Teks Aylık Seri - Mylos Kitap

Başlatan Zeljko, 03 Aralık, 2022, 19:16:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kinowa59

Ben bir çizer değilim. Onun için Alfonso Font ile ilgili yazacaklarımi kimse " ukalalık " olarak düşünmesin lütfen. Ben Alfonso Font ' un çizgilerini bir türlü beğenemedim. Çizgileri karikatür gibi geliyor bana. Kızılderilileri erkeğiyle kadınıyla hepsini birbirine benzetiyor. Tex'i de yamuk yumuk çiziyor. Ne karlı iklimi ne de ormanlık alanları doğru dürüst sayfalara yansıtamıyor. Arka plan görselleri zaten önemsemiyor. Büyük boy Tex özel No 12 sayıdaki müthiş bir senaryo ile kaleme alınan " Katiller " macerasının da bu berbat çizgileriyle değerini düşürmüştü. Bakalım aylık Tex No 6 da başlayacak macerayı nasıl çizmiş?

YzbVolkan

Cok guzel maceraydi. Bosellinin güzel senaryosuna Benevento nun çok güzel çizimleri eklenmiş.
Son sayıdaki aksiyon sahneleri müthişti.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

caretta

Alfonso Font karakteristik çizgileri olan bir ressam. Kötü karakterli kızılderilileri bütün kötülükleri yüzlerine yansımış olarak çiziyor. Bonelli, Font'u çok tutuyor olmalı ki birçok güzel senaryoyu Font'a çizdirmiş.
Makua'nın ilk gelişi, Colorado Bell, Wild Bill Hitckok macerası Wolfman hep Font çizimi.
Teks'i özellikle çelik gibi sert bakışlı çiziyor. Arka planda birçok taramalar çizgi çizgi görülüyor.
İtalya'da bu ay yayınlanan Wolfman'ın Dönüşü macerasını Font çizmedi.
Eylül ayında Mylos Kitabın yayınlayacağı Teks de çok güzel bir senaryoya sahip.
İlk maceranın devamı olduğunu varsayarak okuyun Bayram Bey.
Font,yine de Zagor çizen Chiarolla kadar kötü değil.

Saki

Sayın Caretta, Teks'in Tornado macerasını da Font çizmedi mi. Hani bir aile bir arabayla biryerlere haraket ediyor. Sonra Tornado mu desem, Kasırga mı. Hani göğe doğru yükselen ve her şeyi savuran o şey çıkıyor. Teks sanırım birilerini kovalıyor ve bu aile ile yolları kesişir. Çoktan okudum da pek hatırlamıyorum, ama sanırım ki çizer yine Font, yoksa Giancarlo Allesandrini olmasın. Çünkü o da Teks çizmiştir.

Şimdi, tadlar tartışılmaz, ben böyle Alfonso Font ve Giancarlo Allesandrini tipi çizgileri çok severim, napim  :D

caretta

Evet Saki dostunm sözünü ettiğiniz macerayı hatırladım. "Hortum". Senaryosu çok güzel yazılmış bir macera idi.

Saki

Belki biraz bu başlıktan çıkarım ama bu maceranın kapağını paylaşmasam yapamam. Bu kapağın güzelliğine bayıldım..

KenParker

Bu sayıyı bulayım.

Font benim ilk kez Özel Seri sayı 12'de dikkatimi çekmişti. Kalemi kuvvetli biri. Yanılmıyorsam çizdiği ilk Tex özel seride olmuş zaten. Katiller'de çizim tarzını dönüştürüp Bonelli dünyasına uyarlanmış. Normalde karikatürize tarzda, dinamik bir çizgisi var. Çok beğendim.

