olan Marasi, Scadrial'da her şeyi allak bullak edebilecek bir iç kargaşaya mani olmak zorunda.

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

pizagor

Seriyi sonlandıracak üçüncü kitap tüm dünyayla aynı anda mayıs 2018'de raflarda...
İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

memospinoz

Değil. O, "Kayıp Rıhtım"ın April Fools' Day şakası.  ;D

pizagor

alan ford

kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

gamlıbaykuş

Alıntı yapılan: pizagor - 01 Nisan, 2018, 18:47:26
Seriyi sonlandıracak üçüncü kitap tüm dünyayla aynı anda mayıs 2018'de raflarda...

Çok sinirlenen insanlar oldu ama bu şakaya:)
Hayat ne kadar güzel, hoş,
Haydi durma sevgiline koş...

dean

Matem Bantları, Lord Hükümdar'ın sahip olduğu ve takanlara onun güçlerini bahşettiği rivayet edilen efsanevi metalakıllar. Ama Matem Bantları'nın gerçekten de var olduğunu düşünen tek bir kişi bile yok neredeyse...

Bir araştırmacı kandranın, yanında Matem Bantları'nı tasvir eder gibi görünen bazı görseller ve hiç kimsenin okuyamadığı bir dilde yazılmış metinlerle Elendel'e dönmesi, şehirde büyük bir heyecan yaratıyor. Waxillium Ladrian, durumu soruşturmak için güneye, Yeni Seran şehrine gitmekle görevlendiriliyor.

Bu yolculuk sırasında, amcası Edwarn ve Küme olarak bilinen karanlık örgütün gerçek emellerine işaret eden ipuçları keşfedecek.
İster geçmişte isterse gelecekte geçsin, Brandon Sanderson'un yazdığı kitaplar, fantastik edebiyattan keyif alan ve dünyanın dört bir yanında yaşayan hayranlarını büyülemeye devam ediyor.

Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)

pizagor

Ölümsüzlerin Kızı

Prenses Diana, kendini efsanevi savaşçı kız kardeşlerine kanıtlamaya can atmaktadır. Bunu yapabilmek için eline nihayet fırsat geçtiğindeyse zafer kazanma şansını, ölümlü bir hayatı kurtarmak uğruna hiçe sayıp sürgüne gönderilme pahasına Amazon yasalarını çiğner. Diana kısa süre sonra kurtardığı kızın hiç de sıradan biri olmadığını ve onu kurtarmasının bütün dünyayı kıyamete sürükleyecek sonuçlar doğurabileceğini öğrenir.

Ölümün Kızı

Alia Keralis, aşırı korumacı ağabeyinden kaçabilmek için bir yarıyıl tatilini denizde geçirmek ister ama varlığının bile bir dünya savaşı başlatabileceğine inanan kişiler tarafından takip edildiğinin farkında değildir. Bindiği gemide bomba patladığında Alia, gizemli ve olağanüstü kuvvetli bir kız tarafından kurtarılır ve korkunç bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır: O bir Savaşgetiren'dir ve Truvalı Helen'in soyundan gelmektedir. Kaderinde kan ve ıstırap dolu bir çağ başlatmak vardır.

Birlikte

Yetenekleri sınanan Diana ve Alia, dünyalarını kurtarabilmek için bu savaşta omuz omuza vermek zorundadırlar. İki kız birlikte hem ölümlü hem de ölümsüz düşmanlardan oluşan ve amaçları Savaşgetiren'i yok etmek ya da ele geçirmek olan bir orduyla çarpışacaktır.

"Savaşgetiren kesinlikle büyüleyici; her cümlesi duyularınızı, 'İnanılmaz, bu yepyeni bir şey!' hissiyle harekete geçiriyor."

Libba Bray, The New York Times çoksatan yazarı

Bir Amazon'un verdiği söz, hafife alınmaz.

Diana derin bir nefes aldı. "Hayır, ölümlü sözü değil. Amazon yemini istiyorum."

Alia'nın gözleri kocaman açıldı. "Ne istiyorsun?"

"Amazonlar. Savaştan doğmuş, yalnız ve ancak kendi kendilerine hükmetmeleri için yaşama gönderilmiş kadınlar. Bu anlaşmayı onların sözleriyle yapacağız. Anlaştık mı?" Alia başıyla onayladı ve Diana yumruğunu kalbinin üzerine yerleştirdi. "Savaştaki kız kardeşim, ben senin kalkanın, senin kılıcınım. Nefes alıp verdiğim müddetçe düşmanların sığınak bulamayacaklar. Yaşadığım müddetçe, senin davan benim davamdır."

Alia da elini kalbinin üzerine koyarak bu sözleri tekrarladı. Bu, Diana'nın daha önce hiç kimseyle paylaşmadığı, sonunda onu bir katile dönüştürebilecek bir sözdü.

İşte tam o anda, etraflarını saran hava adeta yırtılarak açıldı. Oldukça yüksek, kesik kesik bir gürültü Diana'nın kulaklarına doldu. Bu sesi tanıyordu, Kâhin'in sularında gördüğü görüntülerden hatırlamıştı. Silah sesi.

"Bardugo, güçlü kadın kahramanın simgesi haline gelmiş Wonder Woman'ın değerini hakkıyla veriyor."

Booklist

"Sinematik savaş sahneleri ve zamana karşı verilen savaş, heyecanı daima zirvede tutuyor ama bu kitabın parlamasını sağlayan şey, Diana ve Alia'nın birbirine verdiği destek."

Kirkus Reviews

NIC

Özgür senin yorumun nedir peki,bu tarz yorumlar aşağı yukarı aynı oluyor ama sen ne düşünüyorsun merak ettim

pizagor

Geçenlerde bir de Demir Adam romanı çıkmıştı hatırlarsanız. Onda da benzer bir tepki vermiştim: alla alla çizgiroman ve türev piyasaları bu kadar mı büyüdü, kim bu romana para bağlar, kaç kişi para verip de bu romanı alır?!! Anlayacağınız çizgi karakterlerin romanlarına oldukça mesafeli duruyorum.