Ana Menü

Toplu Okumalar

Başlatan V, 29 Aralık, 2014, 21:06:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kedidiro

Çizgi romanına bulaşmış ancak ilk kitabı bile bitiremeden elimden atmıştım. O yüzden biraz tereddütüm var açıkçası. Okumuş birinden birazcık detay alabilir miyiz?

V

"İstemem,eksik olsun.."

V

"İstemem,eksik olsun.."

ferzan

Selami Abi, ben 2,5 sene kadar önce başlayıp 1 sene kadar önce de 5. kitapta ara vermiştim...Toplu okumalar vesilesiyle devam edeceğim...

'' Kıyamet Sonrası '' ( post - apocalyptic ) ortamında, eski dünyadan yüzlerce yıl sonra, yozlaşmış ve medeniyeti tamamen yitirmiş bir coğrafyada, Roland Deschain isimli bir silahşörün ( King'in bu karakteri oluştururken çıkış noktası '' İyi, Kötü ve Çirkin '' de ki Clint Eastwood'dur ama okurken zihnimizde bambaşka bir silahşör canlanır. ) hikayesidir...Bol miktarda toz, medeniyet artığı yerleşimler, eski dünyanın günahlarının bedeli mutasyona uğramış yaşam formları ve çok enteresan detayları barındırır...Nispeten daha uygar sayılabilecek ve eski Avrupa kale kentlerinin o devirdeki muazzam yansıması olan Gilead'ın son silahşörünün geçmişiyle ilgili de açığa çıkmayı bekleyen yığınla meselesi vardır...

Seri, garip bir şekilde ilerliyor ve benim gibi salt '' Kıyamet Sonrası '' atmosferi için başına oturanları zaman zaman uzun bekleyişlere gebe bıraktırıyor...Stephen King'i fazlasıyla Amerikan bulduğum için bir noktada tıkanarak bıraktım ama yakında sizlerle beraber devam edeceğim...Aralarda ne oluyoruz desek de bittiğinde pişman olmayacağımıza adım gibi eminim ( seriyi 5. kitapta bırakıp bir sinir krizi esnasında gidip kitabın sonuna bakmıştım ve o finalin hatırına devam etme kararı almıştım... )...

Okuduğum ilk 4 cilt itibariyle ara sıra sabrımı zorlasa da, benim nezdimde her sayfasıyla mükemmel diyebileceğim kitap,1. kitap '' Silahşör '' dür...2 ya da 3 kez tekrar okumuştum...Yarım günlük ya da sıkı bir akşamlık canı var ilk kitabın...En olmadı 1 gün diyelim...Ama gerisi o kadar kolay değil... :) Harika girizgahtan sonra gönlümün diğer sultanı da 3. kitap '' Çorak Topraklar '' olmuştur ve kelimenin tam anlamıyla '' Çorak Topraklar '' tabirinin bünyede yol açtığı tüm beklentilere karşılık verir...Okurken çizgi roman okuyormuşumcasına görselleri net canlanan ender kitaplardan bu Kara Kule serisi...Karakterler ile ilgili fiziksel tasvirler abartılı detaylı olmamasına rağmen, gayet ekonomik bir şekilde okuyucunun zihninde canlandırması beklenirken, hemen hemen tüm okuyucuların hayalinde aynı suretler canlanır...

Kara Kule serisi, aynı zamanda pek çok esere esin kaynağı olmuştur...Buna PC oyunları da dahildir...Okudukça göreceksiniz ki, Nathan Never'ın çıkış noktası nasıl Blade Runner ise, Brendon'ın da büyük ölçüde Kara Kule'dir...Brendon severler hiç düşünmesin, başlamakta sakınca görmesin...Brendon sevmeyenler ise, Kara Kule'nin Brendon gibi olmadığını bilsin, yeter... :) Tür olarak da kıyamet sonrası, western, macera, dram, gerilim, bilim-kurgu ve gizem tabirleri yeterince uygun olur...

Son olarak kitap kronolojisini de verelim...

1. Kitap : '' Silahşör ''
    2. Kitap : '' Üç'ün Çekilişi ''
    3. Kitap : '' Çorak Topraklar ''
    4. Kitap : '' Büyücü ve Cam Küre ''
    5. Kitap : '' Calla'nın Kurtları ''
    6. Kitap : '' Susannah'nın Şarkısı ''
    7. Kitap : '' Kule ''

İlk kitaptan itibaren 150 - 200 sayfa civarı başlayıp son kitaba doğru kalınlaşarak gidiyor ve 7. kitap '' Kule '', 1000 sayfaya yakın...Benim gibi tuğla fetişistleri için elde evirip çevirmesi, sayfalarını koklanması bile yeterince hoş... :)

Seriyi yarılamış biri olarak, bu 7'linin toplu okumalar için ilginç ve güzel bir soluk olacağını düşünüyorum...

Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

ferzan

İlk iletiye bakmadan bir çırpıda yazınca, gereksiz yere 7 kitabı da listelemiş oldum alık gibi...Neyse, silmeyeyim de ibret vesikası olarak kalsın... :)
Bağnaz okur, memnuniyetsiz beşer, işkilli büzük, sıfır tolerans iksmen, taş kalpli ahkam efendi...

https://ucuztefrika.blogspot.com

dean

Ben kitap serisini okumaya varım dedim ama ben aslında seriyi okudum. Zaten forumda da bahsetmiştim daha önce. Siz başladığınız zaman bende hepsini okumadan tekrardan göz gezdireceğim. Bu sayede hem unuttuğum kısımları hatırlarım. Hem de sohbetinize katılırım.

Seri ile ilgili söyleyeceğim tek şey mükemmel olduğudur. Stephen King benim açımdan türünün en iyi yazarıdır. Hikayeyi ele alışı olsun, üslubu olsun her şeyiyle çok özgün bir kitap serisidir The Dark Tower. Okuması uzun sürer. Ama kesinlikle değecektir. Umarım katılım fazla olur. Bu güzel kitap ile ilgili bol bol sohbet ederiz.

pizagor

İlk Biriktirici... Vampir Dişçisi... Huysuz İhtiyar... KRONİK İTTAPAR!!!
Hayat sana sokak hayvanlarına davrandığın gibi davransın!

pizagor

yunusmeyra

bu kitabı okuyacaklara bir iki ufak öneri: kitapta,tarihi "naçeyev" karakterine gönderme yapılan kişiyi ve o yıllarda "aşırı" diye nitelenebilecek bir kısım rus anarşistinin gerçek düşüncelerini tanımak-öğrenmek faydalı ve zihin açıcı olabilir  ;) bir zamanlar "karaşın" adlı kollektif "naçayev" çevirilerini fanzin halinde dağıtırdı..("devrimcinin anahtar kitabı"vs) tekrar ediyorum ilginçtir  ::)
  ayrıca bu kitap dostoyevski'nin tabiri caizse postu deldirmekten kurtulması ,ağır bir sibirya sürgününden dönüş sırası ve sonrası yazdıklarında; kimi zaman açık kimi zaman örtük dile gelen sert rus devrimci mücadelesine karşıtlığın izlerini taşır..döneminin rus siyasi ortamındaki şiddetli karşıtlıklardaki tarafını belli eden savları ile bilinir..bunun için; vakti olanlar dostoyevski ile ilgili bir biyografiyede başvururlarsa çok farklı bir "ecinniler" okuması olacaktır.. (diğer dostoyevskiler'i de edinip okuyacaklar için -dönemin rusyası'nın ,siyasi tarihine de hakim olarak anlatan-  edward hallett carr'ın ,"dostoyevski" biyografisini okumaları ,en azından bulundurmaları "süper" olur..

HULK DEĞERLİ BİR KAHRAMANDIR!
HSD YENİ ÜYELERİNİ BEKLİYOR

tommikser

4017 sayfalık bu uzun okumaya bende varım.Araya başka kitaplar kesin girer yoksa dengem şaşar :D

alan ford

Tarkan sen bize Bahtin falan da okutacaksın bu gazla ;D
kaçmayı denemek bir tutsağın görevidir

pizagor

Toplu okumalarda Kara Kule bitene kadar yeni bir başlık açmayalım, Kara Kule'de işin içine girince sanıyorum bu kadarıyla yazı yarılarız...

pizagor

Alıntı yapılan: kedidiro - 14 Şubat, 2015, 22:25:00
Çizgi romanına bulaşmış ancak ilk kitabı bile bitiremeden elimden atmıştım. O yüzden biraz tereddütüm var açıkçası. Okumuş birinden birazcık detay alabilir miyiz?

Birkaç ay önce bu serinin çizgiromanını mı yoksa romanını mı önce okumalı diye sormuştum. Dean de cevaben çizgiromanının kitaptan bağımsız olduğunu, kitaptaki boşlukları kapattığını söylemişti. Bu haliyle kitabını bilmeyenler için çizgiromanını takip etmek zor olmalı.

Harun Ça

İlk iki kitabı okuyup araya başka kitaplar girince yarım kalmıştı 3den itibaren ben de katılabilirim.

havsar

"Siyahlı Adam çölde kaçıyordu. Silahşor da peşindeydi."
Böyle başlıyor macera. 5 yıl önce okumuştum.
Roland Deschain adlı son Silahşurun, dünyanın kötü gidişatını durdurmak için Kara Kule' ye yaptığı yolculuk anlatılır.
Maceranın sonuna, Kara Kuleye, o kadar odaklanmıştım ki Roland ile çıkılan o yolculuğun keyfini tam olarak çıkaramadığımı farkettim.
Son sayfaları okurken çok karmaşık duygular yaşamıştım. 
Hiç bir romanı, çizgi romanı ikinci kez okumam ama eğer ikinci kez okuyacağım bir roman olursa o da Kara Kule'dir.

NOT:Bu arada seri bittikten sonra, kronolojik olarak dördüncü ve beşinci kitaplar arasında geçen "Kara Kule: Anahtar Deliğinden Esen Rüzgâr" yazılmıştır.
Bende bu vesileyle son kitabı okumuş olurum.