caretta

Satania'nın Kızı adlı 3 kitaplık macerayı okudum. İçeriği hakkında bilgi vermeyeyim. Zaten Teks tutkunları alıp okumuşlardırlar. Macerada,Borneo-Malezya geçiyor. Sıkı Teks okurları hatırladılar mı bilmem ama Borneo
Malezya bana 2 eski Teks macerasını hatırlattı.
Birincisi,Teks'in en ürpertici düşmanlarından Prens Sumankan. Nam-ı diğer "Kara Kaplan". Tam 3 kez Teks'in karşısına çıkan (dördüncü kez de geliyor!) çok zorlu, örgütçü, sinsi, acımasız bir düşman.
İkinci macera-ki bu Satania'nın Kızı macerası o maceradan izler taşıyor; orijinal 45-46 sayılarda yayınlanan "Esrarengiz Ses" adlı macera. Karakoç Fasikül Teks Serisi bu macera ile başlamıştı. Yıllar sonra da Oğlak Altın Seri Teks de 45-46 sayılarda yayınlandı. Macerada, iri yapılı bir goril geceleri ıssız yerlerde cinayetler işliyor, insanların kafasını koparıyordu. Macera ilerleyince bu esrarengiz kafa kesicinin çiftlik sahibi Barrera olduğu ortaya çıkıyordu. Borneo'da amok hastalığına yakalanan Barrera, beyninde çınlayan sesle korkunç cinayetler işliyordu. Malezya'ya özgü bir nevi delilik olan amok hastalığına tutulanlar bir pala ile ölüm koşusuna çıkarlar ve karşılarına çıkan insanları veya hayvanları doğrarlar. Ta ki birileri onu durdurana kadar.
O macerada Barrera'nın yardımcısı Malezyalı Mayumba idi. Çiftlik sahibinin kızı Miranda babasının korkunç geçmişine vakıftı.

Satania'Kızı macerası da işte bu macera ve ta 5.sayıda yayınlanan Satania macerasından esinlenmeler taşıyor. İki macerada da goril var. İki macerada da örgütlü çete var. Boselli biraz da 45-46 sayılardan birşeyler harmanlamış. Doktor Fischer ve kızı Joan. Barrera ve kızı Miranda. Mayumba ve Raihana. Mayumba, Barrera'ya yardım ediyor; Raihana da Joan'a. Mayumba da Raihana da ölüyorlar.
Satania bu üç kitaplık maceraya ustaca monte edilmiş. Cora Gray'ın kocası ve kızını tanımış olduk. Unutmadan,
Barrera ile Dr.Fischer de ölüyorlar. Tam 3 tane Satania kılığına girmiş kadın var. İşte böyle eski maceralar
üzerlerinde çalışılarak yeni maceralara dönüşebiliyor. Tekrar değil. Yeni bir yorum ile bir macera yaratılıyor.
İşte Teks'i bu yüzden seviyorum. Hem hafızamızı şarj ediyor hem de yeni bir öykü ile macera devam ediyor.

Zeljko

Satania'nın kızını genel olarak ortalama üstü buldum ozellikle sonundaki ters köşe güzeldi.Bazi sekanslari bana kara kaplani animsatti ilerde Satania'nin kizi ve Kara Kaplan birlesip danaya girer gibi Tekse girerlerse hiç şaşırmam.
Senaryo:7/10
Çizim:8/10
Şu Gotham'ın önü bir uzun alan
Bir tek seni sevdim Christopher Nolan

Rossi

Alıntı yapılan: Kinowa59 - 07 Ağustos, 2023, 23:13:03Ben bir çizer değilim. Onun için Alfonso Font ile ilgili yazacaklarımi kimse " ukalalık " olarak düşünmesin lütfen. Ben Alfonso Font ' un çizgilerini bir türlü beğenemedim. Çizgileri karikatür gibi geliyor bana. Kızılderilileri erkeğiyle kadınıyla hepsini birbirine benzetiyor. Tex'i de yamuk yumuk çiziyor. Ne karlı iklimi ne de ormanlık alanları doğru dürüst sayfalara yansıtamıyor. Arka plan görselleri zaten önemsemiyor. Büyük boy Tex özel No 12 sayıdaki müthiş bir senaryo ile kaleme alınan " Katiller " macerasının da bu berbat çizgileriyle değerini düşürmüştü. Bakalım aylık Tex No 6 da başlayacak macerayı nasıl çizmiş?
Değerli Orhan Berent dostum da pek sevmezdi Alfonso Font'u :) Herkesin zevkine saygımız var.

caretta

Alfonso Font benim de çok tuttuğum bir çizer değil. Yine de çok güzel senaryoları çizdi.
Sert yüzlü, gülmeyen, buz gibi soğuk karakteristik Tekş çizimleri kendine özgüdür.
"Colorado Bell" macerasında metruk kasabada çok detaylı çizimleri beni etkilemişti. Özellikle dükkanların, mağazaların, otelin saloonun ayrıntılı tabelaları. Arka planda çocuk elinden çıkmış gibi karalamaları vardı.
İçlerindeki kötülük suratlarına vurmuş kızılderilileri ve haydutları çok güzel tasvir eder.
Çizimleri biraz Mastantuano'ya benziyor mu?

YzbVolkan

Evet bazi sahnelerde benziyor bence de.

Yalnız aksiyon sahnelerini cok guzel ciziyor. Cizgileri Fusco gibi dinamik.
Cizgi romanlar gūnûnūzū aydınlatsın.

caretta

Rossi dostum bu önerimi Mylos Kitap yetkililerine iletebilir umarım.
Öneri şu: Teks Aylık Seri 738-744 sayılar Mefisto'nun geri dönüşü.
Bu olaya"saga" mı deniyor bilmiyorum. Tam 7 kitap sürüyor ve bütün zamanların en uzun Teks macerası oluyor.
Bir de yakında çıkacak olan 746.sayıda da Kara Kaplan geri dönüyor. Bu macera da 4 kitap sürüyor.
Acaba Mylos Kitap bu iki macerayı özel bir edisyon olarak 3 veya 4 kitaplık dobişko ciltler olarak yayınlayamaz mı?
Örneği var: Oğlak Yayıncılık yayın hayatına yeni başladığında 3 dobişko cilt halinde "El Muerto", "Büyük Entrika"ve "Ölüm Haçı"adlı maceraları başka maceralarla birlikte normal Altın Seri Teks yayınından önce yayınlamıştı. Sonra sırası gelince bu maceralar normal yayın periyodunda Teks Altın Seri'de yayınlanmıştı.
Hatta,bir de 100-200-300 renkli özel sayıları da ayrı bir cilt olarak yayınlamıştı. Düşünün ki orijinal 300.sayı, Türkiye'de henüz hiçbir normal seride yayınlanmadı.
Bu 11 kitabı istediği formatta, limitli mi olur, peşin abone sistemi ile mi olur Mylos Kitap bassa ve satışa sunsa ne kadar güzel olur. Teks satışları artar, Klasik seriyi devam ettirmek misyonu gündeme gelir. Lal Kitap da cesaretlenir.
Bonelli illa da Aylık Teksi sıralı basacaksın diye ısrar etmez sanırım. Öyle olsaydı zamanında Oğlak Yayınları da basamazdı. Mylos Kitap yayın hayatına sıradan bir Teks macerası ile başladı. İlk iki kitap ve ardından gelen Satania'nın Kızı maceraları ne kadar sattı? Benim tahminim ilk 2 kitap 500 tane sattıysa ,Satania macerası 750 satmıştır. Teks okuru eski düşmanların olduğu maceraları sever. Aylık Seri satış miktarını da arttıracak bir hamle
olur. Batuhan Bey lütfen bu konuda düşünsün. Mylos Kitap madem ki Aylık Teks Serisi'ni yayınlamaya talip oldu satış miktarlarını arttırmak için biraz risk almalı. Küskün Teks okurları da tekrar Teks almaya başlarlar umarım.

Rossi

Degerli Caretta; Önerinizi iletirim . Ancak yayinevi dobişko formatlara  sıcak bakmıyor. Orijinali neyse o formatta çıkmak istiyoruz.

Bir de sanılanın aksine dobisko format satışı arttirmiyor tam aksine düşürüyor. Olabildiğince etiket fiyatını düsük tutmak için normal aylık formatta çıkmak lazım. Dobiskoda yuksek etiket fiyatı okuyucuyu korkutuyor.

Ayrica değişen format koleksiyoncunun da  hoşuna gitmiyor.Klasik
Teksin Maceraperest ten sonra tiraj kaybının önemli nedenlerinden biri aylık normal formatin degistirilerek iki sayı bir arada formata geçilmesi oldu malesef. Bir kısım koleksiyoncu bu yüzden klasik seriyi bıraktı.

Limitli yüksek fiyatlı  edisyonlar genel okur sayısını daha da azaltıyor. Sağlıklı olan, uygunfiyat , orijinal formatla daha fazla baskı adeti ile normal okuyucuya ulaşmak.

Ayrica orjinal sırayı bozmak  koleksiyoncu okurdan çok tepki görür.
Texin satışları maceraya göre pek değişiklik göstermedi eldeki verilere göre şu ana dek.

Sevgilerimle

Mrtekin

Batuhan Bey; merhaba,

Tex ne kadar satıyor? Paylaşabilmeniz mümkün mü?
They drew first blood...